REKLAMI GEÇ

MOTORCULARIN EFSANE YOLU

1 Haziran 2016 Çarşamba

denizli-marmarise-yolculuk-motorcu-ekibi-h

Long Weekend Marmaris Projesi ile Denizli-Marmaris arasında oluşturulan köprünün son halkası motor tutkunlarının görkemli buluşması oldu. “Marmaris’e Yolculuk” yazı dizisinin 9. bölümünün konusu, motor tutkunlarının her yıl katıldığı Marmaris Türk Chopper Klübü’nün kuruluş kutlamalarını içeriyor. Biz de yola Denizli Türk Chopper Grubu ile çıkıyoruz.

denizli-marmarise-yolculuk-motorcu-ekibi-2

Marmaris yolculuğu, Denizli Türk Chopper Kulübü üyelerinin, sabahın erken saatlerinde Denizli çıkışında toplanmalarıyla başladı. 20’ye yakın Denizlili motor tutkununa, Uşak Türk Chopper Kulübü motorcuları da toplanma alanında katıldı. Yolculuk öncesi grubun yol kaptanı Can Alper Özkaya, büyük bir disiplin içerisinde, motorculara yol kurallarını anlattı. Özkaya, motorcuların yolda özel dizilimleri ve kuralları olduğunu söylüyor. Ayrıca virajlı yolları daha çok seviyorlarmış.

denizli-marmarise-yolculuk-motorcu-ekibi-tavas

Son hazırlıkların da tamamlanmasının ardından motorcu grubu yola çıktı. Motorcuların ilk durağı Tavas ayrımı oldu. Burada ekibe diğer ilçelerden de ekiplerin katılmasıyla, daha kalabalık bir grupla yolculuğa devam ediyoruz.

Grup ikinci molasını Boynuzluk Geçidi’nde verdi. Molada sohbet ettiğimiz Türk Chopper Uşak İl Başkanı Barış Arıcan, heyecanını paylaştı. “Marmaris’teki arkadaşlarımızla kucaklaşacağız” diyen Arıcan, yolda son derece temkinli ve dikkatli seyrettiklerini söyledi.

denizli-marmarise-yolculuk-motorcu-ekibi-rop

Türk Chopper Denizli Koordinatörü Kenan Kalelihan ise, “Marmaris yolu güzel bir güzergah. Temiz hava, bol oksijen, güzel yollar… Biz özellikle virajları çok seviyoruz. Motorcular olarak Marmaris’le buluşmaktan keyif alıyoruz” dedi.

Grubun kadın üyeleri de Marmaris yolculuğu nedeniyle bir hayli keyifli. Kendilerini artçı olarak adlandıran Melisa Becan, Aylin Arıcan ve Damla Kalelihan’ın sürüş esnasındaki görevi ise hiç de yabana atılacak türden değil. Artçılara özellikle sollamalar esnasında büyük görev düşüyor ve sürüş güvenliğini onlar sağlıyor.

denizli-marmarise-yolculuk-motorcu-ekibi-1

Boynuzluk Geçidi’ndeki molanın ardından grup Marmaris yolculuğuna devam ediyor. Artık Marmaris’in girişine kadar mola yok. Yeşilin binbir tonu arasındaki yolculuğun ardından grup nihayet Marmaris’e ulaştı. Marmaris’in girişinde Denizli grubunu, diğer illerden gelen onlarca motorcu karşıladı.

Buradaki kucaklaşmanın ardından Denizli Türk Chopper Grubu, kendilerine eşlik eden Uşak grubu ile birlikte kutlamaların yapılacağı Turgut’a doğru harekete geçti. Motorcular için Turgut yolu, en az Marmaris yolu kadar keyifli. Bu defa manzarada deniz de var. Yaklaşık yarım saat süren yolculuğun ardından ekip kutlama alanına ulaştı.

denizli-marmarise-yolculuk-motorcu-ekibi-cop-temizligi

Tam anlamıyla doğa tutkunu olan motorcular burada da misyonlarını yerine getirdi, önce sahil ve deniz temizliği yaptı.

denizli-marmarise-yolculuk-motorcu-ekibi-baskan

Turgut’ta konuştuğumuz Türk Chopper Denizli İl Başkanı Rıfat Tosun, Türk Chopper Grubu’nun, Türkiye’nin en büyük motor topluluğu olduğunu belirterek, “Türk Chopper Grubu, 30’un üzerinde ilde örgütlü, Türkiye’nin en büyük motor kulübü. Zaman zaman bir araya gelip etkinlikler düzenliyoruz, hasret gideriyor ve eğleniyoruz. Marmaris bizim sürekli uğrak yerlerimizden, çok sevdiğimiz bir tatil beldesi. Yol da motorcular için güzel ve keyifli bir güzergah” dedi.

Marmaris Türk Chopper Grubunun Saymanı Ali Avanoğlu ise kuruluş yıldönümlerini böyle büyük etkinliklerle kutladıklarını ifade ederek, “Her sene kuruluş yıl dönümümüzü böyle şenliklerle kutluyoruz. Geçen sene de çok kalabalık geçti. Bu yıl köy konseptiyle etkinliğimizi düzenliyoruz. Denizli ekibi her sene etkinliklerimize katılıyor, biz de Marmaris ekibi olarak sürekli Denizli’ye yolculuk yapıyoruz” dedi.

denizli-marmarise-yolculuk-motorcu-ekibi-2

Havanın kararmasıyla birlikte kutlama etkinlikleri de hız kazanıyor. Motorcular önce köy konseptine uygun yemekler yedi, ardından da yeni motorcuların sahne aldığı konser ile doyasıya eğlendi. Gecenin geç saatlerine kadar süren kutlamaların ardından motorcular, sahil alanında kurdukları çadırlarda konakladı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı