REKLAMI GEÇ

“BAŞBAKANLIK DİYE BİRŞEY YOK”

“BAŞBAKANLIK DİYE BİRŞEY YOK”

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığına aday olmasından sonra Başbakanlık için adı geçen isimlerden olan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, böyle bir hedefinin olmadığını söyledi. Zeybekci,  Ak Parti olarak tek amaçlarının Erdoğan’ı Cumhurbaşkanı yapmak olduğunu ifade etti.

İlyas Coşkun / DENİZLİHABER / 5 Temmuz 2014 Cumartesi, 17:26

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın AK Parti’nin Cumhurbaşkanı adayı olarak açıklanmasının ardından kimin Başbakan olacağı, cevabı en çok merak edilen soru oldu. Birçok isim kadar kuvvetli olmasa dra Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin adı da, muhtemel Başbakan adayları arasında geçiyor.

Denizli Sanayici Tüccar ve İşadamları Platformu’nun Çamlık Ofis’te gerçekleştirdiği aylık toplantısına katılan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda Başbakan olacağı yönündeki söylentileri yalanladı. Zeybekci, “Başbakanlık diye bir şey yok. Denizli olarak son yıllarda siyasette iyi noktalara geldik ve yükselişimiz artarak devam ediyor. Bizim asıl hedefimiz Başbakanlık değil, Başbakan’ımız Recep Tayyip Erdoğan’a cumhurbaşkanlığını kazandırmak. Bunu başardıktan sonra parti büyüklerimiz neyi emreder ise ona itaat ederiz. Denizli’nin Başbakanlık olayını tartışması yanlış. Bu bize siyasette zarar verir” dedi.

ic

“DENİZLİ PLATFORMU TÜRKİYE’DE TEK”
Öte yandan platform toplantısında, Denizli’deki yatırımlar, yabancı yatırımların Denizli’ye çekilmesi, tekstil sektörünün geleceği, ihracat potansiyeli, Denizli’nin lojistik sorunları ve Ekonomi Bakanlığı tarafından verilen desteklerin bulunduğu 5 maddelik konular görüşüldü.

Toplantıya, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin yanı sıra, Vali Abdülkadir Demir, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Platformu Dönem Sözcüsü Müjdat Keçeci ve platform üyeleri katıldı.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli Platformu’nun isleyiş bakımından Türkiye’de tek olduğunu belirtti. Bakan Zeybekci, “27 farklı sivil toplum kuruluşunun bir araya gelerek kurduğu Denizli Platformu Türkiye’de bu denli düzenli çalışan tek ekip. Denizli hakkında yapılacak tüm projeleri platformumuzda görüşüyoruz ve hep birlikte karar alıyor, uyguluyoruz. Bu toplantılar başta Denizli’mizi ve ülkemizi geliştirmek adına çok önemli” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı