REKLAMI GEÇ

Darbe Komisyonu ilk Tin’i dinleyecek

Darbe Komisyonu ilk Tin’i dinleyecek

TBMM’de 15 Temmuz darbe girişimini araştırmak üzere kurulan komisyonun ilk dinleyeceği isim AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin olacak. Komisyon Başkanı Reşat Petek, darbe girişimiyle ilgili yaşadıklarını anlatmak üzere Tin’i komisyon toplantısına davet etti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 13 Ekim 2016 Perşembe, 09:18

FETÖ’nün hain darbe girişimini Ankara’dan Denizli’ye gelirken Çardak yakınlarında öğrenen ve ilk andan itibaren ildeki kamu yönetimi ile temasa geçen ve partililerle birlikte kalkışmaya karşı gösterilecek dirençle ilgili temaslarda bulunan Tin, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, eski milletvekili Mehmet Salih Erdoğan, Uğur Erdoğan ile birlikte Delikliçınar’a kadar yürümüştü.

denizli-sahin-tini-darbe-komisyonu-dinleyecek-3

Darbe gecesini daha önce Denizlihaber.com’a verdiği röportajda anlatan Tin, “Sıkıyönetim ilan edecekler, karşı çıkanı öldürecekler, kalanları stadyuma hapsedeceklerdi. Kime ne yapılacak, ilk başta infaz edileceklerin, yani öldürüleceklerin, tutuklanacakların, hepsinin listesini çıkarmışlar” demişti.

denizli-sahin-tini-darbe-komisyonu-dinleyecek-2

HAZIRLADIĞI DOSYAYI VERECEK
Meclis araştırma komisyonu, tanıkları dinleyeceği ilk toplantısını bugün saat 14.00’de gerçekleştirecek. Komisyon Başkanı Burdur Milletvekili Reşat Petek’in imzalı yazısıyla komisyona davet edilen ve ilk tanık olarak dinlenecek olan Denizli Milletvekili Şahin Tin, darbe gecesine ilişkin bilgi ve belgelerden oluşan bir dosya hazırladığını, sözlü sunumuyla birlikte komisyona teslim edeceğini söyledi.

Şahin Tin, hain kalkışmanın ilk dakikalarıyla birlikte darbeye karşı Denizli’de halk direnişini organize etmek için Delikliçınar Meydanı’na geldiklerini ifade ederek, “Hain kalkışmayı haber alır almaz, soluğu kentin merkezi olan Denizli Belediyesi önünde aldık. İlk etapta bir avuç insandık. Sayın Cumhurbaşkanımızın halkımızı meydanlara çağıran açıklamasının ardından yüzler, binler ve sonrasında ülke genelinde milyonlara ulaştık. Çok şükür ki bu ihanet bertaraf edildi. Artık hesap zamanı. Denizli 15 Temmuz darbe girişiminin püskürtülmesinde hayati bir sorumluluğu yerine getirdi. Ankara ve İstanbul’daki darbecilere destek vermek için Çardak Havalimanı’na doğru yola çıkan askeri birlikler, kahraman ve cesur Denizli halkı tarafından engellenmiştir. Bu olaydan hareketle Denizli insanının kahramanlığının hainlerin emellerine ulaşmasının engellenmesi noktasında önemli bir dönüm noktası olduğu aşikârdır” dedi.

denizli-sahin-tini-darbe-komisyonu-dinleyecek-1

“DARBE GİRİŞİMİ MAĞDURUYUM”
Darbe girişimi ve sonrasında Denizli yerelinde birçok bilgi ve belge elde etme imkânı bulduğunu kaydeden Tin, “Kamuoyunun da bildiği üzere milletin vekili olarak mağdur sıfatıyla FETÖ/PDY ve elebaşı hakkında Denizli Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunmuştum. Bu yönüyle de komisyona vereceğim bilgi ve belgelerin yürütülen incelemeye katkı sağlayacağı düşüncesindeyim. Çünkü bu milletin bir ferdi olarak 15 Temmuz darbe girişiminin ben de bir mağduruyum” diye konuştu.

CHP’DEN ELEŞTİRİ GELDİ
İlk olarak Tin’in dinlenmesine ise komisyonun CHP’li üyeleri tepki gösterdi. CHP’li Aytun Çıray “AKP milletvekili neden davet edildi anlaşılır gibi değil. Olcay gecesi herkes bir şeyler yaşadı ama burası anı anlatma komisyonu değil, ciddi devlet adamları bilgi vermeli. Onca ilgili varken konuyu daha başlangıçta AKP milletvekilinden mi dinleyeceğiz? Ayrıca komisyon başkanının hiçbir üyenin fikrini sormadan isimleri belirleyip daveti yakışıksızdır” açıklamasını yaptı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı