REKLAMI GEÇ

Bakan Kavaf, şehit ailesini ziyaret etti

Bakan Kavaf, şehit ailesini ziyaret etti

Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Şırnak’ta teröristlerle güvenlik güçleri arasında meydana gelen çatışmada şehit düşen, Piyade Er Muhammet Özbek’in köyüne giderek, ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

/ DENİZLİHABER / 1 Haziran 2010 Salı, 17:00

Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf’a, taziye ziyareti sırasında; Vali Yavuz Erkmen, Denizli Milletvekili Mehmet Salih Erdoğan, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Ali Çardakcı, İl Genel Meclis Başkanı Halil Pekdemir, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Oklu, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ahmet Altın eşlik etti.

Bakan Kavaf ve beraberindeki heyeti, Çameli İlçesi’ne bağlı Kirazlıyayla Köyü’nde ikamet eden şehidin babası Ramazan Özbek ve annesi Halime Erbay karşıladı. Şehidin anne babasıyla bir süre görüşen Bakan Kavaf, ailenin durumu hakkında bilgi aldı. Bakan Kavaf, yapılacak hiç bir yardımın şehit Muhammet’i geri getiremeyeceğini, ancak yakınlarının devletin emaneti ve güvencesi altında olduğunu, bu nedenle her türlü ayni ve nakdi yardım yapılması için çalışma başlatıldığını vurguladı.

Bakan Kavaf, şehidin ilköğretim 6. sınıfında okuyan kardeşi Ali ile 8. sınıfındaki kardeşi Bayram’ın eğitim hayatları boyunca tüm masraflarının devlet tarafından karşılanacağını ifade etti. Şehidin kardeşleri ile sohbet eden Bakan Kavaf, “İlköğretimi bitirdikten sonra eğitiminize devam edin. Devletin yatılı okulları var. Buralarda her türlü imkanlar sağlanarak sizin eğitim hayatınızı sürdürmeniz için çalışacağız. Size gerekli burs da sağlanacak” dedi.

Vali Yavuz Erkmen de evin tadilatı ve yol açılması için gerekli çalışmaların yapıldığını belirterek, şehidin kardeşlerine çeşitli hediyeler verdi. Bakan Selma Aliye Kavaf ve beraberindeki protokol üyeleri, bir süre köylülerle de sohbet edip, sorunlarını dinledikten sonra köyden ayrıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı