REKLAMI GEÇ

AK Parti’de ilk eleme tamam

AK Parti’de ilk eleme tamam

AK Parti’de milletvekili adaylarını belirleme süreci devam ederken, ilk mülakat ve ardından yapılan değerlendirmede Türkiye genelinde aday adayı sayısının 6 binden 1500-1600’e düşürüldüğü belirtiliyor. AK Parti İl Başkanı Şahin Tin, konuyla ilgili “Biz de duyduk. Denizli’deki aday adayı sayısının azaldığı konuşuluyor ama elimizde kesin bir bilgi yok. Her şey 23’ündeki komisyondan sonra belli olur” açıklamasını yaptı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 16 Mart 2015 Pazartesi, 08:35

AK Parti’de geçen hafta yapılan ilk mülakatın ardından, milletvekili aday adayları genel merkezden gelecek bilgiye beklemeye başladı. Sızan bilgilere göre, dört milletvekilinin şimdilik sıkıntısı bulunmuyor. Eski milletvekilleri ile teşkilattaki görevlerinden ayrılarak aday adayı olanların da ilk aşamayı geçenler arasında yer aldığı ifade ediliyor.

İKİNCİ MÜLAKAT BAŞLIYOR
İlk elemeyi geçen milletvekili aday adayları bugünden itibaren ikinci mülakata alınacak. Mülakat, genel başkan yardımcıları Mehmet Ali Şahin, Mustafa Şentop ve Süleyman Soylu ile genel sekreter Haluk İpek’in başkanlık edeceği dört komisyon tarafından gerçekleştirilecek. Bu aşamada Denizli’deki aday adayı sayısı 14’e inecek.

ÜST KOMİSYON 23 MART’TA ÇALIŞMAYA BAŞLAYACAK
İlk iki mülakatı geçen aday adaylarıyla ilgili son değerlendirme, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığındaki üst komisyonda yapılacak. Takvimde bir değişiklik olmazsa bu komisyon çalışmalara 23 Mart’ta başlayacak.

TİN: SAYININ AZALDIĞI KONUŞULUYOR
Ankara’dan gelen “aday adaylarının dörtte üçü elendi” haberleri, heyecan yarattı. Kulislerde “eleme totoları” oynanırken, AK Parti İl Başkanı Şahin Tin, “Denizli’den kimler elendi bilgi var mı?” sorumuza “İlk değerlendirmelerin sonucunda aday adayı sayısının düşürüldüğü biz de duyduk. Denizli’deki aday adayı sayısının azaldığı konuşuluyor ama elimizde kesin bir bilgi yok. Her şey 23’ündeki komisyondan sonra belli olur” yanıtını verdi.

 

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı