REKLAMI GEÇ

Arslan’dan OHAL tepkisi

Arslan’dan OHAL tepkisi

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, darbe girişiminin ardından 3 ay süreyle OHAL ilan edilmesini eleştirdi, “Bu karar verildi ama OHAL uygulamalarında TBMM devre dışı bırakılmamalı. Kin ve öfkeyle devlet yönetilemez, adalet de gerçekleştirilemez” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 22 Temmuz 2016 Cuma, 11:10

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Denizli Milletvekili Kazım Arslan, darbe girişimi ve sonrası yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. Arslan, “İktidar, ana muhalefet, muhalefet ve halkımız ile birlikte bu badireyi önledik, çünkü her türlü darbeye karşıyız ve karşı olmaya da devam edeceğiz. Ancak 14 seneden beri işbaşında olan bu iktidar hala akıllanmamışa ve ders almamışa benziyor. İşi siyasi şova ve ranta çeviren tutum, davranış ve açıklamalarda bulunuyor” eleştirisi yaptı.

GERGİNLİK POLİTİKASI DEVAM EDİYOR
AK Parti iktidarının kutuplaştırmaya, ayrıştırmaya devam ettiğini öne süren Arslan, “AK Parti iktidarı, bu kadar gerginliğin ve kaosun olduğu bir dönemde Taksim’de Topçu Kışlası’nın yapılacağından bahsediliyor, gerginlik politikasına devam ediliyor. Allah aşkına, bu ağır zararın, kargaşanın ve endişelerin olduğu bir dönemde, bu şekilde davranmanın kime, ne faydası var? Böyle zamanda kucaklayıcı, kaynaştırıcı, birleştirici sözler söylemek ve bu atmosfere uygun hareket etmek gerekirken, bu gerginlik politikası nereye kadar sürecek?” diye sordu.

KİN VE ÖFKEYLE DEVLET YÖNETİLMEZ
CHP Milletvekili Arslan, 3 ay süreyle OHAL ilan edilmesiyle ilgili ise şu değerlendirmelerde bulundu: “Bu iktidar işbaşına geldiğinde yalnızca Güneydoğu illerimizde OHAL vardı, artık ülkemizin her tarafında olacak. İktidarın ülkemizi getirdiği noktayı görüyor musunuz? Bu karar verildi ama OHAL uygulamalarında TBMM devre dışı bırakılmamalıdır. Yapılan işlerin, görevden almaların, yeni atamaların hukuk çerçevesinde olması gerekir. Kin ve öfkeyle devlet yönetilemez, adalet de gerçekleştirilemez. Adalet olmadan hiçbir şey olmaz. Bugün yargılanacak olanlar, geçmişte adaletsiz davranmışlardı, bugün o adalet onlara da lazım oldu.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı