REKLAMI GEÇ

Marmaris’te yoldan çıkmak

6 Nisan 2016 Çarşamba

denizli-marmaris-gezi-yazisi-h

“Marmaris, dünyanın en güzel turizm bölgelerinden birisidir. Kendi görev süremiz içerisinde Marmaris’in gerek kentte yaşayanlar gerekse dışarıdan gelen misafirlerimiz için cazip bir yaşam ve turizm bölgesi olması adına yoğun çalışma tempomuzu sürdürüyoruz.

denizli-marmaris-gezi-yazisi-ali-acar

Kendi ülkemizde ne kadar tanınıyoruz, hele hele bölgemize en yakın büyükşehir olan ‘Denizli acaba Marmaris’i ne kadar tanıyor’ diyerek, bu ilimizi kendimize pilot bölge seçtik. Bölgenin turizm ve seyahat acentelerini, Denizli’deki basın mensupları ile belli aralarda bir araya getiren program gerçekleştirdik. Denizli’nin basın kuruluşları ile birlikte Marmaris’in tanıtımı adına etkinliklerimiz sürecek.

 Denizli, gerçekten sanayisiyle aynı zamanda turizm bölgesi olmasıyla, eğitim ve kültür seviyesiyle ve ülke bazında gerçekten seçkin bir noktada olması sebebi ile bizim pilot bölgemiz oldu. Denizli halkının turizm ve gezi amaçlı düşünebileceği en cazip nokta Marmaris olduğunu tüm Denizlili hemşerilerimize, dostlarımıza anlatmanın yolunu bu şekilde bulduk ve bu yol haritasına bu şekilde devam ediyoruz.

 Biz sevgili Denizlili hemşerilerimizi, dostlarımızı Marmaris’te misafir edip, onları burada ağırlayıp, rahat ettirip, iş hayatlarındaki yorgunluğu, stresi atmalarını sağlamanın en cazip yolunun Marmaris’ten geçtiğini anlatmak istiyoruz. Buyurun, gelin. Hepinizi Marmaris’te ağırlamaktan çok memnun olacağız. Tüm Denizlilere sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

Tarihin kusursuz heykel ölçüleriyle miras bıraktığı yerdir Marmaris. Yeşilin ve mavinin tüm tonlarını, üstelik de yılın 12 ayında görebileceğiniz cennetten bir köşe. Uzun kıyı şeridi, eşsiz güzellikteki koyları, sizi oksijene doyuran ormanları, seyrine doyum olmayan şelaleleri, mağaraları ve yazmakla bitmeyen doğal ve tarihi güzellikleri. Bu güzellikleri yerinde görebilmek ve yaşayabilmek için biraz yoldan çıkmak gerekiyor.

Doğa tutkunun bir grup ile Denizli’den Marmaris’i keşfe çıktık.

Denizli’den yola çıktığımız zaman içimize bir heyecan doldu. Denizli-Marmaris yolu üzerinde ise bambaşka güzellikler bizi bekliyordu. Her muhteşem görüntüde bir mola verip, güzellikleri kadrajımıza alarak yolumuza devam ettik.

Marmaris’e biraz daha yaklaştık ve Muğla’nın ortasında Ula ilçesi sınırlarında bulunan Akyaka Mahallesi’ne geldik. Bizim gibi manzaranın büyüsüne kapılanlar araçlarını kenara park edip, kimisi elindeki profesyonel makineyle kimisi de telefonlarla güzelliğine doyum olmayan manzarayı ölümsüzleştiriyordu.

Biz de kadrajımıza aldığımız fotoğraflarla yeniden Marmaris yoluna koyulduk. Keyifli yolculuğun ardından Anadolu’nun Akdeniz’e bir kısrak başı gibi uzanan bereketli topraklarında, toprağın suya, suyun ağaca, doğanın gökyüzüne dost olduğu yerde, yeşilin maviyi sımsıcak kucakladığı coğrafyadayız. Tarihin şimdiki zamanlara kusursuz bir heykel ölçüleriyle miras bıraktığı yerdeyiz. Yani Marmaris’teyiz.

denizli-marmaris-gezi-yazisi-marmaris

Marmaris’te güneşli bir bahar havası karşıladı bizi. Tabi bir de Marmaris Belediyesi ekibinin sıcaklığı. Karşılamasının ardından 2 günlük bir program gezisinin verdiği heyecan ile rotamızı çizdik ve sonraki gün buluşmak üzere vedalaştık.

Ve gezi günü…

Sabah 7, kahvaltılarımızı yaptık ve otel girişinde bekleyen araçlarımıza atlayarak gezi rotamıza doğru yola çıktı. Yol boyunca muhteşem manzaranın verdiği huzur, daha güzel manzaraları görme heyecanı ile bambaşka bir yolculuğa çıkıyorduk aslında.

denizli-marmaris-gezi-yazisi-jeep

Marmaris’i adım adım gezen Marmaris Zirve Dağcılık ekibi bize rehberlik yapıyor ve keşfettikleri güzellikleri bizlerler paylaşıyor. Yolumuz ilk olarak Cennet Adası’na düşüyor. Cennet adasına ulaşmak da emek istiyor. Tırmanışımız bir hayli uzun sürüyor ancak Cennet Adası’na ulaşmak için kullandığımız rotada doğal güzellikleri görmek bir başka heyecan veriyordu bize. Adanın sergilediği pastoral manzara, cenneti kıskandıracak denli güzel.

Uzun tırmanışın ardından Cennet Adası’nın zirvesindeyiz. Olağanüstü manzarasıyla Cennet Adası konuklarını da aynı zarafetle karşılıyor. Mevsime inat gökyüzünde pırıl pırıl bir güneş, denizden doğru hafifçe esen rüzgar, kuşların şen şakrak cıvıltısı… Bir mola verip manzaraya karşı çay, kahve keyfi yapmayı da unutmuyoruz.  Sizinde bu manzara karşısında bir kahve ya da çay içmenizi öneriyoruz. Artık Cennet Adası’ndan ayrılma vakti. Çünkü Nimera bizi çağırıyor.

denizli-marmaris-gezi-yazisi-magara

Marmaris’te yoldan çıkmak diye başladık ya söze. Nimera Mağarası için biraz tırmanmamız gerekiyor. Her tırmanışta karşımıza çıkan doğal güzellikleri kadrajımıza alıp, Denizlililer için o anları ölümsüzleştiriyoruz. Dedik ya hani Marmaris’in her köşesi ayrı bir cennet bambaşka bir tarih diye. Bizi M.Ö 21. Yüzyıl’dan buyana varlığını sürdüren Nimera Mağarası karışılıyor. Tarih meraklılarına da bir adres gibi. Doğanın bahşettiği güzellik ile Marmaris’in dağlarında gizlenen mağaranın köylüler tarafından soğuk hava deposu olarak da kullanıldığını öğreniyoruz. Nimera Mağarası’nda kendimiz için bir anı fotoğrafı çekilip, oradan ayrılıyoruz.

denizli-marmaris-gezi-yazisi-selale

Marmaris’in bir başka güzelliği, sunduğu görsel şölen ile bizi bizden alan Turgut Şelalesi’ne vardığımızda zaman su gibi akmış, öğle saatlerine gelmiştik bile. Burada yeşilin bin bir tonundan oluşan örtüyü şelaleden akıp gelen berrak su tamamlıyor. Aynı suyun, bir zamanlar yanından geçmekte olduğumuz değirmenleri çalıştırdığını öğreniyoruz.

denizli-marmaris-gezi-yazisi-selaleler

Turgut Şelalesi’nden çıkıp yolumuzu Selimiye istikametine çeviriyoruz. Gün henüz tepemizde. Yine de elimizi çabuk tutmalıyız. Az sonra sözleştiğimiz gibi AKUT ekibiyle buluşacağız. Onların bizim için hazırladıkları tırmanış seremonisini izleyeceğiz.

denizli-marmaris-gezi-yazisi-tirmanis

Yola devam ederek Bozburun kral yoluna geldik. Burası Karya topraklarının Akdeniz’e kavuştuğu Bozburun koyunun hemen sırtlarında. Antik yol eski kentin çok az kalmış kalıntıları arasına nakış nakış işlenmiş ve binlerce yıldır kullanılmakta. denizli-marmaris-gezi-yazisi-degirmen

Yol boyunca eski taş ustalarının keski ve çekiç izlerini neredeyse her taşın üzerinde görmek mümkün. Sizi yavaş yavaş hüzünlü ve bir o kadar da mistik bir hayale doğru sürüklüyor.

denizli-marmaris-gezi-yazisi-altin-sivri

Yolculuk bitmiyor, bu kez uzaktan Altın Sivri’ye bakıyoruz hayranlıkla. Bulutları ve güneşi fethetmeye çıkmış gibi gökyüzüne dimdik yükseliyor. Biz de onun zirvesini fethetmeliyiz. Güneydoğu cephesinden araçlarımızla yumuşak bir tırmanışa geçiyoruz.

Siz hiç doğaya, denize ve bulutlara aynı anda dokundunuz mu? Altın Sivri’nin zirvesine ulaştıysanız bunu başarmışsınız demektir. Her an güneş kendini gösterebilir, bulutlar gökyüzünü kaplayabilir, yağmura yakalanabilirsiniz. Bu arada Gökova’nın cennet doğası yolunuzu aralayıp tüm körfezin sularını ayaklarınızın altına serebilir. Tüm manzarayı size sessizce anlatabilir.

denizli-marmaris-gezi-yazisi-karacasogut

Kadim Karya ülkesinin ilk insanları binlerce yıl önce bu topraklara doğdu. Şehirlerini, tapınaklarını burada kurdu, çeşmelerini, yollarını buralarda inşa etti. Yolculuğumuzun son etabını işte öyle bir yol güzergahıyla tamamlıyoruz. Marmaris yürüyüş gruplarının işaretledikleri yaklaşık 4 kilometrelik Karacasöğüt Yolu’nu yürüyüp, ünlü denizcimiz Sadım Boro adıyla özdeş Karacasöğüt Koyu’na ulaşıyoruz. Yine hafızalardan silinmeyecek doğa güzellikleri ile gezimizi sonlandırarak tekrar buluşmak üzere Marmaris ekibi ile vedalaşarak, Denizli’ye doğru yola çıkıyoruz. 

Marmaris silinmeyecek izler bırakıyor bizde. Marmaris’te yoldan çıkmanın heyecanı, hafızalarımıza kazınmış cennetten köşeler kalıyor anı olarak. Bir daha buluşmayı iple çekmemizi sağlayacak doğal ve tarihi dokuyu özleyeceğimizi bilerek dönüyoruz.

Katkılarından dolayı fotoğraf sanatçısı Zeki Akakça’ya, Marmaris Zirve Dağcılık ekibi ve Marmaris AKUT ekibine teşekkür ederiz.

 

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı