REKLAMI GEÇ

AK Parti’nin belediye başkan adayları açıklandı. İşte isimler

AK Parti’nin belediye başkan adayları açıklandı. İşte isimler

AK Parti’de kritik süreç tamamlandı, belediye başkan adayları açıklandı. AK Parti’nin 31 Mart Yerel Seçimleri’nde yarışa girecek isimleri AK Parti Genel Başkanvekili, İstanbul Milletvekili Numan Kurtulmuş açıkladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 6 Ocak 2019 Pazar, 16:14

Yerel seçimler yaklaşırken en büyük merak AK Parti’nin Denizli’nin 19 ilçesinde yarışa kimlerle gireceği oldu. 30 Mart 2014’te yapılan yerel seçimlerde büyükşehir dışında 15 ilçeyi kazanan AK Parti, 31 Mart 2019’da gerçekleştirilecek seçimlere kimlerle gireceğini belirledi.

“GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİ”
EGS Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen aday tanıtım toplantısının açılış konuşmasını İl Başkanı Necip Filiz yaptı.
Filiz, “Denizli’nin ilçelerinde aday gösterilecek olan AK Partili ve Cumhur İttifakı adaylarını tebrik ediyorum. Denizli’yi en iyi yerlere taşıyacağımıza inancım tamdır. Şehirlerin geleceği o şehri yönetenlerin ufuklarıyla doğru orantılıdır. Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın hizmetlerini takdirle takip ediyoruz. 2019 için gönül belediyeciliğimizi ifade eden bir sloganla halkımızın karşısına çıkıyoruz” dedi.

“KRONİKLEŞMİŞ SORUNLARI ÇÖZDÜK”
“Ortak sevdamız Denizli” isimli tanıtım videosunun izlenmesinin ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan söz aldı.

Denizli AK Partili belediyecilik anlayışıyla yürüyüşünü 2004’te Nihat Zeybekci ile başladığını dile getiren Osman Zolan, kendisinin de yanında Denizli’nin hizmet eri olarak bulunduğunu kaydetti. Bayrağı devraldıktan sonra gece gündüz çalıştıklarını belirten Başkan Zolan, “yalnızca il merkezi değil, tüm il ayağa kalkmalıydı. 5 yılda geriye dönüp baktığımızda, 50 yılda yapılmayan kronikleşmiş sorunları el birliğiyle çözmeye gayret ettik. Bugün gıpta ile bakılan bir noktaya geldik. 20 yılda yapılması gerekenleri 5 yılda yaptık. Milletin vakti yoktu, sıkıntıların bir an önce giderilmesi gerekiyordu. Bunları birlikte başardık” dedi.

Yine yollara düştüklerini ve parti büyüklerinin “devam” dediğini belirten Başkan Zolan, “Yapılması gerekenleri birlikte yapacağız, sorunları birlikte çözeceğiz. Denizli’nin hedefleri var, hayalleri var. Dünyada şehir dendiğinde, bir liste yapıldığında içinde Denizli olsun diye çalışacağız” dedi.

“DENİZLİ 2004’TE TERCİH YAPTI, PİŞMAN OLMADI”
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, “Ege’nin efesi” sloganıyla kürsüye geldi. “Bugün Denizli’nin düğünü” diyen Zeybekci, bu özel günde Denizli’de olmak istediğini ifade etti.

2004’te Denizli’de “Mahallenin en güzel kızı” diyerek çıktıklarını anlatan Zeybekci, “Denizli Ege’nin vizyon kenti, Türkiye’nin parlayan yıldızı olacak dedik. Bunların hepsini gerçekleştirdik. Bugün Denizli parmakla gösteriliyorsa bunu AK Parti yaptı, sizler yaptınız. 2004’te seçim kampanyasına başladıklarında tüm teşkilatlarla ayakları patlayana, elleri çatlayana kadar 25 günde Denizli’de çalınmadık kapı, tutulmadık el, girilmedik gönül bırakmadık. Muhteşem bir destandı. O gün Denizli bir tercihte bulundu. Oylarını Denizli’ye verdi, geleceğine verdi, çocuklarının geleceğine verdi. Denizli buna pişman olmadı, Denizli bundan son derece memnun” diye konuştu.

“BAYRAĞI DEVREDEN DİNLENMEZ”
Görevini devreden belediye başkanlarına teşekkür eden Zeybekci, “Onlar bizim yol arkadaşlarımızdır. Bayrağı devreden dinlenmeye çekilmez. Aynı şekilde bayrağı devrettiğinin yanında koşmaya devam eder.

İLLERİ KARIŞTIRDI
İlleri karıştıran ve “İzmir’de 20’de 20 yapıyor muyuz” diye soran Zeybekci’yi Kurtulmuş ve Zolan uyardı. Söylemini değiştiren Zeybekci, “31 Mart’ta güneş İzmir’den doğacak, Aydın’dan Denizli’ye gelecek” dedi.

AÇIKLAMAYI KURTULMUŞ YAPTI
“Denizli bizim için arkamızı yaslayacağımız emniyetli bir şehir, milli mücadelenin kararlı merkezlerinden birisi” diyen Kurtulmuş, yeni bir seçime girdiklerini, girdikleri tüm seçimlerde AK Parti’ye destek veren Denizli’ye teşekkür etti.

AK Parti’nin Türk siyasi hareketinin en güçlü partisi olduğunu anlatan Kurtulmuş, “AK Parti milletin kendisidir. Verdiğimiz hizmetleri sıradan bir hizmet olarak görmeyelim. Biz milletimize borcumuzu ödüyoruz, tarihe olan sorumluluğumuzu yerine getiriyoruz. Yeri geliyor yerel seçimlere, genel seçimlere, halk oylamalarına giriyoruz. Her zaman bu şuurla hareket ettiğimiz için başarılı oluyor, halkımızdan vize alıyoruz” dedi.

AK Parti’nin milli ve yerli bir parti olduğunu dile getiren Kurtulmuş, “Başkalarının ayak izlerini takip eden bir parti değildir. AK Parti dünya egemenliğinin karşısında düğme ilikleyen bir siyasi parti değil. Millet ne diyorsa onu yerine getirmeye çalışan siyasi harekettir. Değerlerimize ve köklerimize bağlı olacağız. Milli ve yerli kimliğimizi sürdüreceğiz. AK Parti reformcu bir siyasi partidir. Son 17 yılda yapılan reformları gözden geçiren, özgürlük ve hukuk alanında atılan adımlara bakın. Bu memlekette daha yakın zamanlara kadar başörtüsü yasağı vardı. Pamukkale Üniversitesi’nin kapısında bile gençlerimiz başörtüsüyle okula giremiyordu. Milletin partisiyiz, millette ne varsa yönetimde de, mecliste de o olacak” dedi.

AK Parti’nin en büyük reformunun Cumhurbaşkanlığı Yönetim Sistemi olduğunu dile getiren Kurtulmuş, “2007’de AK Parti’ye cumhurbaşkanı seçtirmediler. Biz de millete gittik, millet cumhurbaşkanının kim olacağına kapalı kapılar ardında karar verilmeyecek, bizati sandıkta karar verilecek dedi. Yine bu millet kendi içinden biri olan Recep Tayyip Erdoğan’ı oylarıyla cumhurbaşkanı seçti. Biz reform dedikçe CHP geri gitmek için çalıştı” dedi.

ADAYLARI AÇIKLADI
Bu seçimin yeni yönetim sisteminden sonra halkın hangi yoldan gidileceğinin karar verileceği seçim olacağını dile getiren Kurtulmuş, Belediye başkan adaylarını tek tek sahneye davet eden Kurtulmuş, düğümü çözen ve belirsizliği ortadan kaldıran açıklamayı da yaptı.

İşte AK Parti’nin ilçe belediye başkan adayları:
Acıpayam: Hulusi Şevkan
Babadağ: Salim Demirezen
Baklan: Yusuf Gülsever
Bekilli: Mustafa Çoban
Beyağaç: Mustafa Akçay
Bozkurt: Hamdi Cin
Çameli: Cengiz Arslan
Çardak: Hüsnü Yılmaz
Çivril: Niyazi Vural
Güney: Halil Ayhan
Honaz: Turgut Devecioğlu
Kale: Mehmet Salih Sağınç
Merkezefendi: Muhammet Subaşıoğlu
Pamukkale: Avni Örki
Sarayköy: Ahmet Necati Özbaş
Serinhisar: Şeref Turhan
Tavas: Hüseyin İnamlık

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı