REKLAMI GEÇ

Ak Partili kadınlar şiddete karşı yürüdü

Ak Partili kadınlar şiddete karşı yürüdü

AK Parti Denizli Kadın Kolları üyeleri, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla yürüyüş düzenledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 25 Kasım 2018 Pazar, 15:38

Denizli Lisesi’nden 15 Temmuz Delikliçınar Şehitleri Meydanı’na kadar yürüyen kadın kolları üyeleri, yürüyüş sırasında ellerinde “Kadın ve erkek biriz, birlikte güçleneceğiz”, “Kadın güçlenirse toplum güçlenir”, “Beni de duy”, “Sesimi sen de duy”, “Sevgi şifadır” yazılı pankartlar taşıdı.

Yürüyüşe, AK Parti Denizli Milletvekili Nilgün Ök, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, ilçe belediye başkanları, kadın kolları üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

AK Parti Denizli İl Kadın Kolları Başkanı Nurcan Dalbudak, 15 Temmuz Delikliçınar Şehitleri Meydanı’nda yaptığı konuşmada, kadına yönelik şiddetin dünyanın her yerinde aynı biçimde tezahür ettiğini belirtti.

Aile içi şiddetin hala en yaygın şiddet biçimi olmaya devam ettiğine dikkati çeken Dalbudak, “AK kadınlar olarak, kadına yönelik şiddetin bir insan hakkı ihlali olduğunu dün olduğu gibi bugün de dile getirmekten vazgeçmiyor, ekonomik ya da kültürel hiçbir gerekçenin ardına sığınılmasına müsaade etmeden kadına yönelik her türlü şiddete karşı turuncu çizgimizi çekiyoruz. Kadim medeniyetimizin yüzyıllar boyunca barındırdığı din, ahlak, şuur ve vicdan öğretilerinin tümünde, kadına ve kız çocuklarına karşı yapılan herhangi bir kötü muameleye katı suretle karşı çıkılmıştır” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı