REKLAMI GEÇ

AK Parti Denizli’de referandum hazırlığı

AK Parti Denizli’de referandum hazırlığı

AK Parti İl Teşkilatı, Nisan ayında yapılması planlanan Yeni Anayasa Referandumu için çalışmalara başladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Ocak 2017 Salı, 12:26

Acıpayam, Beyağaç, Çameli, Kale ve Serinhisar İlçe Danışma Toplantılarında partililerle buluşan AK Parti İl Başkanı Necip Filiz, yeni anayasa, referandum ve gündemdeki konularla ilgili değerlendirmeler yaptı.

Yeni Anayasa ile istikrarlı bir sistemin geleceğini ve bireysel özgürlüklerin koruma altına alınacağını söyleyen Filiz, “Milli iradenin karar alma organındaki varlığı ve egemenliği açıkça tescillenmiş oluyor. Yargının bağımsızlık ilkesi gibi tarafsızlık ilkesi de tescil ediliyor. Milletvekili sayısı 550’den 600’e çıkarılıyor. Bunun yanı sıra artık gençlerimiz siyasette daha aktif yer alacak ve söz sahibi olacak” dedi.

Askeri mahkemelerin kaldırılacağını, sivil ve bağımsız yargı sisteminin güçlendirileceğini ifade eden Filiz, “Yeni anayasa ile milli irade egemen kılınacak, güçlü Cumhurbaşkanı ve istikrarlı bir yönetim modeli hayata geçirilecek” diye konuştu.

Mecliste görüşülen ve ilk tur oylamaları tamamlanan Anayasa düzenlemesi ile referandum çalışmalarına start verdiklerini belirten Filiz, “Türkiye’nin istikrarı ve tek başlı yönetime doğru adım adım gidiyoruz. Bu Anayasa meselesi milletin geleceğini çizecek ve öyle inanıyoruz ki milletimiz büyük bir çoğunlukla Anayasa değişikliğine izin verecek” dedi.

Bu referandumun Türkiye’nin tarihi dönüm noktalarından birisi olduğunu belirten Filiz, “Önümüzdeki süreçte sahada olacağız. Referandum sürecinde ulaşılmadık yer bırakmayacağız. Bunun için çalışmalarımıza yoğun bir şekilde devam ediyoruz. Bir öncekinden daha çok oy almak için çalışmalıyız. Referanduma kadar kapı kapı istiklal ve istikbal aşkıyla çalışmalar yapacağız” dedi.

Nisan ayında yapılması muhtemel olan referandum öncesinde parti üyeleri ve sandık müşahitlerine ilişkin listelerin güncelleme çalışmalarına da başladıklarını aktaran Necip Filiz, eğitim çalışmalarına da başlayacaklarını söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı