REKLAMI GEÇ

FARKLI TATLARIYLA MARMARİS

13 Nisan 2016 Çarşamba

denizli-marmaris-gezilecek-mekan-restaurant-h

Heredot’un deyimiyle “Dünya’nın en güzel göğüne” sahip yerdir Marmaris. Akdeniz ikliminin hediyesi, yeşil ve mavinin her tonunun yaşandığı, huzurun adresidir Marmaris.

Yılın 12 ayı ruhunuzu okşayan yumuşak iklimiyle cenneti çağrıştıran Marmaris, adaları, temiz denizi, harika kumu, tarihi ve doğal güzellikleri ile her anınızı dolu dolu yaşamanıza olanak sağlar.

Tabi bu her anın içinde yeme içme de dahildir. Birbirinden seçkin mekanlar, damak tadınıza farklı bir soluk getiren, “Böylesini hiç görmedim, böyle bir tat almadım” dedirtecek, yöreye özgü zengin bir yeme kültürüne sahiptir.
Sizler için Marmaris’in en gözde mekanlarını gezdik, yöreye özel tatları tanıma imkanı bulduk. Yıllarını yeme-içme alanına adamış, bu alanda çığır açan gurmeler ile sohbet ettik, yemeklerin tadını, hizmetleriyle harmanlayan restoran sahipleri ve yöneticileri ile konuştuk.
Marmaris’in farklı yönleriyle yeme-içme kültürünü Serdar Ekiz sizler için araştırdı. Marmaris’in ünlü mekanlarını gezdi, işletmeciler ve gurmeler ile Marmaris’e özel tatları araştırdı. İşte size farklı tatlarıyla Marmaris.

denizli-marmaris-gezilecek-mekan-restaurant-mavi-pide

MAVİ PİDE-KAHVALTI’NIN VAZGEÇİLMEZ TATLARI
Marmaris’in önemli mekanlarından biri Mavi Pide- Kahvaltı Salonu. 2010 yılında açılan, kısa süre içinde de ünü Marmaris sınırlarını aşan Mavi Pide-Kahvaltı, pide ile başladıkları yolculuklarına, kahvaltıyı da ekleyerek devam ettiler.

denizli-marmaris-gezilecek-mekan-restaurant-mavi-pide-1
Firma sahibi Serdar Kozan “Müşterilerimize sunduğumuz ürünlerin büyük bölümünü kendimiz üretiyoruz. Ev yapımı reçelleri eşim hazırlıyor, bölgemizden üretilen zeytinleri kullanıyoruz. Milas’ın cevizli peyniri, cevizli salçası kahvaltılarımzın vazgeçilmezi. 8-9 ayrı baharat kullanılarak yapılıyor, bir kez tadına bakan bir daha vazgeçemiyor” dedi.denizli-marmaris-gezilecek-mekan-restaurant-mavi-pide-2

Marmaris’e 1988 yılında İstanbul’dan geldiğini belirten Serdar Kozan “İstanbul’dan geldik ama biz Marmarisliyiz. Kim sorsa Marmarisliyiz diyoruz. Marmaris bizim için ayrı bir öneme sahip. Bölgede yaz-kış hizmet veriyoruz. Denizlililer de Mavi Pide-Kahvaltı Salonu’nu çok iyi bilirler. Mesai arkadaşlarımızın çoğu Denizlili. 3 pide ustamız, restoren şefimiz Denizlili. Bölge turizmine önemli hizmetler veriyoruz. Müşterilerimizin memnuniyeti bizi daha da mutlu ediyor” dedi. Pidede de iddialı olduklarını dile getiren Kozan, “Közlenmiş patlıcanlı, kuşbaşılı, kaşarlı pideler çok revaçta. Yöreye özgü tatlarla şekillendirdiğimiz pidelerimiz çok özel” dedi.

denizli-marmaris-gezilecek-mekan-restaurant-bal-evi

MARMARİS BAL EVİ, BAL MÜZESİ
Marmaris’in balı dünyada ünlüdür. Marmaris’e gidip de Marmaris’in balından, ballı karışımlardan tatmadan gelmek olmaz elbet. Bizim de durağımız Marmaris Bal Evi, bir başka ifadeyle Marmaris’in Bal Müzesi’ne düştü yolumuz. İbrahim Mısır ile Marmaris’de balı ve neden özel olduğunu konuştuk. Marmaris balının kendine özgü aroması, diğer örneklerinden farklı olarak hafifliği insanları cezbettiğini dile getiren İbrahim Mısır uzun yılar kalsa da ilk günkü özelliğini koruduğunu ve kalitesinden hiçbir şey kaybetmediğini kaydetti.

Marmaris’in özel balından hazırladıkları çok özel karışımın tarifini de veren İbrahim Mısır “Yöreye özgü manda yoğurdu ile polen ve balı karıştırıyoruz. Özellikle bu karışımda çam balı kullanıyoruz. Ortaya çok özel, çok farklı bir tat çıkıyor” dedi.

denizli-marmaris-gezilecek-mekan-restaurant-losta

SELİMİYE LOSTA
Marmaris’te sizi karşılayan farklı tatlardan biri de losta tatlısı. Yıllarca otellerde mutfak şefliği yaptıktan sonra Selimiye Losta Tatlıcısı’nı hizmete açan Galip Oktay Şen, hem Marmaris’i, hem de yöreye özgü bu tadı anlattı. 6 yıldır bu işi yaptığını belirten Şen, “Losta çok özel bir tatlı. Keçi peyniri, keçi sütü, Bodrum mandalinası dediğimiz yeşil mandalina kullanılarak yapılıyor. Losta bu köyün Rumlardan kalma eski ismi. Bu tatlı çok beğenilen, sıcak sunduğumuz bir lezzet” dedi.

denizli-marmaris-gezilecek-mekan-restaurant-losta-1
Şambalı tatlısını haşhaş kullanarak hazırladıkların belirten Şen, “Acıbademli, zencefilli çeşitli ev kurabiyelerimiz, kadayıf, Muğla saraylı tatlısı da revaçta olan tatlarımız” dedi.

denizli-marmaris-gezilecek-mekan-restaurant-devi-jons

DAVY JONES ROCK BAR
Marmaris Barlar Sokağı’nın en eski mekanlarından biri de Davy Jones Rock Bar. 1992 yılından beri tek rock bar olarak hizmet veren Davy Jones Rock Bar sürekli açık bir mekan.

denizli-marmaris-gezilecek-mekan-restaurant-devi-jons-1

Yerli ve yabancı rock gruplarının sahne aldığı Davy Jones Rock Bar’da tanınmış isimler de konserler veriyor. Gülçin Ergün, Aydilge, Kurtalan Ekspres ve Harun Kolçak, Davy Jones Rock Bar’da sahne alan önemli isimlerden bazıları.
Sürekli kendini yenileyen Marmaris, gece hayatı ve eğlence yaşamıyla da konuklarını en iyi şekilde ağırlıyor.

denizli-marmaris-gezilecek-mekan-restaurant-wold-beer

BEERLAND
Marmaris’in yeme kadar içme kültürü de geniş bir yelpazeye sahip. Beerland, bu alanda hizmet veren önemli kuruluşlardan biri. Firma sahibi Yiğit Çalışkan self servis hizmet veren işletmesinde müşterilerin bara gelip içmek istediklerini kendilerinin seçtiğini söyledi.

denizli-marmaris-gezilecek-mekan-restaurant-sardunya

SARDUNYA RESTORAN
Marmaris’e gidip de balık yememek elbette olma. Ama deniz ürünleri de her yerde yenmez. İşte size güvenerek deniz ürünlerini tadabileceğiniz bir mekan, Selimiye Restoran. 1978 yılında hizmete başlayan Selimiye Restoran, deniz ürünlerinin en güzel örneklerini müşterilerine sunuyor. Firma sahibi Muhammet Özdemir deniz ürünlerinin çok talep gördüğünü belirterek, bu konuda iddialı olduklarını söyledi.
denizli-marmaris-gezilecek-mekan-restaurant-sardunya-2

Muhammet Özdemir “Mezeler kışın daha bol olur. Taze bakla, patlıcan salatası, hindibağı, yoğurtlu patlıcan, radika otu, enginar gibi mezelerimiz var. Özellikle kalamar tava ve ahtapot ızgara konusunda iddialıyız. Ahtapotları bölgenin balıkçılar tutuyor, biz de pişirerek müşterilerimize sunuyoruz. Yerli kalamarda stok yapıyoruz, sürekli bulunmayabiliyor. Misafirlerimiz kalamarı seviyor, ızgara, dolma, tava olarak sunuyoruz” dedi.

denizli-marmaris-gezilecek-mekan-restaurant-ocak-basi-harbiye-1

HARBİYE OCAKBAŞI
Marmaris’te farklı tatlar arayanlar için de bir çok adres var. Harbiye Ocakbaşı Hatay mutfağının en güzel örneklerini müşterilerine sunuyor, farklı tatlarla buluşmasını sağlıyor.

denizli-marmaris-gezilecek-mekan-restaurant-ocak-basi-harbiye

Firma sahibi Hüseyin Horoz “Hatay mutfağında et yemekleri kadar mezeler de büyük önem taşıyor. “Kekik salatamızı Hatay’dan getiriyoruz, zahter salatası, zengin dediğimiz ezme olarak bilinen meze, zeytin salatası, patlıcan salatası, humus yine Hatay’dan geliyor. Mezelerimizde zeytinyağı kullanıyoruz. Et terbiye ediliyor, baharatlar önemli. Yemek sonrası tatlı seçimi de önemli. Künefe keçi peyniri ile yapılıyor. Künefe konusunda Marmaris’te iddialıyız. Müşterinin isteğine göre kaymak ya da dondurma ile sunuyoruz” dedi.

denizli-marmaris-gezilecek-mekan-restaurantnil-1

NİL RESTORAN
Marmaris’in gözde mekanlarından biri de Nil Restoran. Deniz ürünleri kadar, açılış ve ara ikramlarında da yöreye has ürünleri kullanan, sunumuyla farklılık yaratan Nil Restoran yetkilisi Mehmet Yılmaz Denizlililerin de kendilerine yabancı olmadığın anlatı.

denizli-marmaris-gezilecek-mekan-restaurant-nil

Mehmet Yılmaz “Müşterilerimize ilk olarak sıcak lavaş, zeytin, çökelek ve tereyağı ikram ediyoruz. Tüm malzemeyi kemdim alıyor ve hazırlıyorum. Mezelerimiz mevsim yeşilliklerinden oluşuyor, zeytinyağlı mezelerimiz çok ünlü. Gazayağı dediğimiz ot, taze bakla, kuru börülce, patlıcan, biber kızartmasından sarımsaklı yoğurtlu mezemiz, karışık deniz mahsulleri salatamız çok ilgi görüyor. Tereyağlı karidesimiz de özel bir meze. Bazı balıklar bir gün sonra daha lezzetli oluyor” dedi.

denizli-marmaris-gezilecek-mekan-restaurant-green-2

GREENHOUSE DANCE KULUBÜ
Marmaris, gece de oldukça hareketli. Marmaris Barlar Sokağı’nın oluşumunda önemli rol üstlenen Greenhouse Dance Kulubü, 28 yıldır hizmet veriyor.

denizli-marmaris-gezilecek-mekan-restaurant-green-1

Firma yetkilisi Bülent Güvenç eğlence sektörünün turizmin bir parçası olduğunu belirterek, Marmaris gecelerine farklı bir soluk getirdiklerini kaydetti.

denizli-marmaris-gezilecek-mekan-restaurant-kekik-hatun-1

KEKİK HATUN
Marmaris’in farklı lezzet duraklarından biri de Kekik Hatun… Işık Engin ve Turan Tuğrul hanımlar yöresel zenginliği mutfağın vazgeçilmezi yapabilmek için endüstriyel tarımdan uzaklaşmayı ve tamamen organik tarıma yönelmeyi uygun görmüş.

Kendi bahçelerinde yetiştirdikleri organik ürünleri mutfak seçeneklerini zenginleştirmek için herkesle paylaşmayı seçen ikili kendi hazırladıkları turşu ve reçellerle de dikkat çekiyor.

denizli-marmaris-gezilecek-mekan-restaurant-kekik-hatun

Emekli öğretmen olan ikiliden Işık Engin, “Yaklaşık 1 yıldır Kekik Hatun mağazasını işletiyoruz. Bu işe gönül verdik. Başlarda doğal ürünlerle başladık. Şu anda organik tarlamız var” derken amaçlarının sağlıklı beslenmeyi teşvik olduğunun da altını çiziyor.

Turan Tuğrul ise yerelin yanı sıra İstanbul ve Ankara pazarlarından da gelip gördüklerini belirtiyor.

longweekendmarmaris.com
facebook: LongWeekendMarmaris
Twitter: @weekendmarmaris
instegram: longweekendmarmaris

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı