REKLAMI GEÇ

AK Parti’de 20 aday adayı sınava çıktı

AK Parti’de 20 aday adayı sınava çıktı

AK Parti’de, 27 milletvekili aday adayından 20’si bugün 2 bin 50 parti üyesinin huzurunda ilk sınava çıktı. EGS Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılan temayül yoklamasında Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 3 milletvekili, eski bakan, il ve kadın kolu başkanının dışındaki 20 aday adayını oyladı. Temayül yoklamasının sonuçları kamuoyuna açıklanamayacak.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 1 Mart 2015 Pazar, 14:59

AK Parti’de, milletvekili adaylarını belirleme sürecindeki aşamalardan biri olan Temayül yoklaması EGS Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Temayül yoklamasında; il başkanı, eski il başkanları, büyükşehir ve ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları, il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri, il disiplin ve demokrasi hakem kurulu üyeleri, kadın kolları ve gençlik kollarının başkanları ile asil üyeleri, mahalle temsilcileri, belediye meclis üyeleri ve parti kurucularından oluşan 2 bin 50 kişi oy kullandı.

Temayül yoklamasına Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, milletvekilleri Mehmet Yüksel, Bilal Uçar ve Nurcan Dalbudak, eski bakan Selma Aliye Kavaf, eski il başkanı Avni Örki ve eski il kadın kolları başkanı Peral Uluköy katılmadı.

sahin-tin-ic20 ADAY ADAYI YARIŞTI
Temayül yoklamasında listenin ön sıralarında yer alabilmek için 20 aday adayı yarıştı. Mehmet Uğur Tatar, Ziya Osman Türköz, Mustafa Kurnaz, İbrahim Tan, Osman Yüceliş, Nurefşan Bozaba, Ahmet Hakkı Sözer, Yekta Çakmak İnce, Metin Koçyiğit, Volkan Akın, Kadir Yasav, Ayşe Rabia Yüreklitürk, Emin Okkaya, Ali Aygören, Gülümser Gökçe Acar, Ertuğrul Devecioğlu, Cahit Özkan, Dilek Çelik, Emin Barıner ve Vedat Demir, ilk sınavı 2 bin 50 AK Partilinin karşısında verdi.

avni-örki-icÖRKİ’YE YOĞUN İLGİ
AK Parti’nin son il başkanı Avni Örki, temayül yoklamasından muaftı ancak, EGS Kongre ve Kültür Merkezi’nde’ydi. Örki, partililerin yoğun ilgisini gördü.

ibrahim-tan-icTAN NABIZ TUTTU
AK Parti’nin milletvekili aday adayları arasındaki sürpriz isim İbrahim Tan da, ilk sınavın heyecanını partililerin arasında yaşadı. Tan, temayül yoklamasına gelen partililerle bol bol sohbet etti, kulis yaptı.

SONUÇLAR AÇIKLANMAYACAK
Temayül yoklamasının sonuçları daha öncekiler gibi kamuoyuna açıklanmayacak. Koordinatör Milletvekili Selçuk Özdağ’ın gözetiminde yapılan temayül yoklamasının sonuçları, genel merkeze götürülecek ve adayları belirleyecek komisyon tarafından değerlendirmeye alınacak.

Yorumlar

hakan   -  Bağlantı 1 Mart 2015, 21:08

partinin adı adaletle başlıyor ama önseçim yok.kendi üyelerine güvenemeyen bir parti…temayül sonuçları da açıklanmaz hiçbir zaman.eee nerede adalet,demokrasi,eşitlik?bu kurallarla demokrasi mi olur?hiç çıtını çıkaran da yok işin garip tarafı???

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı