REKLAMI GEÇ

AK Partililer dolarlarını bozdurdu

AK Partililer dolarlarını bozdurdu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Dolarlarınızı bozdurun, altına, Türk Lirası’na çevirin” çağrısına AK Parti Denizli teşkilatı da uydu, dolarlarını Türk Lirası’na çevirdi. AK Parti İl Başkanı Necip Filiz de kampanyaya özel bir mesajla katıldı. 2023 dolarını Türk lirasına çeviren Filiz, “Yastık altında dövizi olanlar gelsinler, dövizlerini Türk Lirası’nı dönüştürsünler” çağrısı yaptı.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 8 Aralık 2016 Perşembe, 13:52

Türk Lirası’nın Dolar karşısında hızla değer kaybetmesinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan halka “Dolarlarınızı bozdurun, altına, Türk Lirası’na çevirin” çağrısı yaptı. Erdoğan’ın çağrısı Türkiye’nin dört bir yanında karşılık buldu, vatandaşlar ellerindeki dövizleri bozdurmak için döviz bürolarında kuyruklara girdi.

AK Parti İl Teşkilatı üyeleri de dolarlarını bozdurmak için Bayramyerin’de bir araya geldi. Partililer ellerinde dövizler ile katılırken, AK Parti İl Başkanı Necip Filiz açıklama yaptı. Piyasada durgunluk olduğunu gördüklerini belirten Filiz, durgunluğun provakatif faktörlerden kaynaklandığını söyledi.

Filiz, “Eğer döviz üzerine olan dalgalanma, yani Türk Lirası’nın değer kaybı Türkiye ekonomisinin yapısal sorunlarına odaklanıyor olsaydı, durum oldukça ciddi değerlendirilebilirdi. Ama büyük oranda Türkiye dışı değerlendirmelerden ve özellikle döviz üzerindeki bir takım spekülatif hareketlerden kaynaklanmıştır. Türkiye büyüyor, bugünün Türkiye’si dünyanın en büyük 20 ekonomisinden biridir” dedi.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dövizlerin yükselmesine karşı doların bozdurulmasına yönündeki talimatları üzerine insanların döviz bürolarına dolar almak için değil, döviz bozdurmak için geldiğini anlatan Filiz, “Herkes kendi imkanınca bu seferberliğe destek oluyor. Vatandaşlarımız dövizlerini bozdurarak Türk lirasının değer kaybının önlenmesi için piyasaları rahatlatmaya çalışıyor. Bugün biz de burada ülkemizde olan sıkıntılara algı operasyonlarına son vermek için devletimizin yanında Türk liramıza sahip çıkıyoruz. Dövizlerimizi bozduruyoruz. Buradan iş adamlarımızı yatırımcılara, esnaflarımıza ve diğer partililere sesleniyorum. Ekonomimize destek vermemiz lazım. Gelin ülkenize güvenini sahip çıkın. Üretime güvenin istihdamı arttırın. Yastık altında dövizi olanlar gelsinler. Dövizlerini Türk lirasını dönüştürsünler. Dövize değer kazandırtmayalım” diye konuştu.

Ardında döviz bürosuna geçen AK Partililerden ilk döviz bozduran Başkan Filiz, 2023 dolarını Türk Lirası’na çevirdi. Ardında partililer de tek tek dövizlerini Türk Lirası’na dönüştürdü.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı