REKLAMI GEÇ

Anonsçu talimat verdi, barikatlar kaldırıldı

Anonsçu talimat verdi, barikatlar kaldırıldı

Başbakan ve Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan’ın mitingine anonsçunun polise talimatı damgasını vurdu. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın konuşmasını bölen ve mikrofonu alarak “Çevik kuvvet! O ortadaki barikatları kaldır, alanı da boşalt” dedi. Bunu bir talimat olarak algılayan o bölgedeki polis ekibi, barikatları elleriyle kaldırdı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Temmuz 2014 Salı, 19:53

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı adaylığını açıklamasından sonra ilk gittiği iller arasına Denizli’ye de aldı. Özay Gönlüm Meydanı’nda 5 bin dolayında kalabalığa konuşan Erdoğan, destek, seçmen kaydını aldırmayan yazlıkçıların da Denizli’ye çağrılmasını istedi.

ic-3

ÖZAY GÖNLÜM’E GÜNEŞ AYARI
Uzun yıllardır miting alanı olarak kullanılan ve çok sayıda lideri ağırlayan Özay Gönlüm meydanında ilk kez sahne ve seyirci düzeni tersine oluşturuldu.  Daha önceki mitinglerde sahne meydana kuruluyor, izleyenler ise 29 Ekim Bulvarı’na alınıyordu. Yoğun sıcak ve Ramazan ayı miting düzenini de etkiledi. Eski sahne düzenine göre güneşin tam karşıda olması nedeniyle Başbakanlık ekipleri sahneyi Tekden Hastanesi önüne kurdurdu.

ic-9

VATANDAŞLARA GÜL SUYU SERİNLİĞİ
Saat 16.00’dan itibaren Özay Gönlüm’de toplanmaya başlayan Denizlilileri en çok sıcak zorladı. Mitingin planlanandan bir saat geç başlaması nedeniyle mitingdeki görevliler, fıskiyelerle Başbakan Erdoğan’ı bekleyenlerin üzerine gül suyu sıkarak serinletmeye çalıştı.

ic-10

ÖRKİ TEŞEKKÜR ETTİ
Denizli’de saat 17.00’de önce Özay Gönlüm Meydanı’nda vatandaşa sesleneceği ardından da Valilik ziyareti gerçekleştirileceği duyurulan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, son anda yapılan program değişikliği nedeniyle saat 17.00’de Vali Abdulkadir Demir’i makamında ziyaret ederken, Özay Gönlüm Meydanı’nda kürsüye ilk olarak AK Parti İl Başkanı Avni Örki çıktı. Başbakan Erdoğan’ın mitingin başlayacağı dakikalarda sahneye çıkan Avni Örki konuşurken, kalabalık henüz birkaç yüz kişi kadardı.  Örki, 30 Mart’ta gerçekleştirilen yerel seçimlerde sandıkta tarih yazdıklarını dile getirip, seçmene teşekkür etti. Aynı başarıyı ikiye katlayarak 10 Ağustos’ta göstermek istediklerini söyledi.

ic-17

BAŞKAN ZOLAN HEYECANLIYDI
Örki’nin ardından miting alanına gelen kalabalığa Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan seslendi. Zolan, 30 Mart’ta gece gündüz çalışarak kendilerine destek veren AK Partililere teşekkür ederken, Ramazan ayı içinde oruçlu oldukları halde yaz sıcağında alana gelenlerin tarih yazdığını söyledi. Zolan’ın konuşmasını yaptığı sıralarda alandaki kalabalık binlerle ifade edebilecek düzeye ulaşmıştı. Başkan Zolan, Türkiye Cumhuriyeti’nin millet tarafından seçilecek ilk Cumhurbaşkanı’nın Recep Tayyip Erdoğan olacağının altını çizerken, Denizli’nin de yerel seçimlerde olduğu gibi üzerine düşen görevi layıkıyla yapacağına inancının tam olduğunu söyledi.

ic-4

ÇEVİK KUVVETE TALİMAT VERDİ, ANINDA YERİNE GELDİ
Bir ara sahneye gelen Başbakan Erdoğan’ın miting anonsçusu Orhan Karakurt, Zolan’ın konuşmasını yarıda keserek mikrofonu aldı ve miting alanın orta kesimlerinde bulunan çevik kuvet görevlilerineseslenerek, “Çevik kuvvet! O ortadaki barikatları kaldır, alanı da boşalt. Miting alanında barikat istemiyorum. Kaldırımda bir tek barikat bile olmayacak” diye adeta talimat verdi.

Başbakanlık koruma polisleri tarafından alınan güvenlik önlemleri nedeniyle miting alanı içindeki çevik kuvvet polisleri kısa süreli şaşkınlığın ardından Karakurt’un talimatını yerine getirdi. Yaklaşık 20 kişilik çevik kuvvet timi birakatları miting alanı kenarına taşıdı. Birkaç dakika içinde de miting alanından ayrıldı.

ic-6

BAKAN ZEYBEKCİ: IMF’NIN MEMURU DEĞİL SİZİN KARDEŞİNİZ BAKAN OLDU
Ardından kürsüye Ekonomi Bakanı ve Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci çıktı. Bir zamanlar Türkiye’yi IMF’nin memurlarının yönettiğine dikkat çeken Zeybekci, “Hatta IMF’nın gönderdiği Ekonomi Bakanı bile gördü bu millet. Artık IMF’nin gönderdiği değil, sizlerin seçtiği, sizlerin, Denizli’nin kardeşi bir Ekonomi Bakanınız var” diye konuştu. Kalabalıktan, Başbakan Erdoğan’a 30 Mart öncesi yapılan mitingteki gibi bir teşekkür etmesini rica eden Zeybekci, “Başbakanımıza az sonra buraya geldiğinde bir kez daha teşekkür edin. Görsün Denizli’nin coşkusunu” diye konuştu.

ic-15

ZORLU DA GELDİ
Başbakan Erdoğan miting alanına 1 saatlik rötarla eşi Emine Erdoğan, Bakan Zeybekci’nin yanı sıra Başbakan’ın Başdanışmanı Binali Yıldırım ve Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin ile birlikte geldi. Erdoğan’ı miting alanında dinleyenler arasında Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu da vardı. Başbakan’ın Denizli mitinginde AK Partili Milletvekilleri Mehmet Yüksel, Nurcan Dalbudak ve Bilal Uçar ‘da sahneye çıkarak hemşerilerini selamladı. Ramazan Ayı ve aşırı sıcaklar mitingi doğrudan etkiledi. 30 Mart öncesi kuvvetli yagmura rağmen 30 bine yakın Denizliliye konuşan Başbakan Erdoğan’ın  Cumhurbaşkanı adayı olarak yaptığı Denizili’deki ilk mitingte yaklaşık 5 bin Denizlili vardı.

ic-5

SEYYARLAR UMDUĞUNU BULAMADI
Miting nedeniyle Özay Gönlüm Meydanı çevresini seyyarlar kuşattı. Ancak mitinge gelenlerin büyük bir bölümü oruçlu olunca sucusundan  köftecisine birçok seyyar satıcı umduğunu bulamadı. Tıpkı yiyecek-çiçek satanlar gibi İstanbul’dan Denizli’ye gelen ve Erdoğan için hazırlanmış kaşkoldan bandanaya kadar birçok farklı eşyayı satan seyyarlar da neredeyse siftah yapamadıklarından yakındı.  Seyyar satıcıların arasında en çok da Atatürklü Türk Bayrağı satan seyyar satıcı dikkat çekti. Bayrak satan seyyar, “Bir tane bile Atatürklü Bayrak satamadım” diye dert yandı.

denizli-erdogan-miting-anons

DEBA İŞÇİLERİ GÖZALTINDA
Üç yıldır maaşlarını ve kıdem tazminatlarını alamayan Denizli Basma ve Boya Sanayi Fabrikası (DEBA) işçileri seslerini duyurmak için Özay Gönlüm Meydanı’na gitti. Alana alınmak istenmeyen DEBA işçileri ile polis arasında tartışma çıktı ve 5 kişi gözaltına alındı. İşçilerin Çınar Polis Merkezi’ne götürüldüğü bildirildi.

Yorumlar

Haydar Keskin   -  Bağlantı 8 Temmuz 2014, 20:04

Çevik kuvvet polisine miting anonscusu talimat veriyor.
Kabile yönetir gibi devlet yönetirsen böyle olur.

Bu arada Zorlu da yalakalık fırsatını kaçırmamış

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı