REKLAMI GEÇ

Motorları maviliklere süreceğiz

8 Haziran 2016 Çarşamba

denizli-marmarise-yolculuk-mavi-deniz-tekne-turu

Marmaris… Tarihi, kültürel ve doğal güzellikleri, alternatif turizm tutkunları için farklı ve eşsiz seçenekleri, Denizli’ye olan yakınlığı ile yanı başımızdaki turizm kenti…

Long Weekend Marmaris Projesi kapsamında şu ana kadar çok farklı turizm çeşitliliklerine yer verdiğimiz Marmaris’i anlatmak olur da, tekne turları ve mavi yolculuktan bahsetmeden geçmek olur mu?
Marmaris, birbirinden güzel koyları, yeşilin maviyle uyumunun ender olarak görülebileceği muhteşem doğasıyla yalnızca Türkiye değil, dünya çapında da önemli mavi rotalardan biri.
denizli-marmarise-yolculuk-mavi-deniz-tekne-turu-5

Dünyanın dört bir yanından her yıl yüzlerce tekne ve yelkenliye ev sahipliği yapan Marmaris, bu alanda uluslararası organizasyonların da yoğun olarak gerçekleştirildiği bir turizm kenti.
En başından bu yana Denizlililerin gözünden anlatmaya devam ettiğimiz Marmaris’in bu son bölümünü, yine Denizlililerin gözünden anlatmaya çalışacağız.
Bu kez konuklarımız oldukça tanınmış simalar. Denizli iş dünyasının duayen isimleri tarafından kurulmuş Güney Ege Sanayici ve İşadamları Federasyonu’nun yönetici ve üye dernek temsilcileri.

denizli-marmarise-yolculuk-mavi-deniz-tekne-turu-11

Marmaris Belediyesi’nin Denizli’de başlattığı pilot projeye en hızlı refleks gösteren kesimleri arasındaki kentin duayen sanayicileri Marmaris’te bir hafta sonu tatili gerçekleştirdi. TÜRSAB Denizli GESİFED Başkanı Gültekin Okay Salgar, TÜRSAB BYK Başkanı Turan Köseoğlu, GESİFED’in de üyesi olduğu TÜRKONFED’in Denizlili yöneticisi Mehmet Salih Başöz, federasyonu oluşturan Denizli’nin dinamik işadamları derneklerinin yöneticilerinin yoğun ilgi gösterdiği Marmaris gezisinin başlangıcında Marmaris Belediyesi Denizlili sanayicilere düzenledikleri bir kokteyle “Hoş geldin” dedi.
denizli-marmarise-yolculuk-mavi-deniz-tekne-turu-10

Karşılıklı ticari, turistik ve kültürel işbirliği temelini oluşturmak adına gerçekleştirilen etkinliğe yerel yatırımcı ve işletmecilerin de ilgisi yoğundu.
Bu güzel akşamı takip eden sabah Denizlili iş adamları, bir tekne turuyla Marmaris’in mavi güzelliğine yelken açtı.

denizli-marmarise-yolculuk-mavi-deniz-tekne-turu-6

VAHAP AKKAYA ROTAYI ANLATIYOR
Kent merkezindeki marinada Denizlili işadamlarını Panorama isimli gezi teknesi karşılıyor. Daha önceden belirlenen rotayı Marmaris Belediyesi’nden Vahap Akkaya, gezi öncesi bizlere aktarıyor.
Hedefte Marmaris’in dünyaca ünlü mavi noktaları olduğunu dile getiren Akkaya, bir aksilik olmaması halinde Denizlili konukları taşıyan teknenin eski liman ve kalenin önünden milli parkları takip edilerek Günlük koyuna doğru hareket edeceğini vurguladı.
Vahap Akkaya, “Turlarımız her sabah 10.30’da başlıyor, 17.00’a kadar sürüyor. Marmaris limanından çıkışın ardından kalenin önünden devam ediliyor, Milli Parklar, Günlük, daha sonra da Cennet Adası’na geçiliyor. Burada kısa bir yüzme molası verildikten sonra Fosforlu Mağara, Kumlu Bük, Turunç, İçmeleri takip ederek, tekrar Marmaris’e dönüyoruz” dedi.

denizli-marmarise-yolculuk-mavi-deniz-tekne-turu-7

PANAROMA İLE İLERLİYORUZ
Kısa süre içinde rıhtımla bağlantı halatlarının çözüldüğü Panaroma teknesi, kıyıdan uzaklaşmaya başladı. Tıpkı Vahap Akkaya’nın söylediği rotada ilerleyen teknemiz kıyıdan uzaklaştıkça, Marmaris bir yağlı boya tablosu gibi büyüleyici halini gösteriyor.

Tekneyi deyim yerindeyse tam anlamıyla dolduran Denizli’nin önemli isimleri iş temposu ve yorucu bir yaşam tarzının stresini Marmaris açıklarına yolculukla atıyor olmanın huzuru yüzlerine yansıyor.

İLK SOHBETİMİZ GÜLTEKİN OKAY SALGAR İLE
Yolculuğun başında ilk olarak GESİFED Başkanı Gültekin Okay Salgar’ın duygu ve düşüncelerini alıyoruz. Keza önceden de bildiğimiz üzere o zaten bir Marmaris sevdalısı. Daha önce çoğu kez geldiği Marmaris’in en çok beğendiği yönlerini soruyoruz. Yakınlığına vurgu yapıyor Salgar ve Marmaris’in öteden beridir güzelliğini koruduğunun altını çiziyor.

Gütekin Okay Salgar, “Harika bir yer, ülkemizin en güzel koylarının olduğu, en güzel bölgesindeyiz. Marmaris güzelliğinden hiçbir şey kaybetmemiş. Deniziyle, güneşiyle, doğasıyla herkesin taktirle izlediği beğendiği bir yer. Biz de çok beğeniyoruz. Özellikle bizim şehrimiz Denizli’ye yakın olması daha büyük bir avantaj” dedi.

denizli-marmarise-yolculuk-mavi-deniz-tekne-turu-15

AKVARYUM BÜYÜLÜYOR
Bu arada teknemiz, biz sohbetlerimizi gerçekleştirirken Akvaryum’a demir atıyor. Akvaryum bildiğimiz camekân seyirlikten öte, resmen doğal bir yapı. Akvaryum, berrak suyu içinde birbirinden renkli balıkların rahatlıkla görüldüğü hatta ziyaretçilerin ekmekle beslediği eşsiz bir güzellik.
Daha önceki yayınlarımızdan hatırlayacağınız üzere, bu noktaya dalış ekibiyle birlikte gelmiş, ekibimizden Sedat Kurt denizin derinliklerinde elleriyle onlarca balığı beslemişti…

denizli-marmarise-yolculuk-mavi-deniz-tekne-turu-4

BAŞÖZ DE MARMARİS AŞIĞI
Teknemiz bir başka güzelliğe doğru hareket ederken, bu kez TÜRKONFED Yönetim Kurulu Üyesi Denizlili işadamı Mehmet Salih Başöz ile sohbet ediyoruz.
GESİFED’in Marmaris’e düzenlediği kaynaşma gezisinde arkadaşlarıyla birlikte çok güzel anlar yaşadıklarını belirten Başöz, burada mavinin her tonunu görmenin mutluluğunu yaşadıklarını anlattı.

Başöz de tıpkı Salgar gibi bir Marmaris aşığı. Daha önce defalarca geldiğini söylediği Marmaris ‘in yeteri kadar ilgi görememesinden üzüntü duyduğunu anlatıyor.

denizli-marmarise-yolculuk-mavi-deniz-tekne-turu-13

EŞSİZ BİR GÜZELLİK: FOSFORLU MAĞARA
Teknemiz, yine başka bir turizm yöresinde kolay kolay rastlanmayacak denli eşsiz bir güzelliğe ulaşıyor. Şimdiki durağımız Fosforlu Mağara. Teknemiz konukların mağarayı daha yakından görmesi için geri manevra ile neredeyse mağaraya giriyor. Karşılaştığımız manzara hem enteresan hem de büyüleyici. Adı gibi fosforlu bir yapısı olan mağara eşsiz güzelliğiyle dikkat çekiyor.
Konuklarımız ellerinde cep telefonu ve fotoğraf makinesiyle adeta görüntü almak için yarışıyor. Tabi Türkiye’ye özel bildik duvar yazıları da gözlerden kaçmıyor. Denizlili işadamları mağaranın güzelliği konusunda bir taraftan ellerindeki cihazlarla belgeleme yarışında, bir taraftan da gördükleri detayları birbirlerine aktarıyor.

denizli-marmarise-yolculuk-mavi-deniz-tekne-turu-12

SOHBET DEVAM EDİYOR
Tekne bu güzel noktadan ayrılırken bu kez bir başka Denizlilinin yanına yaklaşıyoruz. Bu kez görüşlerini aldığımız isim DESİAD Yöneticilerinden işadamı Okan Konyalıoğlu. Konyalıoğlu da geziden son derece memnun, Marmaris’in farklı güzelliklerini keşfetmenin keyfini aktarıyor bizlere.
Tekne turuna katılan Denizlililer gibi bizleri Marmaris’in mavilikleriyle tanıştıran teknenin kaptanıyla konuşuyoruz bu kez Marmaris’i.
Sezonun yaklaşık 50 gün sürdüğünü ve dolu dolu yaşandığın anlatan Hasan Karayiğit, rota hakkında bilgi veriyor, en çok ilgi çeken bölgeleri tanıtıyor ve ekliyor: “Biz sezonun 3 değil 12 ay olmasını istiyoruz.”

denizli-marmarise-yolculuk-mavi-deniz-tekne-turu-8

VE GERİ DÖNÜYORUZ
Teknemiz Marmaris’in birbirinden güzel koylarını kıyılayarak geri dönüşe geçiyor. Farklı güzellikleriyle Marmaris’in ilçeleri peşi sıra geride kalırken, en son İçmeler, oradan Marmaris’ten yola koyulduğumuz merkez marinaya ulaşıyoruz.

Tekne turuyla ilgili söyleşilerimizi marinada Denizlili işadamı TÜRSAB Denizli BYK Başkanı Turan Köseoğlu’yla noktalıyoruz. Köseoğlu ilk olarak Denizli ile Marmaris arasında gelinen noktadan duyduğu memnuniyeti paylaşıyor.

Marmaris ile bir dostluk köprüsünün kurulduğunu anlatan Köseoğlu, “Marmarislilileri Denizli’ye, Denizlilileri de Marmaris’e çekmek istiyoruz. İki cennet arasında mesafe oldukça kısa. Bu gezi de iki turizm kentini birbirine daha sıkı bağlayacaktır” dedi.
Köseoğlu, finalde sözü Marmaris’te geçirilen güzel tekne turuna getiriyor, Marmaris Belediyesi’ne teşekkürü de unutmuyor…

denizli-marmarise-yolculuk-mavi-deniz-tekne-turu-1

ZAFER KATRANCI İLE SÜRPRİZ KARŞILAŞMA
Marmaris’te tekne turunun keyfini yine hemşerilerimizle birlikte çıktığımız keyifli bir yolculukla anlatmaya çalışırken merkez marinada tanıdık bir isimle karşılaşıyoruz. Denizlililerin çok yakından bildiği ünlü işadamı Zafer Katrancı’yı hem de marinaya demirlemiş kendine ait teknesinde görüyoruz.

Katrancı, zaman zaman iş yoğunluğu ve stresten uzaklaşmak için kendini adeta attığı İngilizce kendi ismini taşıyan Victory isimli teknesinde ağırlıyor bizi.

Marmaris’i çok beğendiğini anlatan Katrancı, harika koyları olduğunu ifade ettiği Marmaris’i tüm Denizlililere tavsiye ediyor. Marmaris’ten konuşuyoruz uzun uzun. Katrancı, bir zamanlar Kuşadası gibi mekanları tercih ederken artık bir Marmaris aşığı olduğunu anlatıyor bize. Katrancı, “Resmen Marmarisli oldum” sözleriyle özetliyor ilgisini.

denizli-marmarise-yolculuk-mavi-deniz-tekne-turu-2

Zafer Katrancı’nın da dediği gibi koylarıyla da büyüleyici bir güzelliğe sahip olan Marmaris, mavi yolculuk rotalarında önemli bir turizm merkezi.

Ulusal ve uluslararası seyahat acentelerinin Türkiye’de en fazla mavi yolculuk sattığı merkezlerden biri olan Marmaris’in muhteşem mavi yolculuğu birçok belgesele de konu oldu, oluyor…

Ve Marmaris, Denizlilileri mavi yolculuğuyla eşsiz güzelliğine bekliyor…

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı