REKLAMI GEÇ

Cuma namazı sonrası Kudüs protestosu

Cuma namazı sonrası Kudüs protestosu

ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımasına tepkiler artarak sürüyor. Cuma namazı sonrası 15 Temmuz Delikliçınar Şehirler Meydanı’nda bir araya gelen AK Partililer ve bazı STK’lar protesto gösterisi yaptı. AK Parti İl Başkanı Necip Filiz, “Biz Müslümanlar olarak Kudüs davası ve ümmetin birliği için her türlü fedakarlıkta bulunmaya hazırız” dedi.

Başak Özlem Ilgaz İçyüz / DENİZLİHABER / 8 Aralık 2017 Cuma, 16:19

Cuma namazı sonrası gerçekleştirilen Kudüs protestosuna AK Parti Milletvekili Cahit Özkan, İl Başkanı Necip Filiz, AK Partililer, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

İl konuşmayı AK Parti İl Başkanı Necip Filiz yaptı. ABD Başkanı Donald Trump‘ın açıklamasının insanlık vicdanını yaraladığını belirten Filiz, “Cumhurbaşkanımızın dediği gibi Kudüs tüm Müslümanların kırmızı çizgisidir. Bu bölgemizde barışı tehdit etmeye yönelik bir adımdır. Bu karardan en kısa sürede dönülmelidir. İslam’ın sesinin susturmak, Müslümanların iradelerini esir etmek isteyenler yine hüsrana uğrayacaklardır. Türkiye’nin insanlığın Kudüs’ün mahremiyetine olan bu saldırılar karşısında Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ortaya koyduğu tepkinin sonuna kadar arkasındayız. Dünya’daki tüm Müslümanlar, İslam İşbirliği Teşkilatı, Türkiye’nin çağrısına kulak verelim. ABD’nin bu kararı Dünyada yaşanan adaletsizliğin yeni bir tezahülüdür” dedi.

Kudüs davasının sonuna kadar takipçisi olacaklarını ifade eden Filiz, “Bu hadise, Cumhurbaşkanımızın küresel çarpıklarına, adaletsizliklerine karşı uzun zamandır dile getirdiği ‘Dünya beşten büyüktür’ itirazının haklılığını teyit etmiştir. İslam’ın kalbine saplanmaya çalışan bu hançere ancak tüm Müslümanların, iki elin parmaklarının kenetlenmesi gibi bütünleşmesi ile engel olabiliriz. Biz Müslümanlar olarak Kudüs davası ve ümmetin birliği için her türlü fedakarlıkta bulunmaya hazırız” diye konuştu.

AK Parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan da, “Kudüs Müslüman’dır, Müslüman olarak kalacaktır. Gün birleşme günüdür, gün ümmetimizle el ele verme günüdür. Biz el ele olduktan sonra kim karşı çıkabilir, bizi kim durdurabilir” diye konuştu.

“İdareciler ve hükümetimiz halkı dinlemelidir” diyen Anadolu Gençlik Derneği Başkanı Hamza Öztürk, “Biz AK Parti Hükümeti’nden İsrail ile olan anlaşmaların yırtılıp atılmasını istiyoruz. Konsolosluğumuzu çekelim” dedi.

Açıklamalar, dua ve sloganlardan sonra son buldu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı