REKLAMI GEÇ

AK Parti Huzurevindeki yaşlıları ziyaret etti

1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü nedeniyle AK Parti İl Teşkilatı, İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’ne bağlı Huzurevini ziyaret etti.

/ DENİZLİHABER / 2 Ekim 2007 Salı, 00:00

AK Parti Sosyal İşler İl Başkan Yardımcısı Gamze Sevgi, İl Kadın Kolları Başkanı Dilek Kahveci, İl Yönetim Kurulu üyelerinden Muharrem Kuru, Aynur Akdemir, Emel Pala yanı sıra İl Sosyal Hizmetler Müdürü Ahmet Altın ve Huzurevi Müdürü Ali Tufan huzurevini gezdirdi. Yaşlılığı kabullenmek hem erdem hem de olgunluk anlamına geldiğini belirten

İl Sosyal Hizmetler Müdürü Altın, “Ancak gençler yaşlanacaklarını, yaşlılar yaşlandıklarını kabul ettikleri ölçüde olgunlaşırlar. İnsanlığı büyüten sevgidir.Bizim dışımızdakileri sevebildiğimiz ölçüde insanlaşacağız ve büyüyeceğiz. Unutmamalıyız ki bizim dışımızdakilerden sevgiye en çok muhtaç olanlar yaşlılarımızdır. Tıpkı bizim bir zamanlar onların sevgisine muhtaç olduğumuz gibi. Yaşlılarımıza sevgimizi onların onuruna saygı duyarak gösterebiliriz. Onura saygı duymak sevgide ölçülü olmaktır. Bizler yaşlılara gösterdiğimiz sevgiyle genç kuşağa örnek olmayı başardığımız ölçüde yaşlandığımızda saygıyı hak edebileceğiz.” dedi.

AK Parti Sosyal İşler İl Başkan Yardımcısı Sevgi ise, “Bugün, yaşlılarımızın, geçmişleri ile geleceğimize ışık tutan, bilgi birikimleri, hayat tecrübeleri ile her zaman yanımızda olan büyüklerimizin günü; 1 Ekim Dünya yaşlılar günü. Küçüğüne sevgiyle, büyüğüne saygıyla yaklaşılması gerektiğini öğreten, bir kültürün, bir değerlere silsilesinin mensubu olduğumuz için bugün, onur duymaktayız. Yaşlılar toplumumuzda giderek artannüfuslarıyla gündemin ilk sıralarında yer alıyorlar. Her 1 Ekim bizlere biraz daha yaşlandığımızı hatırlatıyor. Dolayısıyla bu geçen süreçte olgunlaştığımızı, durulduğumuzu, kaybettiklerimizi ve kazandıklarımızı fark ediyoruz.” dedi.

Yaşlılara verilen değerle geleceğin yeniden kuracaklarını belirten Sevgi, 21. Yüzyılın ortalarından itibaren yaşlı ve genç nüfusun eşitlenmiş olacağını söyledi. Sevgi konuşmasını şöyle sürdürdü: “Dolayısıyla yakın gelecekte yaşamımızda yaşlılar bu günkünden daha fazla yer alacaktır. Bunun bilincinde olan Partimiz toplumsal değerleri merkeze alan yaklaşımıyla Yaşlılarımızı biricik değerlerimiz olarak görmektedir. Dolayısıyla istikbalimiz değerlerimizi korumaktan geçmektedir. Geçmişi olmayanın bugünü ve yarını olmayacağı düşüncesinden hareketle, yaşlıklarımızın geleceğini planlamak en önemli stratejik hedeflerimiz arasında yer almaktadır. AK Parti olarak, siyasi hayata başladığımız günden bu yana, yaşlılarıma özel bir ilgi gösterdiğimizi sizlerin yanınızda bir kez daha vurgulamak isterim. Söz konusu yaklaşım, parti programımıza da yansımış ve yaşlılarımız için de özel programlar oluşturacak onlara terkedilmiş ve kimsesiz oldukları duygusunun yaşatılmamasını sağlayacak bir sosyal devlet anlayışının kaçınılmaz olduğu vurgulanmıştır. Bu duygu ve düşüncelerle yaşlılarımızın 1 Ekim Dünya Yaşlılar Gününü kutluyor, Bir gün değil bir ömür boyu saygı ve sevgiyle anılmalarını diliyoruz.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı