REKLAMI GEÇ

AK Parti’de söz sırası STK’larda

AK Parti’de söz sırası STK’larda

AK Parti, milletvekili adaylarını belirleme sürecinde sivil toplum kuruluşlarının da (STK) görüşüne başvuruyor. Bu amaçla düzenlenen temayül kapsamında, STK’ların temsilcileri AK parti İl Binası’nda oy kullanıyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 23 Mart 2015 Pazartesi, 11:59

AK Parti milletvekili adaylarını belirleme çalışmaları kapsamında STK yöneticilerinin katıldığı oylama düzenledi. Bu sabah saat 09.00’da başlayan oy verme işlemi 17.00’ye kadar devam edecek. Sendika, oda, vakıf ve dernek yöneticileri, bu süre içinde AK Parti’nin Denizli listesinde görmek istediği 7 milletvekili adayı için oy verecek.

OY PUSULASINA 7 İSİM YAZILABİLİYOR
AK Parti İl Başkan Yardımcısı Abdullah Şencan, Denizli’de bin 400 dolayında sivil toplum kuruluşunun faaliyet gösterdiğini, gün içerisinde bunların bir temsilcisinin oy kullanabileceğini, oylamaya katılanların en fazla yedi isim yazabileceğini, oy pusulasında milletvekili aday adayları dışında da isimlere yer verilebileceğini, STK temsilcilerinin kullandığı oyların değerlendirilmek üzere genel merkeze gönderileceğini söyledi.

ic-avni-orki

ÖRKİ: HEDEFİ 12’DEN VURAN UYGULAMA
AK Parti Milletvekili Aday Adayı Avni Örki, ilk kez yapılan bu yöntemle ilgili “Hedefi 12’den vuran bir uygulama. Temayül, anket, Denizli’deki kanaat önderlerinin görüşü, mülakat gibi aşamaların dışında bu kez STK’la ‘kimi milletvekili adayı görmek istiyorsunuz’ diye soruluyor. Bu halkın istediği isimlerin öne çıkması anlamında güzel bir çalışma. Milletvekili adayının nasıl belirleneceğine dair ders niteliğinde bir uygulama” değerlendirmesini yaptı.

ic-ibrahim-tan

TAN: GÜZEL BİR ÖRNEK
AK Parti Milletvekili Aday Adayı İbrahim Tan da “Demokrasi adına güzel bir örneği yaşıyoruz bugün. Aday belirleme sürecinde herkes etkin rol almış, sözünü söylemiş olacak. STK’lar aracılığıyla halkın benimseyeceği isimler kullanılan oylarla ortaya çıkacak” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı