REKLAMI GEÇ

“Türkiye mazlumların umudu”

“Türkiye mazlumların umudu”

AK Parti Denizli Milletvekili Sema Ramazanoğlu Kazakistan’ın Başkenti Astana’da varılan anlaşma çerçevesinde Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarının İdlib’e girişiyle ilgili açıklama yaptı. Ramazanoğlu, “Türkiye mazlumların umudu” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 14 Ekim 2017 Cumartesi, 15:26

Ramazanoğlu, intikali Fırat Kalkanı Harekatı ile ülke sınırlarının güvenliğini sağlamak için atılan stratejik adımın devamı olarak nitelendirerek, amacın ateşkesin tesis, gözetim ve devamını sağlamak, insani yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması ve yerlerinden edilenlerin evlerine dönmesi için uygun şartları temin etmek olduğunu vurguladı.

Ramazanoğlu, “Suriye ile 911 kilometre kara sınırı olan Türkiye, terör örgütleriyle ‘Ama’sız ve aralıksız sürdürdüğü mücadelesiyle barışın tesisi hususunda lider ülke konumundadır. Mazlumların umudu olan Ülkemiz gönül bağımızın olduğu bu coğrafyanın kaderini hainlerin eline bırakmama gayreti ile unsurlarımızın İdlib’e intikalini başlatarak bölgeye yeni bir nefes alma imkanı sunmuştur. Çanakkale’de Atalarımız ile omuz omuza vatan müdafaası için çarpışan İdliblilerin torunlarına yardıma koşmaktan daha normal bir şey yoktur. Yaklaşık 4 milyona yakın nüfusu ile İdlib, kuzeyinde Hatay, Afrin; doğusunda Halep ve batıda Akdeniz sahilindeki Lazkiye ile çevrili stratejik bir bölge olma özelliği taşıyor. Bilindiği gibi 2011 yılında Suriye’de başlayan iç savaş yüzbinlerce masumun ölümüne milyonlarcasının da göç etmesine sebep olmuştur. Biz açık kapı politikamız ile 3 milyonun üzerinde sığınmacıyı kabul edip, her türlü ihtiyaçlarını karşılamaktayız. Türkiye’nin aksine gözünü, kulağını Suriye’de olup bitenlere kapatan ülkeler eşi benzeri görülmemiş bir şekilde masumlara zulmeden terör örgütleriyle kol kola girmişlerdir. Biz, mazlumun gözünden bir damla gözyaşı akmaması için çırpınırken bölgede bir terör devleti kurmak için mücadele eden ülkeleri ne anlamak ne de onaylamak mümkün değildir. Bilinmelidir ki terörün her türlüsü ile kimden nereden gelirse gelsin kararlılıkla mücadele edeceğiz. Astana’da Rusya ve İran ile varılan mutabakatın ardından başlayan operasyon ile hedeflenen ateşkesin daimi tesisi ile birlikte olası bir göç hareketliliğin de önüne geçilmiş olacak. Bu anlamda her hareketi stratejik önem taşıyan Türk Silahlı Kuvvetlerimizin her zaman olduğu gibi zor görevlerin üstesinden geleceğine olan inancımız tamdır” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı