REKLAMI GEÇ

Nihat Zeybekci İzmir’den mi aday olacak?

15 Ocak 2015 Perşembe

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 2015 Genel Seçimleri’nde İzmir’den aday olacak desek ne dersiniz?

Aslında iddia hiç de yabana atılır cinsten değil!..

Neden mi?
Dikkat ederseniz Nihat Zeybekci, siyasete atıldığı ilk günden bu yana sürekli olarak İzmir vurgusu yapıyor!..

Her yerel ve genel seçim öncesi İzmir’de Ak Parti adaylarının bir gün Konak Meydanı’nda zeybek oynayacağı göndermesi yapan Zeybekci, tarihi Haziran’a fiksledi!..

Keza Zeybekci’nin bu seçimlerde İzmir’den aday olarak
Bir taşla 3 kuş vurma planı yaptığı anlaşılıyor.

Nedir peki bu üç kuş?

1. Zeybekci politik açıdan bireysel hedef olarak Denizli’nin siyasette Ege’nin patronu ideasına sahip olduğunu herkes biliyor. Denizli’nin Ege’deki patronluğu aynı zamanda Zeybekci’nin de Ege Patronluğu anlamına geliyor. Kaldı ki siyasi konjonktür buna oldukça elverişli. Çünkü Binali Yaldırım gibi Ege’nin ithal güçlü adayları ile Bülent Arınç gibi Ak Parti’nin en önemli isimleri 2015 ile birlikte artık siyaset sahnesinden çekiliyor. Politik kulisler ise bu boşluğu dolduracak en güçlü adayın Zeybekci olduğunu işaret ediyor.

2. Zeybekci aslında Denizli’ye bu manevrayla +1 vekil daha kazandıracağını çok iyi biliyor. 2002-2007 ve 2011 seçimlerinde 4’er milletvekilli çıkaran Ak Parti 2015’te de aynı sayıda vekil çıkarırsa, Zeybekci ‘nin İzmir’den aday olmasıyla birlikte Denizli milletvekili sayısı otomatikman 5’e yükselecek

3. Aslında Zeybekci’nin, Denizli’nin Türk siyasetinde başrol oynama söyleminin altında önüne koyduğu büyük hedefler de yatıyor. Zeybekci ulusal siyaset sahnesindeki yerini yaklaşık 1 yıl kadar önce yeniden dağıtılan kartlar ile birlikte iyice sağlamlaştırdı. Yakın çevresi, Ege’nin 1950’li yıllarda Adnan Menderes ile birlikte yakaladığı Türk siyasi patronluğunun yeniden yakalanabileceğinin hiç de uzak bir hedef ya da hayal ürünü olmadığını düşünüyor.

İzmir vekilliği iddiasına geri dönecek olursak;

Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel, uzun süredir İzmir koordinatör milletvekilliği yapıyor. Neredeyse İzmir’in ilçe ilçe tüm Ak Parti örgütlerinin yapılanmasında bizzat mesaisi var.

Yüksel, 2015 seçimlerinde İzmir için en kritik isimlerden biri olacak. Ak Parti’nin aday belirleme yöntemleri arasında bulunan eğilim yoklamaları, akil isim görüşü, kamuoyu yoklamaları ve üzerine konulacak her türlü mevzuda Yüksel’in dahli ve dolaylı katkısı büyük olacak.

Mehmet Yüksel’in İzmir üzerindeki bu etkin hali, İzmir’de yaşayan ve şehir hayatının önemli isimleri arasında bulunan başka Denizlili isimlerin de seçilebilecek düzeyden Ak Parti İzmir Milletvekili adayı olması anlamını da taşıyor.

Zeybekci’nin İzmir ideası göz önüne alındığında Mehmet Yüksel’in İzmir koordinatör milletvekili olması için yalnızca iki farklı yorum yapılabilir. Ya “Bu görev tesadüf olabilir mi?” ya da “Bingo!”

Her ne kadar köşke çıksa da parti üzerindeki ağırlığı kaybolmaksızın duran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2007 ve 2011 genel seçimlerinde izlediği büyükşehir taktiğinin bu seçimlerde de uygulanması büyük olasılık. Kabinenin önemli isimlerinin seçim bölgelerinin dışında İzmir, Antalya ve Bursa gibi yerlerden vekil adayı gösterildiği Ak Parti’de bu geleneğin devam etmesi de Zeybekci’nin İzmir’den aday gösterilme olasılığını arttırıyor.

Horozlar Vadisi isimli köşemizin ilk kulis haberi iktidar partisindendi. Bundan böyle bu köşede Denizli’yi yakından ilgilendiren her türlü iddiayı ele alan köşe yazıları yazacağız…

Ateş olmayan yerden duman çıkmaz mantığıyla konuların ele alınacağı Horozlar Vadisi’nde yalan, iftira ve benzeri hiçbir farklı rant hesaplarının yapılmayacağını da en baştan belirtmek istiyoruz!..

İşte bundan sebeple, Horozlar Vadisi’nin yazdıklarını hem yakından takip edin, hem de bir yere not edin istiyoruz!..

Unutmayın!..
Su akar, yazı kalır!..

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı