REKLAMI GEÇ

 Ankara kulisleri bu senaryoyu konuşuyor

  Ankara kulisleri bu senaryoyu konuşuyor

AK Parti’de 2. Olağanüstü Büyük Kongre tamamlandı. Yeni genel başkan Binali Yıldırım olurken, Merkez Karar ve Yürütme Kurulu (MKYK) üyeleri de seçildi. Aralarında Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci’nin de bulunduğu partinin ağır topları, MKYK’ya giremedi. Şimdi bu isimlerden kaçına kabinede ve meclis grubunda görev verileceği konuşulup, senaryolar yazılıyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 23 Mayıs 2016 Pazartesi, 11:05

Ankara kulisleri, büyük kongrenin ardından 65. hükümete odaklandı. Kongrenin şifrelerini çözmeye çalışan siyasi çevreler, yeni kabinede kimlerin görev alabileceğine ilişkin yorumlarda bulunuyor. MKYK’ya giremeyen isimlerin bazılarına Binali Yıldırım başkanlığındaki yeni hükümette, bazılarına da meclis grubunda görev verileceği dile getiriliyor.

DENİZLİ ODAK NOKTADA
Konuşulan senaryolarda Denizli odak noktaya yerleşmiş durumda. Bunun da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu ile Ekonomi eski Bakanı Nihat Zeybekci’nin parti içindeki ağırlığından kaynaklandığı konuşuluyor.

Başkentin siyasi kulisleri, Ramazanoğlu’nun MKYK’ya girmesini “yeni kabinede bakan olarak görev almayacağı” şeklinde yorumluyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına Fatma Betül Sayan Kaya’nın getirileceği iddialar arasında. Ancak, Ramazanoğlu’nun partinin kurucularından ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yakın isimlerden olması da gözardı edilmiyor.

2012 ve 2015’te seçildiği MKYK’ya dün yapılan olağanüstü kongrede giremeyen Zeybekci’nin ise yeniden kabineye Ekonomi Bakanı olarak gireceği ifade ediliyor.

Başkentin siyasi kulisleri, yeni kabineyle ilgili ilk işaret fişeğinin ise bugün yapılacak MKYK toplantısında yakılacağını da belirtiyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı