REKLAMI GEÇ

Davutoğlu: Yeni bir ekonomik hamle yapacağız

Davutoğlu: Yeni bir ekonomik hamle yapacağız

Denizli’de Sivil Toplum Buluşması’nda konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Denizli’nin yükselen trend sergilediğini, öncü bir şehir olduğunu, tekstilde ve diğer alanlarda da çok önemli mesafe kat edildiğini söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Şubat 2015 Pazartesi, 09:11

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Denizli programının son durağında Anemon Otel’de sivil toplum örgütleri ve meslek odalarının üyeleriyle bir araya geldi. ‘Denizli Sivil Toplum Buluşması’ toplantısında Başbakan Davutoğlu’ndan önce Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci konuştu. Başbakan Ahmet Davutoğlu, toplantıda yaptığı konuşmada Türkiye’nin ileri teknoloji üretmek zorunda olduğunu ve ikinci kalkınma hamlesiyle niceliksel dönüşümü niteliksel bağlama oturtacağını söyledi.

Konuşmasına Denizli’de güzel bir gün geçirdiğini söyleyerek başlayan Davutoğlu, programının aksamasından dolayı geç kaldığını belirterek, “Afyon’daki kongreden geç çıktığımız için buradaki program da aksadı. Kusura bakmayı” dedi.

5. BÖLGE TEŞVİKİ GELİYOR
Türkiye’nin son 12 yıldaki hamlesiyle altyapı sorununu çözdüğünü savunan Davutoğlu, “Yeni bir ekonomik hamle yapacağız. Cumhurbaşkanımızın başbakan olduğu 12 yıllık dönemdeki birinci hamle Türkiye’nin atıl altyapısını faaliyete geçiren hamle idi. Hastaneler, sağlık, ulaştırma, ticaret her alanda önemli bir altyapısal değişim yaşadık. Şimdi ikinci hamle dönemi başlayacak. İkinci niceliksel dönüşümü niteliksel bağlama oturtmak. Arge ve inovasyona ağırlık vereceğiz. Türkiye, artık ileri teknoloji üreten ülke olacak. Bakanlar Kurulu’nda konuştuk. Türkiye’nin neresinde olursa olsun, ister İstanbul’da, ister İzmir’de, Bursa’da nerede olursa olsun ileri teknoloji yatırımı yapılacaksa 5. Bölge teşviki uygulanacak. Denizli’nin kapasitesini biliyorum. Denizli yükselen trend sergiledi. Tekstilde diğer alanda çok önemli mesafe kat edildi” diye konuştu.

TARIM VE TURİZM HAVASI OLUŞTURULACAK
İzmir’in gereken büyümeyi gerçekleştiremediğini kaydeden Davutoğlu, “İzmir gereken büyümeyi yapamadı. İzmir tarih boyu çok önemli bir liman oldu. İzmir aslında şehirlerin gelişmesine göre hıza yetişemedi. Çandarlı Limanı’nı inşa ederken Manisa’yı, Balıkesir’e, Aydın’a hizmet edecek liman oluşturuyoruz. İzmir-Aydın-Denizli Otoyolu da tamamlanacak. Denizli’yi Antalya’ya bağlayarak tarım ve turizm havzasını buluşturacağız” ifadesini kullandı.

DENİZLİ ÖNCÜ ŞEHİR
Denizli’nin her alanda öncü bir şehir olduğunu söyleyen Davutoğlu, “Denizli her alanda öncü şehir. Denizli’nin sembolü horoz. Sizde çalışkansınız. Güneş doğmadan çalışmaya başlarsınız. Entegre altyapıyı bir çerçeveye oturtup çalışmanız lazım. Denizli’den beklediğimiz ARGE merkezleri olsun, inovasyon merkezleri olsun. Üniversitede altyapısı gelişsin. Bizim girişimciliğimiz çok önemlidir. Dışişleri Bakanı iken en çok sevindiğim şey Afrika’ya açılım yapmak oldu. 3 gün içinde işadamlarımız hemen girişimci oldular. Gittiler o bölgelere” dedi.

VALİLİK VE BELEDİYEYİ ZİYARET ETTİ
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Denizli Valiliği’ni ziyaret etti. Valilik girişinde vatandaşlarla selamlaşan Davutoğlu, Vali Şükrü Kocatepe’den kentteki çalışmalar hakkında bilgi aldı. Davutoğlu, valilik çıkışında Başbakanlık otobüsü ile Kayalık ve Atatürk Caddesi’ni takip ederek programında olmamasına rağmen Denizli Belediyesi’ni ziyaret etti.

Belediye girişinde Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan tarafından karşılanan Davutoğlu, belediye önünde bekleyen vatandaşlarla tek tek tokalaştı. Bu sırada yaşlı bir kadın ısrarla Davutoğlu ile konuşmak istedi. Yaşlı kadın Davutoğlu’na “Seni çok seviyorum. Senin için çok dua ediyorum” dedi. Davutoğlu’nun elini öptüğü yaşlı kadın da Başbakanı alnından öptü. Davutoğlu, belediye girişinde görme engelli iki vatandaşla da kısa bir süre sohbet edip, fotoğraf çektirdi. Başbakan Davutoğlu, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’dan kentteki çalışmalar hakkında brifing aldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı