REKLAMI GEÇ

Bakan İslam’ın gündemi çözüm süreci

Bakan İslam’ın gündemi çözüm süreci

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, çözüm sürecinin, birleşmenin, büyümenin ve bölgesel güç olmanın kalıcı anahtarı olduğunu söyledi. Ülkeyi eski karanlık günlerine götürmek isteyenlerin başarılı olamayacağını söyleyen Bakan İslam, sürecin hedefini; terörü tamamen sonlandırmak, milli birlik ve beraberliği pekiştirmek, yaralı duyguları tamir etmek ve kardeşlik hukukunu yüceltmeye çalışmak olarak açıkladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 26 Ekim 2014 Pazar, 16:31

Osman Nuri BOYACI- Ramazan ÇETİN/DENİZLİ, (DHA)

Denizli’ye gelen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, EGS Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı’na katıldı. AK Parti Denizli milletvekilleri Mehmet Yüksel, Bilal Uçar ve Nurcan Dalbudak, AK Partili Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, İl Başkanı Avni Örki, belediye başkanları ve partililer de toplantıda yer aldı. Milletvekillerinin de partililere seslendiği toplantıda İl Başkanı Avni Örki, ilçe kongrelerinin 14 Kasım’da başlayacağını ve İl Kongresi’nin ise 1 Şubat’ta yapılacağını açıkladı.

“MİLLETİMİZİN BAŞI SAĞOLSUN”
Ardından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, dereceye giren bir engelli sporcuya plaket verdi. Bakan İslam, kürsüye yerel seçimler öncesi hazırlanan Dombra şarkısı eşliğinde çıktı. Şarkıya salondakilerle birlikte alkışlayarak eşlik eden İslam, konuşmasına Hakkari’de şehit edilen üç askere rahmet ve ailelerine başsağlığı dileyerek başladı. İslam, “Hakkari’de şehit edilen askerlerimizin ailelerine başsağlığı diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun. Elbette bu iş burada bitmeyecek, bu işin hesabı görülecek. Anaların ağlamaması için bu gayretleri sürdüreceğiz” dedi.

“BİZ GÖZÜMÜZÜ AÇTIK ARTIK”
Çözüm sürecine de değinen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, eski Türkiye sevdalılarının amaçlarına ulaşamayacağını söyledi. Gezi olaylarının, 17-25 Aralık olaylarının, Kobani eylemlerinin eski Türkiye’ye özlem duyanların çabaları olduğunu söyleyen Bakan İslam, “İşte bu yüzden bu başımıza gelenler. Dilleriyle anlatamadılar, yaptıklarıyla söylemeye çalışıyorlar. ‘Gezi olayları planlarız, şehirlerini karıştırırız, altını üstüne getiririz, 12 ağacı bahane ederiz turuncu, mavi sarı devrimler yaparız ülkenizde’ dediler. Yapabildiler mi? O bitti, 17-25 Aralık geldi. Başbakan’ı tutuklamaya kadar gidebilecek bir sürecin önünü açmaya kalktılar. Başarabildiler mi, mümkün değil. Çünkü biz gözümüzü açtık artık. Biz karşımızdakinin kim olduğunu biliyoruz artık. Bize artık hiç kimse bu numaraları yutturamaz. Çünkü artık biz tuzlu fıstığı yedik. Darısı Türkiye’deki Baas partililerin başına. Onlar da inşallah bir gün tuzlu fıstığı yerlerse aynı dilden konuşmaya başlayacağız ve el ele vererek Türkiye’yi daha hızlı yükseltmeye başlayacağız. Her şey hayal etmekle başlar arkadaşlar. Belki onlar da bir gün fıstığı yerler” dedi.

ic

“ÇÖZÜM SÜRECİ ORTAK AKIL GEREKTİRİYOR”
Çözüm sürecinin ortak akıl ve vicdan gerektirdiğini söyleyen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı İslam, şunları söyledi: “Biz çözüm sürecine bu amaçla başladık. Çözüm süreci ortak akıl gerektiriyor, ortak vicdan gerektiriyor. Hükümetin tek taraflı iyi niyetiyle yürütülebilecek biz süreç değil. Toplumdaki tüm katmanların da desteği gerekiyor. Yerli, milli ve siyaseti devreye almaya çalışan bir proje. Terörün, şiddetin sona ermesi, sözü olanın düşüncelerini ifade etmesi için kurgulanmaya çalışılıyor. Çözüm süreci birleşmenin büyümenin kalıcı bölgesel güç olmanın yegane anahtarı olan bir süreç. Bizim sorunlarımıza çare olsun diye üretilmiş bir çözümdür. Bu sürecin hedefi, terörün tamamen sonlandırılması, milli birlik ve beraberliğin pekiştirilmesi. Yaralı duyguları tamir etmeye, kardeşlik hukukunu yüceltmeye çalışan bir süreç. 11 yıllık normalleşme birikimi üzerine inşa etmeye çalışıyoruz. Hükümet olarak herkesin can emniyetinden sorumlu olduğumuzu düşünüyoruz. Bu çok büyük bir vebal ve çok önemli bir sorumluluk. Bütün kararlarımızı bunu bilerek alıyoruz. Biz hem insandan hem insanlıktan sorumluyuz. Sokağın emniyetinden de sokağa çıkanın emniyetinden de sorumluyuz. Kamu düzeni dediğimiz şey bu. Vatandaşın özgürlüğü ve can güvenliği için alınan tedbirler. Çözüm sürecine karşı çıkanların amacı süreci durdurmak ve Türkiye’yi eski karanlık günlerine döndürmek. Bu yoldan geri dönmeyeceğiz. Milletimizin desteği gün yüzüne çıktı. Kardeşlik yürüyüşünün bitmesine izin vermeyeceğiz. Bütün dikkatimizle çözüme odaklandık. Yeni yol haritamızın hedefleri terörün bitmesi, tamamen silahsızlanma, toplumsal siyasetin önünü açma amacında. Yeni Türkiye hedefleri doğrultusunda eski Türkiye özlemlerini olan insanlar var. Onlar terör ve kaos ortamından beslendikleri için direnç gösteriyorlar. Şimdi millet kazanıyor, işte bunu istemiyorlar. Ama kaybediyorlar. Kazanmaları ihtimali bizce yoktur. Yeni Türkiye’yi engellemek için istedikleri kadar uğraşsınlar, önlerinde aldığımız tedbirleri bulacaklar.”

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam toplantının ardından Polisevi’nde öğle yemeği yedi. İslam, Korucuk Mahallesi’nde bulunan Çocuk Yuvası’nı, Denizli Valiliği’ni ve Denizli Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti. Bakan İslam, Huzurevi’ni ziyaret ettikten sonra Ankara’ya döndü.

Yorumlar

ibram   -  Bağlantı 27 Ekim 2014, 13:21

NEDENSE DENİZLİyE geldilermi HEP ATIP DUDUYORLAR BUNLAN TBMM TIK YOK AKPDEN AMA NEDENSE DEnİZLİDE hazır dinleyenleri görünce coşmuş zeybekcide samsunda atmış terörisdede vardır onur diye ne demekse pkk yi onurlandıran akp ONUR OLSAasker saldırmaz pkk

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı