REKLAMI GEÇ

AK Parti İl Başkanı Necip Filiz, dünyadan kopuk yaşıyor

AK Parti İl Başkanı Necip Filiz, dünyadan kopuk yaşıyor

AK Parti İl Başkanı Necip Filiz, 21 Haziran’da Yatağan’daki tarihi Yatağan Medresesi Teke Müsellim Camii’nde İtikaf’a girdi. Dünya ile bağını koparan ve sadece ibadet yapan Filiz, yarın bayram namazından sonra camiden ayrılacak.

Ferah Işık / DENİZLİHABER / 24 Haziran 2017 Cumartesi, 11:28

Osmanlı döneminde ilim adamlarının yetiştiği Serinhisar’ın Yatağan Mahallesi’ndeki Teke Müsellim Medresesi’nin bulunduğu yerde olan Yatağan Medresesi Teke Müsellim Camisi’ne 70 kişi İtikaf’a girip, dünya ile bağlarını kopardı.

Günlerdir görünmeyen AK Parti İl Başkanı Necip Filiz’in de İtikaf’a girenlerin arasında olduğu öğrenildi. Peygamberimiz Hz. Muhammet’in de sünneti olan İtikaf için 21 Haziran’da Yatağan’daki camiye kapanan Filiz, dünya ile olan bağını kopardı. İtikaf’a giren diğer kişilerle birlikte camide 5 vakit namazını kılıyor, orada yiyor, orada uyuyor. Sadece abdest almak için camiden çıkıyor.

İtikaf kuralına göre, bir yakınının cenaze namazı için bile İtikaf’ta iken camiden çıkılamıyor. Bu nedenle AK Parti İl Başkanı Necip Filiz, günlerdir görünmüyor. Birçok partili de Filiz’in nerede olduğunu merak ediyordu.

İTİKAF NEDİR?
İtikaf, kelime anlamı olarak, bir kenara çekilme, ortalıkta görünmemedir. İtikaf, Ramazan Ayı’nın son on gününde ergenlik çağına ulaşmış ve aklı başında bireylerin mescit ya da camilere çekilip 10 gün boyunca durması anlamına geliyor. İtikaf sadece bir hücreye kapanmak veya mescide kapanmak değil. Kişi bu müddeti ibadetle geçirmelidir. İtikaf’a girdiği yerde 5 vakit namaz kılıyor olması gereklidir.

10 gün boyunca itikaf’ta kalan kişi, bu şekilde bin aydan hayırlı kadir gecesini de daha iyi ihya etme şansı bulabilir. İtikaf’ın şartları, kişinin tüm ihtiyaçlarını itikaf’a girdiği yerde karşılamasıdır. Yeme, içme, uyuma gibi ihtiyaçlarını mescid veya camide gerçekleştirmek zorundadır. Cenaze namazı için de dışarı çıkılamayan itikafta, kendisine veya malına bir zarar geleceği korkusuna kapılması ya da zorla çıkarılması gibi mecburi hallerin dışında Müslüman’ın camiden çıkması da itikafı bozuyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı