REKLAMI GEÇ

AK Parti’de aday adaylık başvurusunda son gün

AK Parti’de aday adaylık başvurusunda son gün

AK Parti’de milletvekili adaylık başvuruları bu akşam sona erecek. Hala müracaatını gerçekleştirmeyen Bakan Nihat Zeybekci, başvurusunu genel merkeze yapacak.

Selami Aydın / DENİZLİHABER / 20 Şubat 2015 Cuma, 12:30

7 Haziran Milletvekili Genel Seçimi öncesi partilerde aday adayı bereketi yaşanıyor. AK Parti’de milletvekili olma hayali kuranların büyük bölümü başvurularını son güne bıraktı. Adaylık başvurularının hem genel merkez hem de il teşkilatınca kabul edildiği AK Parti’de, 25’in üzerinde aday adayının çıkması bekleniyor.

BAKAN HENÜZ BAŞVURMADI
Yoğun çalışma trafiğe ve yurt dışı gezileri nedeni ile Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, adaylık başvurusunu henüz gerçekleştirmedi. Daha önce başvurusunu Denizli’ye yapacağını duyuran Bakan Zeybekci’nin Denizli ziyaret programı 21 Şubat’a alınınca müracaatını Ankara’dan yapma kararı aldı. Zeybekci’nin bugün genel merkeze adaylık başvurusunda bulunacağı öğrenildi.

ESKİ BAKAN VE VEKİLLER YENİDEN ADAY
AK Parti Denizli milletvekillerinden Bilal Uçar adaylık başvurusunu gerçekleştirdi. Hazırlıklarını sürdüren Mehmet Yüksel ve Nurcan Dalbudak’ın da bugün başvuruda bulunacak. AK Parti’de sürpriz karar, Aile ve Sosyal Politikalar eski Bakanı Selma Aliye Kavaf’tan geldi. Kavaf, bir dönem aranın ardından yeniden milletvekili olabilmek için aday adaylığı başvurusunda bulundu.

AYGÖREN DÜN BAŞVURDU
Denizli Belediyesi eski başkanlarından Ali Aygören de AK Parti’den bu dönem milletvekili adayı olabilmek için müracaatını gerçekleştirdi. Aygören, dün İil teşkilatına yaptığı başvurunun ardından sosyal medya üzerinden takipçilerine aday adayı olduğunu duyurdu.

ÖRKİ SON GÜNE KALDI
Milletvekili aday adayı olabilmek için il başkanlığı görevini bırakan Avni Örki de müracaatını son güne bırakan isimlerden biri oldu. Örki bugün öğleden sonra evraklarını tamamlayarak il teşkilatına adaylık müracaatında bulunacağını açıkladı.

İŞTE DİĞER ADAYLAR
AK Parti’de sürpriz isimlerin yanı sıra adaylığı beklenen bazı partililer de adaylık başvurusunda bulundu. İbrahim Tan, Cahit Özkan, Emin Barıner, Erol Göka, Nurevşan Bozaba, Gülümser Acar, Uğur Tatar, Mustafa Kurnacı, Ahmet Hakkı Süzer, Yekta Çakmak İnce, Metin Koçyiğit, Kadir Yasav, Ayşe Rabia Yüreklitürk, Emin Okkaya ve Peral Uluköy de aday adaylığı başvurusunda bulunan isimler.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı