REKLAMI GEÇ

AKP’li Belediye Başkanı uyardı; İMAM NİKAHI GEREKSİZ!

AKP’li Belediye Başkanı uyardı; İMAM NİKAHI GEREKSİZ!

Denizli’nin AKP’li Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, bir düğün töreninde evlenen çifte ‘imam nikahı ya da dini nikah yaptırmanıza gerek yok’ öğüdü verdi. Özellikle partisinin muhafazakâr tabanı tarafından tartışılacağa benzer açıklamaların bulunduğu görüntüyü ise DENİZLİHABER ele geçirdi.

/ DENİZLİHABER / 15 Haziran 2010 Salı, 16:31

Denizli Belediyesi’nin AKP’li Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, nikahını kıydığı bir çifte “Fırsatını bulmuşken söyleyeyim” diye başladı ve imam nikahı kıydırmamaları konusunda uyarılarda bulundu. Kentin tanınmış simalarının yuva kurdukları düğünde, nikah kıymak üzere mikrofonu eline alan AKP’li Zeybekci’nin bu konuşmasını DENİZLİHABER ele geçirdi. Özellikle parti tabanındaki muhafazakâr kesimin tepkisine dair merak uyandıran açıklamaların özünde bakın neler var?

Zaman zaman yaptığı açıklamalarla, ulusal medyanın satırbaşlarına taşıdığı Denizli’nin AKP’li Başkanı Zeybekci, nikahını kıydığı genç çifti, düzenlenen merasimin ardından imam nikahı yaptırmamaları konusunda uyardı. Medeni Kanun’un ortaya koyduğu resmi nikahın tüm gereklilikleri fazlasıyla ortaya koyduğunun altını çizen Zeybekci, “Dolayısıyla bu nikahın dışında hiçbir nikaha ihtiyacınız yok” deyip genç çifte bir de öğütte bulundu; “Siz bu nikahın ardından eve gidip bol bol dua edin ve yüce rabbinizden her şeyi isteyin.”

Zeybekci çifte ve düğün merasimine katılanlara yönelik yaptığı açıklamada “Geleneklerimizde bizim, inançlarımızda nikahla ilgili bazı uygulamalarımız var. Bunlardan en önemlisi de bizde geleneksel adıyla imam nikahı ya da dini nikah diye uygulamalarımız vardır. İmam nikahı ya da dini nikahın gerekli olduğu anda gelme ihtiyacı ondan önceki dönemde nikah diye bir şeyin hiç olmaması ve kadının ailelerin ve nesillerin korunması amacıyla ortaya konmuş bir şeydir. Bugün günümüzde geçerli olan medeni hukukumuzun uygun gördüğü nikah bütün dini ve geleneksel tüm ihtiyaçların tamamını gören hatta fazlasıyla yerine getiren bir uygulamadır. Onun için bugün size kıyacak olduğum bu nikahtan sonra başka hiçbir nikaha ihtiyacınız yoktur. Sadece büyüklerinizin size tavsiye edeceği şekilde benim de tavsiye edeceğim şekilde güzelce dualarınızı yapmanız, yüce rabbinizden her şeyi sonuna kadar istemenizdir” diye konuştu.

TARTIŞMA YARATACAK O KONUŞMANIN VİDEOSUNU İZLEMEK İÇİN AŞAĞIDAKİ LİNKİ TIKLAYIN!
Video’yu izlemek için tıklayın

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı