REKLAMI GEÇ

AK Parti’de istifalar art arda geliyor

AK Parti’de istifalar art arda geliyor

AK Parti İl Yürütme Kurulu’ndan istifalar art arda geliyor. İl Başkanı Necip Filiz ile yürütme kurulu üyeleri Halil Pekdemir ve Birtan Şahan arasında yapılan görüşmenin ardından değişiklik için düğmeye basıldı. İki isim “kendi isteğimizle ayrıldık” derken, Pekdemir’den boşalan yerel yönetimlerden sorumlu başkan yardımcılığına Şamil Çınar getirildi. Bu arada arada teşkilatlardan sorumlu başkan yardımcısı Abdullah Şencan da görevinden istifa etti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Eylül 2016 Salı, 11:45

AK Parti’de FETÖ/PDY bağlantılarını soruşturan 3 kişilik komisyon çalışmaları gündemdeki yerini korurken, flaş bir ayrılık haberleri geldi. Büyükşehir Belediye Meclisi Başkan Vekili Halil Pekdemir ve Pamukkale Belediye Başkanlığı için aday adayı olan Birtan Şahan il yürütme kurulu üyeliğinden istifa etti. Teşkilattan sorumlu il başkan yardımcısı Abdullan Şencan ise, bu görevinden ayrıldı.

Şahan ve Şencan’ın görevlerini bırakmasının il başkanı Necip Filiz ile yaptıkları görüşmenin ardından gerçekleştiği bildirildi. Pekdemir ve Şahan yerine il yürütme kuruluna kimlerin alınacağı henüz açıklanmazken, Pekdemir’den boşalan yerel yönetimlerden sorumlu başkan yardımcılığı görevine Şamil Çınar getirildi. Teşkilattan sorumlu il başkan yardımcısı Abdullah Şencan ile ilgili ise yeni bir görevlendirmenin yapılacağı belirtildi.

FİLİZ: BAYRAK DEĞİŞİMİ
AK Parti İl Başkanı Necip Filiz, istifalara anlam yüklenilmemesini isteyerek, “Halil Pekdemir ve Birtan Şahan, uzun yıllar AK Parti’ye hizmet etti. Partiye verdikleri emek var, yadsıyamayız. Yapılan görev değişimini, bayrak değişimi olarak görüyoruz. İl başkanı olarak benim yürütme kurulunda başkan yardımcılarını belirleme yetkim var. Görevden ayrılmalar bu şekilde olmuştur. Ancak kendilerinin yönetim kurulu üyelikleri devam etmektedir. Söylediğim gibi bu ayrılmalara başka anlam yüklenilmemeli. Kabinede de zaman zaman bakan değişiklikleri oluyor. Bu konuya öyle yaklaşılmalı” diye konuştu.

Abdullah Şencan ile ilgili değerlendirmede de bulunan Filiz, Şencan’ın istifa etmediğini, yürütme kurulundaki görevinin değişeceğini belirtti.

PEKDEMİR: HİZMET ETMEYE DEVAM EDECEĞİM
Büyükşehir Belediye Meclis Başkan Vekili ve AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Halil Pekdemir, AK Parti çevrelerine bomba gibi düşen ayrılma kararı ile ilgili olarak Denizlihaber.com’a yaptığı açıklamada, “İl Başkanımız ile oturup, konuştuk. Görev değişikliği uygun görüldü, ben de ‘evet’ dedim. Bu ayrılmanın bir nedeni, bir sebebi yok. Hükümette de, parti genel merkezinde de zaman zaman değişiklikler olur. Benim ayrılmama da böyle bakmak gerekir. Ben bu partiye kuruluşundan beri hizmet ediyorum. Sandık görevlisi de milletvekili aayı da oldum, İl Genel Meclisi Başkanlığı da yaptım, görev almadığım dönemler de oldu. Ben yürütme kurulunda olmasam da partime, davaya hizmeti sürdüreceğim” ifadelerini kullandı.

Pekdemir, Büyükşehir Belediye Meclisi Başkan Vekilliği ve AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinin devam ettiğini sözlerine ekledİ.

İl yürütme kurulu üyeleğinden ayrılan Pekdemir, 2004 yerel seçimlerinde İl Genel Meclisi Üyeliğine seçilmiş, meclisin başkanlığını yapmış, daha sonra milletvekili aday adayı, 2011 seçimlerinde de milletvekili adayı olmuştu. Halen Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grubu Başkan Vekilliği görevinde bulunuyor.

ŞAHAN: DEĞİŞİM İSTENDİ
Kendisiyle görüştüğümüz Birtan Şahan da, “Şahin Tin’in başkanlığında görev başladık, Necip Filiz ile devam ettik. Göreve geldiğinde kendisine ‘istediği zaman ayrılabileceğimi’ söyledim. Oturup, konuştuk. Değişim isteniyorsa ayrılmaya hazır olduğumu ifade ettim ve böyle karar verildi Böyle olması benim için iyi oldu. İl yönetim kurulu üyeliğim devam ediyor” açıklamasını yaptı.

FETÖ/PDY operasyonları kapsamında tutuklanan AK Parti Merkezefendi eski İlçe Başkanı Ahmet Kayhan ile ortaklığı nedeniyle görevden alındığı iddialarını da sorduğumuz Şahan, “Böyle bir şey söz konusu değil. Ahmet Kayhan ile bir ortaklığım yok” dedi.

Birtan Şahan, AK Parti Merkez İlçe Başkanlığının ardından Pamukkale Belediye Başkanlığı için aday adayı olmuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı