REKLAMI GEÇ

AK Parti’de “Ağabey” aranıyor

AK Parti’de “Ağabey” aranıyor

AK Parti’de kongre süreci ilçelerde devam ediyor. İl Kongresi ise 1 Şubat 2015’te yapılacak. Peki yeni İl Başkanı kim olacak? Koltuğun birçok talibi olduğu gibi, karar vericilerin düşündüğü isimler de var. Alınan bilgilere göre, teşkilatın başı bir “Ağabey” düşünülüyor. İşte muhtemel il başkanı adayları…

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 25 Kasım 2014 Salı, 12:02

AK Parti’de ilçe kongreleri devam ediyor. Süreç, 1 Şubat 2015’te yapılacak İl Kongresi ile tamamlanacak. İl Başkanlığı’nı sürdüren Avni Örki’nin aday gösterilip gösterilmeyeceği kesinleşmiş değil. Örki, bu konuda daha önce yöneltilen sorulara “Henüz istişare yapmadık” yanıtını verdi. 

“Ben adayım” demek yetmiyor. AK Parti’de kongrelere tek adayla gidiliyor. Bu nedenle istişare mekanizması, bir diğer adıyla karar vericilerin tercihi önemli. Kim aday gösterilirse o il başkanı seçilecek.
İstişareler sonucunda Örki ile devam edilip edilmeyeceği de netleşecek. Ama kimse “Ben adayım” deyip çıkmasa da, İl Başkanlığı koltuğuna talip olanlar, kulislerde nabız yoklayanlar var. Bu isimler arasında eski ve yeni jenerasyondan bazı isimler dikkat çekiyor.

AĞABEY FORMÜLÜ
Kulislerde dolaşan bilgilere göre bu kez teşkilatın başına bir “Ağabey” düşünülüyor. Bu da İl başkanlığı koltuğuna eski bir siyasetçinin oturacağı anlamına geliyor. İki dönem milletvekilliği yapan Mehmet Salih Erdoğan, AK Parti’nin büyük önem verdiği, dönüm noktası olarak gördüğü 2015 seçimleri öncesinde teşkilatın emanet edileceği tecrübeli isimlerden biri olarak öne çıkıyor.

İl yönetiminde görev almış, Beyağaç İl Genel Meclisi üyeliği yapmış, Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanlığı ve Grup Başkanvekilliği görevlerinde bulunmuş olan İbrahim Gürkaynak da, ağabey formülü için konuşulan isimlerden.

Bu arada Demokrat Parti’den AK Parti’ye geçen eski Denizli Belediye Başkanı Ali Aygören’in ilçe kongrelerinin hepsine katılması ve divan başkanlığı yapması da dikkatlerden kaçmıyor. Aygören, AK Parti’ye katıldığından bu yana ilk defa parti faaliyetlerine bu kadar yoğun katılıyor ve görev alıyor.

Genç jenerasyondan isimlere gelince… Geçmiş seçimlerde milletvekili aday olan Cahit Özkan, teşkilatın başına geçebilecek isimler arasında gösteriliyor. Özkan’ın Denizli’de pek görünmemesine rağmen, genel merkez nazarında kuvvetli olduğu belirtiliyor.

Eski İl Başkan Yardımcılarından Pamukkale ve Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Haluk Değirmenci de, Ak Parti’nin muhtemel il başkanı adayları arasında yer alıyor. Ak Parti’nin Merkez İlçe teşkilatının son başkanı olan, yerel seçimlerde de Pamukkale Belediye Başkanlığı için aday adayı olan Birtan Şahan da, adı geçen isimler arasında. Bu arada kongrenin yapılacağı Şubat ayına kadar bazı sürpriz isimlerin de gündeme gelebileceği konuşuluyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı