REKLAMI GEÇ

O kongreden dikkat çeken detaylar

O kongreden dikkat çeken detaylar

Denizlihaber.com ekipleri Ak Parti’nin Denizli 5. Olağan Kongresi’ndeydi. Şahin Tin’in yıllar sonra tekrar il başkanlığı koltuğuna oturacağı kongre güvenlik önlemlerinden satıcılara, içinde barındırdığı birbirinden ilginç ilklere kadar tarihi kongrelerden biri özelliğini taşıyor.

Sedat Kurt / DENİZLİHABER / 1 Şubat 2015 Pazar, 17:29

Denizlihaber.com Ak Parti Denizli 5. Olağan Kongresi’ni okurları için mercek altına aldı. Denizli’de tarihine geçecek bu önemli kongrede birçok ilk yaşanıyor.

İLKLERİN KONGRESİ
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, ilk kez Ekonomi Bakanı sıfatıyla il kongresine ev sahipliği yapıyor. Dokuzkavaklar Mahallesi’nde bulunan Denizli Büyükşehir Belediyesi Hasan Göngör Spor Salonu da ilklerin içinde. Salon ilk kez bir siyasi partinin kongresi için kullanılıyor. Bir başka ilk ise Davutoğlu. Başbakan Ahmet Davutoğlu hem Başbakan hem de bakanlar kurulu üyesi olarak ilk kez Denizli’ye geldi. Davutoğlu Dışişleri Bakanlığı döneminde Denizli’ye gelmeyen ender bakanlardan biriydi.

davutoglu-denizli-ic-gul-guvenlik

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ
Denizli’nin 5. Olağan Kongresi, Başbakanlı Ak Parti kongrelerine oranla güvenlik önlemleri açısından daha rahat bir kongre olarak yorumlanabilir. Başbakanlık korumalarının yine özel eğitimli köpeklerle gazetecilerin fotoğraf makineleri ve kameralarını aradığı güvenlik önlemlerinin Erdoğan’ın başbakanlığı dönemine oranla daha esnek olduğu gözlendi. Kongrenin yapıldığı salona girişte vatandaşların oluşturulan genel arama noktalarından geçişleri sağlanırken, özel harekat timleri salona hakim yüksek noktalarda konuşlandırıldı. Ana girişte bir masanın üzerine kurulan tripota takılı polis kamerası ise sürekli kayıttaydı.

davutoglu-denizli-ic-gul-dalbudak

İLGİ ODAĞI OLDULAR
Başbakan Davutoğlu’nun Denizli’ye yaklaştığı saatlerde salona Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Ak Partili vekiller ve Denizli Büyükşehir Belediye davutoglu-denizli-ic-gul-kaskolBaşkanı Osman Zolan geldi. Partililer tarafından tezahuratlarla karşılanan Ak Parti’nin Denizli kurmaylarına yönelik sevgi gösterileri dakikalarca sürdü. Bu arada çok sayıda partilinin Ak Parti Denizli Milletvekili Nurcan Dalbudak’la fotoğraf çektirme yarışına girdiği gözlendi.

SATICILAR DA ŞAŞIRDI
Spor salonu önenü tezgah açan bir seyyar satıcı Ak Partili üyelere kaşkol ve tişört satmanın derdindeydi. Tezgahtaki bir detay gözlerden kaçmadı.
Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün kaşkolları da Başbakan Ahmet Davutoğlu fotoğraflarının basılı olduğu kaşkollar arasındaydı. Erdoğan’ın yollarını ayırdığı iddia edilen Gül ile Davutoğlu’nunh kaşkollarını yan yana görüntülemek istediğimizi söylediğimiz seyyar satıcı fotoğrafı çektirmede tereddüt bile etti.

davutoglu-denizli-ic-bilboard

İKİLİ DEĞİŞTİ SÖZ AYNI KALDI!
2004-2005 yıllarında Erdoğan ile dönemin belediye başkanı Nihat Zeybekci’nin fotoğrafının bulunduğu ‘BİZ SÖZÜMÜZÜ UNUTANLARDAN DEĞİLİZ’ yazılı bilboardın bulunduğu Denizli Ankara Karayolu’ndaki reklam panosu da dikkatlerden kaçmadı. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun geçiş güzergahı üzerinde bulunan bilboardda bu kez Belediye Başkanlığı koltuğunda oturan Osman Zolan ve Ekonomi Bakanlığı koltuğunda oturan Nihat Zeybekci’nin fotoğrafları vardı. Ancak slogan yine aynıydı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı