REKLAMI GEÇ

Denizli Valisi Ak Parti için işadamlarını mı topladı?

31 Ocak 2015 Cumartesi

denizli-valisi-ak-parti-toplantisi-h

Denizli Valiliği 200’e yakın Denizlili işadamını Cuma sabahı Dedeman Otel’deki bir kahvaltıda bir araya getirdi. Ancak iddiaya göre Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve bazı Ak Partili vekillerin de katıldığı kahvaltıda başını sanayici Abdulkadir Uslu’nun çektiği bazı işadamları Bakan Zeybekci ve partisine iş dünyasının destek olması gerektiği vurgusu yaptı. Bir anda Ak Parti’ye destek toplantısına dönen kahvaltıda bu gelişmeye Vali Kocatepe’nin sessiz kaldığı da iddialar arasında.

200’e yakın iş adamı Cuma sabahı Dedeman Otel’de bir araya geldi. Davet Denizli Valilği’nden gelmişti. Kahvaltıya Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin de katılacağı belirtilerek yapılan davette işadamlarından Ak Parti’ye önümüzdeki seçimlerde destek olunması istendiğini öne sürüldü.

Toplantıya katılan ancak ismini vermek istemeyen bir grup işadamı Denizlihaber.com’a kahvaltının bir anda Ak Parti’nin siyasi şovuna dönüştüğünü öne sürüp, bu doğrultuda yapılan konuşmalara Vali Şükrü Kocatepe’nin sessiz kalmasına anlam veremediklerini dile getirdi.

DİKKAT ÇEKEN İHSANOĞLU YAKIŞTIRMASI
İddiaya göre Ak Parti’ye yakınlığıyla bilinen Sanayici Abdulkadir Uslu’nun başını çektiği birkaç işadamı söz alarak iş dünyasından Bakan Zeybekci ve Ak Parti’ye destek olmaları çağrısında bulundu. Hatta o konuşmaların arasında cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP-MHP adayı Ekmelettin İhsanoğlu’nun Denizli’de Erdoğan’ı geride bıraktığına vurgu yapıldı ve bu durumun Denizli’ye yakışmadığı öne sürüldü. Ak Partili Zeybekci’nin Ekonomi Bakanlığı gibi önemli bir görevde olduğunun altı çizildi. Denizli’nin ülke yönetimindeki temsilinin sürmesi konusunda da Ak Parti’ye destek verilmesi gerekliliği vurgulandı.

ZEYBEKCİ’DEN AA YA İSTİŞARE AÇIKLAMASI
Toplantıyla ilgili Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci AA’ya yaptığı açıklamada iş dünyasının temsilcileriyle bir araya gelip istişarede bulunduklarını söyledi.

Denizlihaber olarak Denizli Valisi Kocatepe’ye kamuoyu adına bu soruları yöneltiyoruz;

1. Kahvaltı Denizli Valiliği tarafından mı düzenlendi?
2. İddia edildiği gibi kahvaltıda milletvekillerinden yalnızca Ak Partili vekiller mi vardı?
3. Toplantıya katılan işadamlarından Ak Parti’ye yaklaşan genel seçimlerde destek olunması talepleri iletildi mi?
4. Devletin Valisi olarak bu siyasi talepler karşısında sessiz mi kaldınız?
5. Ekonomi Bakanı Zeybekci ve Ak Partili vekillerin her türlü ortamda siyaset yapmaları çok doğal karşılanabilecek bir durum. Ancak siyasi söylemlerin, Denizli Valiliği tarafından düzenlenmiş iş dünyası istişare toplantısında, bir partinin siyasi şovuna dönüşmesi devlet gelenekleri ve adabıyla örtüşür mü?
6. Söylendiği gibi iş dünyasına ilişkin bir istişare toplantısıysa, basın bu buluşmaya davet edildi mi?
7. Benzer toplantılar basın tarafından takip edilmediyse bile, Denizli Valiliği resmi internet sitesinde fotoğraflarıyla birlikte yayınlanırdı. Bu etkinlik 31 ocak 2015 Saat 15.00’a kadar(haberin kaleme alındığı zaman) yayınlandı mı?
8. Yayınlanmadıysa gerekçesi nedir?

Yorumlar

enes   -  Bağlantı 1 Şubat 2015, 20:00

bu ınsanlar Turkıye yı dıktatorluge goturup kendılerı nemalandıktan sonra ne olursa olsun derdındeler sıyaset dıne tıcarete egıtıme herseye baglandı.Elbet bırgun herkes hesap verecek hesap gunu ıyı kı var

basicman   -  Bağlantı 31 Ocak 2015, 17:25

ey allah’ım!sen herşeyi görüyorsun…adaletle yöneteceğini vadedenlerin kapalı kapılar ardında neler yaptıklarından sana sığınıyoruz…duam odurki,halkın,toplumun aklı ve fikrini layıkıyle kullanacağı günlerden bizi esirgeme!

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı