REKLAMI GEÇ

AK Parti İl Başkanı gündemi değerlendirdi

AK Parti İl Başkanı gündemi değerlendirdi

AK Parti başkanlık sistemini halka anlatmak için çalışma başlatıyor. İl Başkanı Necip Filiz parti merkezinde düzenlediği toplantıda gündemi değerlendirdi, yeni Anayasa çalışmaları ve başkanlık sistemi ile ilgili planlarını anlattı.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 13 Ocak 2016 Çarşamba, 12:06

AK Parti İl Başkanı Necip Filiz, parti binasında düzenlediği basın toplantısında başta terörle mücadele olmak üzere Türkiye’deki gelişmelerle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

denizli-ak-parti-il-baskani-nefip-filiz-degerlendirme-ic

Ak Parti İl Başkan yardımcıları Mustafa Gürbüz ve Halil Pekdemir’in de katıldığı toplantıda Necip Filiz, İstanbul Sultanahmet Meydanı’ndaki terör saldırısını kınadığını belirterek, “Böyle günlerde herkesin teröre karşı tavizsiz çok sağlam bir duruş ortaya koyması gerekir. Herhangi bir zafiyet göstermemek gerekir. Nereden gelirse gelsin, hangi gerekçeyi kullanırsa kullansın teröre destek olanlar insanlık suçu işlemiş olur. Patlamada hayatını kaybedenlerin tamamı yabancı uyruklu. Saldırıda ölen ve yaralanan yabancı vatandaşlar Türkiye’yi tanımak, görmek için gelmişlerdi. Hayatını kaybedenler misafirlerimizdi. Bu faillerin bütün ilişkilerinin devletimiz tarafından ortaya çıkarılacağı ve hak ettikleri en ağır cezayı görecekleri aşikardır” dedi.

YABANCILARIN BÖLGEDE DOLAŞMASINA SICAK BAKMIYORUM
Terörle mücadele çalışmalarında yerel ve ulusal basının daha hassas davranması gerektiğini de vurgulayan Filiz, “Burada basın yayın kuruluşların sizlerin ulusal basının sorumlu davranmaları çok önemli. Haberleri izleyen kişileri bu olaylarla ilgili anlamaya çalışması bunu incelemek için bir takım yabancıların gelip bölgede dolaşmasına da hiç sıcak bakmıyorum. Bizim irademiz üzerine konacak bir ipotektir. Türkiye’deki yaşananların yerel basının, yerel dinamiklerin, siyasetin düşünce özgürlüğünün ipotek konulmasıdır. Bu şu demektir ‘siz bu işi göremiyorsunuz sizin göremediğiniz bir şey var, siz anlayamıyorsunuz biz gelelim anlayalım sizin ne yapmanız gerektiğini söyleyelim’ Şimdi Türkiye orta Avrupa ülkesi değildir. Bu, geçmişten gelen, ta 1. Dünya savaşındaki zihniyetin yansımasıdır. Kesinlik doğru bulmuyorum. Terörle mücadelenin süresi yok operasyonun sonu ne zaman biterse o zaman biter. O bölgede yaşayan halkın, rahatça hareket edebilmesi için operasyonlar devam edecektir” diye konuştu.

YENİ ANAYASA ÇALIŞMALARINA DEĞİNDİ
Türkiye’nin yamalı bohçaya dönen darbe anayasası ile daha fazla yol alamayacağının bir gerçek olduğunu söyleyen Filiz, yeni anaya ile ilgili çalışmaları, “Türkiye için en doğru sistem başkanlık sistemidir. Hükümetimizin yeni dönemde siyaseti ve demokrasiyi güçlendirmek adına hedefleri var. Bunların en önemlisi de yeni bir anayasa hazırlayıp millete sunmak olacak. Tüm toplumsal kesimler siyaset kurumundan yeni anayasa bekliyor. Yeni anayasa tüm siyasi partilerin birinci gündem maddesi olması gerekir. Bu mesele sadece AK Parti’nin değil, Türkiye’nin ve tüm partilerin meselesidir. Bu milleti halen darbe anayasalarına, darbe hukukuna mahkum edenler tarih önünde hesap veremezler” diye konuştu.

BAŞKANLIK SİSTEMİNİ ANLATACAKLAR
Anayasa tartışmaları başladığından bu yana muhalefet konuyu sadece başkanlık tartışması eksenine çekerek bir polemik konusu haline getirmeye çalıştığını ileri süren AK Parti İl Başkanı Necip Filiz, “Tabii ki Başkanlık Sistemi Türkiye’ye özgü olacak, ülkenin ihtiyaçlarına uygun olacak. Biz bir rejim tartışması yapmıyoruz. Türkiye’nin yapısına en uygun siyasal sistem hangisi olmalıdır tartışması yapıyoruz. Başkanlık Sitemi denildiğinde bazı muhalifler hemen Başkanlık Sistemi’ni Türkiye’nin eyaletlere bölünmesiyle, diktatörlük arzusuyla, alakasız konularla özdeşleştirerek tartışılmaz hale getiriyor. Halbuki Başkanlık Sistemi, bunların hiçbirisiyle ilgili husus değil, bir siyasal sistem tartışmasıdır” dedi.

Filiz, yazılı ve görsel medyada ve vatandaşa giderek başkanlık sistemini ve yeni anaya çalışmalarını anlatacaklarını halkı bilgilendireceklerini de sözlerine ekledi.

DAVUTOĞLU TALİMAT VERDİ İL YÖNETİMİ BAŞLATTI
Bayırbucak Türkmenleri içen yardım kampanyası başlatıldığını ve tüm sivil toplum kuruluşlarından destek beklediklerini belirten Necip Filiz, “AK Parti Sosyal Politikalar Başkanlığı tarafından başlatılan, tüm Türkiye’de AK Parti il ve ilçe başkanlıkları tarafından gerçekleştirilecek ve on gün sürecek olan yardım kampanyasıyla ilgili bilgi vermek istiyorum. Yardım Kampanyası Genel Başkan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun talimatıyla başlamıştır. Tüm Türkiye’de olduğu gibi ilimizde de AK Parti İl ve İlçe Teşkilatlarımız tarafından bölgede acil olarak ihtiyaç duyulan malzemeler toplanacaktır. Tüm kamuoyunun ve özellikle Sivil Toplum Örgütlerinin desteklerini bekliyoruz. Ayrıca yardımda bulunmak isteyen tüm vatandaşlarımız teşkilatımızla irtibata geçebilirler” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı