REKLAMI GEÇ

Hareketli ol, diyabet olma

Hareketli ol, diyabet olma

14 Kasım Diyabet Günü nedeniyle AK Parti Kadın Kolları tarafından 81 ilde eş zamanlı planlanan “Hareketli ol, Diyabet olma” yürüyüşü, Denizli İl Kadın Kolları tarafından gerçekleştirildi. AK Partili kadınlar Valilik önünden Delikliçınar Meydanı’na yürüdü, farkındalık yarattı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 14 Kasım 2018 Çarşamba, 14:31

81 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen yürüyüş için AK Partili kadınlar Valilik önünde bir araya geldi.

Yürüyüşe, AK Parti Denizli Kadın Kolları Başkanı Nurcan Dalbudak, Merkezefendi İlçe Başkanı Öznur Şen, Pamukkale İlçe Başkanı Zehra Karabay ile kadın kolları üyeleri katıldı.

Gazi Mustafa Kemal Bulvarı’nın takip edildiği yürüyüşte kadın kolları üyeleri, “Hareketli ol, diyabet olma”, “Doğru beslen, diyabeti yen” yazılı pankartlar taşıdı. Kadınlara bazı partili erkekler de eşlik etti.

15 Temmuz Delikliçınar Şehitleri Meydanı’nda tamamlanan yürüyüşün ardından açıklama yapan AK Parti Denizli Kadın Kolları Başkanı Nurcan Dalbudak, diyabetin hayat kalitesini düşüren bir hastalık olduğunu belirterek, bu hastalığa dikkat çekmek için bir araya geldiklerini söyledi.

Diyabetin zamanında ve iyi tedavi edilmemesi halinde tüm sistemlerde bozukluğa yol açabildiğini ifade eden Dalbudak, Dünya’da 425 milyon diyabetli yetişkin olduğuna dikkat çekti.

Her 11 kişiden birinde diyabetin görüldüğünü belirten Dalbudak, her iki diyabetlinin birinin de hastalığından haberdar olmadığını kaydetti.

Dalbudak, “Diyabet, zamanında tedavi edilmediğinde tüm sistemlerde bozukluk yol açabilmektedir. Özellikle hipertansiyon, obezite, aile öyküsünün varlığı tip iki diyabet gelişimi için birinci sırada hazırlayıcı etkenleri oluşturmaktadır. Diyabet açısından risk grupları birliğini hastalığın ilerlemesi önlenmediğinde hasta sayısı artmakta başta kalp krizi, bebek etmez, göz sorunları, ayak yaraları ve ampütasyonları gibi ciddi komplikasyonlar görülmektedir. Bu vesileyle diye bütün verdiği zararların neler neler olduğunu mikro ölçekte ailede hem de makro ölçekte toplumda farkındalık artırmak için bu etkinlikte gerekli birinci oluşturmasını diliyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı