REKLAMI GEÇ

Adaylar görücüye çıktı!

AKP Denizli Teşkilatı 7 milletvekili adayını kamuoyuna tanıttı. İl eski Başkanı Şahin Tin, Başkan Nihat Zeybekci’nin de katıldığı toplantıda, 5. sıraya yerleştirilmesi ile ilgili rahatsızlığı ifade eden ve dolaylı eleştirilerin, imaların bulunduğu bir konuşma yaptı. Tin’in konuşması toplantıya katılan partililer tarafından uzun süre alkışlanırken, eleştiriyi üzerine alınanlar soğuk terler döktü.

/ DENİZLİHABER / 8 Haziran 2007 Cuma, 00:00

Geçtiğimiz seçimlerde Denizli’den 4 milletvekili çıkartan AKP Denizli Teşkilatı 22 Temmuz seçimleri için milletvekili adaylarını kamuoyuna tanıttı. Parti binasındaki toplantıya Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekçi, İl Başkanı Bilal Uçar, milletvekili adayları ile çok sayıda partili katılırken, gözler, listede yer alamayan mevcut milletvekilli Osman Nuri Filiz ile Mehmet Yüksektepe’yi aradı. 22 Temmuz seçimlerine birinci sıradan Mehmet Yüksel, 2. sıradan Selma Aliye Kavaf, 3. sırada Mehmet Salih Erdoğan, 4.sırada Mithat Ekici, 5. sırada Şahin Tin, 6. sırada Cahit Özkan ve 7. sıradan Niyazi Vural ile girecek olan AKP’nin aday tanıtım toplantısına, sıralama krizi damgasını vurdu.

Açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Bilal Uçar, AKP Denizli Teşkilatı olarak her zaman adaylarının yanlarında olacaklarını belirterek, Denizli’den 7 milletvekilini meclise göndereceklerini söyledi. İl Başkanın konuşmasının ardandan 7 milletvekili adayı basına tanıtıldı.

“7. sırada gibi çalışacağım”
AKP listesinde ilk sırada yer alan Mehmet Yüksel, siyasi iktidarı ve ekonomi politikasını en iyi götüren partinin AKP olduğunu söyleyerek: “ Kendimizin ticaretle uğraşmamızdan dolayı hükümetin çalışmalarının faydasını en iyi gören bizler oluruz. Ben AKP’nin siyasi istikrarını ve ekonomi politikasını başarılı buluyorum. Bunun içinde AKP’den adaylığımı koydum. Allah nasip ederse 7 arkadaşımız ile birlikte 22 Temmuz’da meclise gireceğiz. Ben kendimi ilk sırada değil 7. sırada görerek çalışacağım” dedi.

“Sıra önemli değil”
7. sırada listede yer alan Niyazi Vural, 4 yılldır AKP kadrosunda Denizli için çalıştığını söyleyerek: “ Denizli halkına toplumuna hizmet etmekten mutluluk duyuyorum. İktidarımızın hizmetlerini her kez gördü. Denizli’den 7 Milletvekili arkadaşımız ile meclise giderek, Denizli’yi güçlü bir şekilde temsil etmeyi düşünüyorum” dedi.

Yüksel konuştu, teşkilat alkışladı
AKP İl Başkanlığı görevinden istifa ederek milletvekili aday adaylığını açıklayan Şahin Tin, meğil yoklamasında birinci sırada yer almasına karşın 4 Haziran’da açııklanan aday listesinde 5. sıraya yerleştirilmesinden duyduğu rahatsızlık dolu bir konuşma yaptı.
Tanıtım toplantısında Belediye Başkanı Nihat Zeybekci’yle yan yana oturan Tin, konuştukça Başkan Zeybekci’nin yüz ifadesi değişti. 4,5 yıldır dersine çalıştığını ve son gece adayı olmadığını söyleyen Tin’in mesajlar yüklü konuşması, partililerce uzun süre alkışlandı.

 “4,5 yıldır dersimize çalışıyoruz. Son gece dersimize çalışmadık. Son gece kopya çekerek sınavı geçmediğimizi düşünüyorum. Yapmış olduğumuz değerli çalışmaların neticesinde inanıyorum ki gerek Türkiye’de gerekse Denizli’de, AKP laik olduğu yere getirilecektir. Bundan şahsım ve kimsenin şüphesi olmasın” sözleriyle konuşmaya başlayan Şahin Tin, son gece adayı olmadığının altını çizdiği konuşmasının devamında, teşkilatın gayreti ve isteğiyle aday olduğunu vurguladı.
“Sizlerin gayretleriyle destekleriyle milletvekili adayı olduk. Biz milletvekili olmayı sizlere hizmet etmek için seçtik. Adaylar olarak koltuk kavgamız yoktur. Liderimizi takip ederek buralara kadar geldik. İnşallah bu takip ve liderimizin önderliğinde Türkiye’yi daha modern ve güzel bir ülke haline getireceğiz” diye konuşan Tin, “Hiç kimse şunu düşünmesin ki sırası 5 olmuş 3 olmuş önemli değil önemli olan benim sizlerin gönünde taht kurmasındır, sevgiyi paylaşmamızdır” dedi.
Tin “Biz inşallah ben sizlerin milletvekili olarak Ankara’ya gideceğim. Bir kişin değil Denizli’nin, Türkiye’nin vekili olarak hizmet için varım. Her zaman sizlerle beraber olmasak bile elimden ne varsa paylaşarak sizlerle beraberim” dedi.

AKP Kadın Kolları Genel Başkanlığı görevinden istifa ederek Denizli’den milletvekili adaylığını açıklayan Selma Aliye Kavaf’ta listede 2. sırada yer aldı. Kafav yaptığı konuşmada: “ 2001 yılında Türkiye siyaset değil ekonomide dibe vurmuştu. Biz inanıyor ki, bunların çözüm tercihi siyasettir. AKP kuruluşundan itibaren insanlar insanca yaşamayı ve demokrasinin halklarını yaşayarak öğrendiler. 2002 seçimlerinde ben Denizli’de milletvekili adayı olmuştum ve seçimlerin ardından genel başkanımızın isteği ile 4,5 yıl AKP Kadın Kolları Genel Başkanlığı görevini yürüttüm. 4,5 yıldır yapılan çalışmalar ile ülkenin derin yaraları söndürüldü. Bu seçimlerde de Denizli’den 7-0’lık bir sonuç ile partimizin Ankara’da yüzünü ağartacağız. Bizlere bu konuda çok görevler düşüyor, bundan sonra gece gündüz demeden çalışmamız gerekiyor. Bizler AKP ailesiyiz.”dedi.

“İcraatımız ortada”
4,5 yıl Denizli Devlet Hastanesi Başhekimliği görevini yürüten Mithat Ekici’de listede 4. sıradan milletvekili adayı. Tanıtım toplantısında başhekimlik görevi süresince yaptığı çalışmaları anlatan Ekici: “ Denizli Devlet Hastanesi Başhekimi olarak parolam durmadan çalışmak oldu. Yapılan çalışmalar ile hastanemizi modern , insana önem verem bir hastane haline getirdik. Bunu da her kez gördü. Siyasete atılmamın sebebi de, insana evrensel boyutta hizmet etmektir. Siyaset kurumu ve bürokrasi arasında yaşanan sorunları en iyi şekilde biliyor ve yaşayanlardanım. Bunun için yola çıktık inşallah 22 Temmuz’da Ankara’da Denizli’yi temsil edeceğimize inanıyorum” dedi.

Erdoğan bir kez daha
AKP’nin mevcut milletvekillerinden olan 3.sıra milletvekili adayı Mehmet Salih Erdoğan’da Türkiye’de istikrarlı bir güvenin AKP döneminde yakalandığını söyleyerek: “ AKP döneminde ülkemiz hiçbir zaman geri gitmedi ve daima ilerledi. Sorunların ne olduğuna bakan değil, sorunları çözen bir parti olduk. Ülkeyi bu günlere getiren bir partiyiz. Önümüzde ve hedeflerimizde 2013 yılında yapılacak ekonomi, teknoloji, ihracat ve kalkınma konularında önemli projeler bulunuyor. Bu hedeflere hep birlikte ulaşacağız.” dedi

Özkan “7-0 yapacağız” dedi
AKP Denizli teşkilatının yeni yüzlerinden olan Cahit Özkan ise 6. sıradan milletvekili adayı olarak seçimlerde yer alacak. Özkan yaptığı açıklamada, AKP’de uzun yıllar çalıştığını ve bundan sonrada değişik kulvarlarda yer almak için yola çıktığını söyledi.  Özkan: “ Diğer milletvekili adaylarımızın söylediği gibi ülkemizi bu günlere getiren AKP’te bizlerde varız dedik ve yola çıktık. Bende Denizli ve Denizli halkı için çalışacağıma, 1 ve 7. sırada olan diğer arkadaşlarım gibi çalışarak Denizli’den Ankara’ya 7-0’lık bir sonuçla gideceğimize inanıyorum” dedi.

“Yüzde 50 alır 7 vekil çıkarırız”
Başbakan Recep Tayip Erdoğan’a yakınlığı ile bilinen Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci de, 22 Temmuz seçimlerinde yüzde 50 oranında oy alarak Denizli’den 7 milletvekilini meclise göndereceklerini söyledi. Başkan Zeybekci: “ Adaylarımıza ve teşkilatımıza seçim sürecinde kolaylıklar diliyorum. Tabiî ki yaşanan bu sürekçe bazı burukluklar olacaktır ama bunlar ülke menfaatlerini geçemez. Liste’de 7 ile 1 arasında aynı eşitlik ve aynı çaba bulunmalı. Bu listeyi rasgele hazırlanmış varsaymalıyız. Eğer 7’ye inanmazsak mücadele edemeyiz. Bu şehirde yüzde 25 ile 4 milletvekili çıkaran AKP 22 Temmuz’da yüzde 50 ile 7 çıkartır. Denizli Belediyesi’nin kapısında bulunan yüzde 52 rakamı da, yüzde 72’ye çıkmıştır. Buna inanmalı ve buna göre çalışmalıyız” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı