REKLAMI GEÇ

Acil Eylem Planı Denizli’ye iyi gelecek

Acil Eylem Planı Denizli’ye iyi gelecek

AK Parti Denizli Milletvekili, Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabi Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Üyesi Şahin Tin, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun açıkladığı Acil Eylem Planı’nın Denizli’de de başta sanayi kesimi olmak üzere birçok alanda yeniden canlanmayı beraberinde getireceğini söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Aralık 2015 Salı, 09:31

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, hükümetin Acil Eylem Planı’nı değerlendirdi. Başbakan’ın açıklamasının ardından Acil Eylem Planı’ndaki vaatlerin yerine getirilmesi için çalışmalara başlandığını belirten Tin, tüm vaatlerinde belirlenen plan dahilinde hayata geçeceğini ifade etti.

Tin, “AK Parti olarak 2002 yılından günümüze milletimize ne söz verdiysek yerine getirdik ve bugünden sonra da her ne vaatte bulunduysak yerine getirmek için gereğini yapacağız. Hükümet programımız ve seçim vaatlerimizin içinde yer alan hususlarla ilgili çalışmalarımıza başladık. Reform niteliğinde düzenlemeleri yaparak milletimizin huzuru, refahı ve yaşam standardının daha da yükseltilmesini sağlamak temel önceliğimiz olacaktır. Acil eylem planımızda da ifade edildiği gibi 3 ay, 6 ay ve bir yıl gibi süreler içerisinde bahse konu vaatlerimizi hayata geçireceğiz” dedi.

PLAN DENİZLİ’DEKİ DURGUNLUĞUN ÇARESİ OLACAK
Acil Eylem Planı’nın Denizli’de son dönemde sanayi, ihracat ve ekonomi alanındaki duraksamanın da çaresi olacağını belirten Tin, “Denizli müteşebbis bir kent. AK Parti iktidarları dönemine kadar kendi öz sermayesiyle ayakta duran ve kendini yenileyen bir kent. Ancak AK Parti iktidarıyla birlikte unutulmuşluk ve devlet desteği alamaz görüntüsünde olan ilimiz bu durumdan kurtarılarak hak ettiğini devletten alan bir yapıya kavuşturulmuştur. Kendi müteşebbisliklerine devlet desteğinin de eklenmiş olması son dönemlerde Denizli’nin daha da büyümesine ve güçlenmesine imkân tanımıştır. Yeni dönemde de yine açıklanan eylem planı ve vaatlerimiz çerçevesinde elbette şehrimizin ve şehrimiz insanının önemli kazanımları olacaktır. Bugün sanayicimizi rahatlatacak, esnafımızı güçlendirecek, işçi ve emeklimizin yüzünü güldürecek, kadınlarımıza hak ettikleri değeri verecek ve gençlerimizi toplumun içinde güçlü kılacak destekleyici adımları hep birlikte atıyoruz” dedi.

GENÇLERİMİZİ GELECEĞE HAZIRLIYORUZ
Acil Eylem Planı’nda özellikle gençlerin önünü açacak düzenlemelere önem verildiğini vurgulayan Tin, “Geleceğimize ışık olacak, umut olacak gençlerimizin toplumdaki yerini daha da sağlamlaştırmak adına Gençlerimize proje karşılığı 50 bin Türk lirasına kadar karşılıksız nakdi destek vermeye başlıyoruz. Gençlerimize 100 bin Türk lirasına kadar faizsiz kredi desteğiyle ilgili süreç hemen başlıyor. Gençlerin Genel Sağlık Sigortası prim borçlarını sıfırlıyoruz. İlk 3 ay içinde yapacağımız düzenlemeyle ilk defa işe giren gençlerimizin ilk yıl maaşı bir yıl boyunca devletimiz tarafından karşılanacak. Öğrenim gören gençlerimizin pasaport harcını kaldırıyoruz. Meslek lisesi ve üniversite öğrencilerinin staj yapmalarını özendirici tedbirler alıyoruz. Lise veya üniversite mezunu gençlerimizin Genel Sağlık Sigortası giderlerine destek olunacak ve primler iki yıl süreyle gelir testi yapmaksızın ve prim alınmaksızın devlet tarafından karşılanacak” diye konuştu.

İŞÇİLER HAKKINI ALACAK
Ülkeyi sırtlayan ve ekonomik mekanizmanın en önemli unsuru olan çalışanların hayat standartlarının iyileştirilmesinin de Acil Eylem Planı’na dahil edilen önemli konular arasında yer aldığını belirten Tin, “İşçilerimizin haklarına kavuşmasının önündeki engelleri sırasıyla kaldırıyoruz. Asgari ücreti bin 300 Türk lirasına yükseltiyoruz. İşçilerimize yönelik bu düzenlemeyi gerçekleştirirken de işverenlerimizin rekabet gücünü zaafa uğratmayacak düzenlemeleri hayata geçireceğiz. Özellikle KOBİ’lerimizin üzerindeki yükü daha da azaltacağız. AK Parti döneminde yüzde 15’ten yüzde 10’a indirilen BAĞ-KUR, SSK ve Emekli Sandığı sigortalısı olan esnafın emekli aylıklarından kesilen sosyal güvenlik destek primi kesintisi 3 ay içinde yapılacak düzenlemeyle kaldırılacak. 65 yaş aylığı alan yaşlılarımız kimin yanında ve nerede yaşarsa yaşasın bundan sonra maaşlarından kesinti, duraksama ve engelleme olmayacak, bunun için gerekli düzenlemeler hızla yapılıyor. Toplumun tüm kesimlerini yakından ilgilendiren her türlü düzenlemeleri ve yapılacak iş ve işlemleri bir bir hayata geçireceğiz ve toplum içinde daha güçlü bağların kurulmasının her türlü zeminini oluşturacağız. Gençlerimize, kadınlarımıza, esnafımıza, çiftçilerimize, işçilerimize, bütün vatandaşlarımıza dönük vaatlerin tamamını 3 ay içinde hayata geçirilecek. Milletimize söz verdik, milletimiz bize güvendi ve destek verdi. Şimdi ise verdiğimiz sözleri yerine getirme zamanı. Bu ve benzeri çalışmaların yanında ayrıca milletimizle birlikte demokrasimizi daha da güçlendireceğiz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı