REKLAMI GEÇ

GEÇMİŞ ZAMAN OLUR Kİ…

13 Ağustos 2014 Çarşamba

gzo-iç

“Dün dünde kaldı cancağızım, bugün yeni şeyler söylemek lazım” demiş Hz. Mevlana. Ancak, dünü unutmak, yaşanmamış saymak olası mı? Biz, “yeni şeyler söylemeye, yenilikleri izlemeye devam, ama dünü de eski fotoğraflara bakıp yad etmeden geçmeyelim” diyerek, geçmiş zaman olur ki de zamanda yolculuğu sürdürüyoruz.
Untitled-1

TURGUT VE ÖZAL’IN BABALARI İLE ANNELERİ
ANAP’ın en şaşalı günlerinde partinin il yönetiminde görev alan Hilmi Yavaşlar (solda) ve Halit Tuzcuoğlu (sağda),  tam bir Turgut Özal hayranıydılar. Hem de çocuklarına onun ismini verecek kadar… Hilmi Yavaşlar’ın Turgut, Halit Tuzcuoğlu’nun Özal ismini verdikleri çocukları bugün 29 yaşında. İkisi de yurt dışında ekmek peşinde. Anneler Vildan Yavaşlar ve Elif Tuzcuoğlu ise, onların yolunu gözlüyor.

Untitled-5

SUSTUR SUSTURABİLİRSEN
Hülya – Ekrem Kayalıoğlu çifti bir törende. Ama oğulları Ahmet Rasih’in huysuzluğu da üzerinde. Kalabalıktan kurtulmak için başlıyor ağlamaya. Ahmet Rasih’i susturmak mümkün mü? Hülya Hanım’ın tüm çabaları boşuna…

Untitled-8

MEHMET ALİ BEY’İN GENÇLİK YILLARINDAN…
Galeri Bertan’ın sahibi Orhan Atlıhan’ın oğlu Bertan’ın sünnet töreninden bir kare. Fotoğraftakiler; kazancının bir bölümünü yaptırdığı eğitim kurumlarına harcayan mali müşavir Mehmet Ali Bayraktar (soldan 2.), Necdet İleri, Hüseyin Gürler ve sünnet çocuğu Bertan Atlıhan.

Untitled-13

İKİ HOCANIN BULUŞMASI
Denizli Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Ahmet Altın ile uzun yıllar Pamukkale Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak görev yapan Prof. Dr. Mehmet Yüksel bir davette aynı masayı paylaşmış, objektifimize gülümsüyorlar. Ama iki hoca, kaynatmaya devam için ise bizim uzaklaşmamızı bekliyor.

Untitled-14

GÜVERCİNLER HER ŞEYİYDİ
Cafer Karatepe… Günümüzde de faaliyetini sürdüren Karatepe mobilyanın kurucusu. Ancak Cafer Beyi birçok Denizlili başka bir yönüyle daha anımsar hep: Güvercin sevgisi… Onun için vazgeçilmez bir tutkuydu güvercinler ve her gün birkaç saatini onları yemleyerek, uçurarak geçirirdi.

Untitled-17

AYGÖREN VE DOSTLARI
Ali Aygören ve eşi Nursel Aygören’in, dost meclisinden bir necip-helvacıenstantane. Denizli’ye bir dönem belediye başkanı olarak da hizmet eden Ali Aygören, albümündeki bu fotoğrafa bakıp geçmişi yad ederken aklından neler geçiyordur acaba?

O ARTIK BANKACI
Necip Helvacı… Denizlililerin Şeker Amcası’dır o. Kucağındaki bebek ise kızı Hümeyra. Yıllar geçti, eğitimini tamamladı ve bankacı oldu Hümeyra. Şimdilerde Finansbank’ın Kalamış Şubesi’nde müdür yardımcısı olarak çalışıyor.

 

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı