REKLAMI GEÇ

TOKİ’den makine üreticilerine destek

TOKİ’den makine üreticilerine destek

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan’ı makamında ziyaret etti. Şahin Tin; “TOKİ Başkanımız ile Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurulması düşünülen alan ve işyerlerinin yapımı konusunu istişare ettik ve kendisinden destek sözü aldık” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 20 Mayıs 2017 Cumartesi, 10:34

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan’ı makamında ziyaret etti. Ziyaretle ilgili bilgi veren Milletvekili Şahin Tin, yatırımları ve planlaması devam eden toplu konut projeleri ile ilgili fikir alışverişinde bulunduklarını belirterek, “Denizli’de kurulması planlanan Makine İhtisas Organize sanayi bölgesi alanına ilişkin ön değerlendirmelerde bulunduk. TOKİ Başkanımızla verimli bir görüşme gerçekleştirdik. Gerek İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurulacak olan alanın belirlenmesi, gerekse belirlenen yerde yapılacak olan işyerlerinin nasıl ve ne şekilde yapılacağına ilişkin istişarelerimiz oldu. Denizli’mize desteğini hiçbir zaman eksik etmeyen TOKİ Başkanımız Ergün Turan Bey Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurulmasına yönelik de önerilere açık olduklarını, her ne gerekiyorsa yapmanın gayretinde olacaklarını ve desteğe hazır olduklarını ifade ettiler. Bu süreçte bizim öncelikli gayretimiz, sanayicilerimiz yatırımlarını araziye değil makine ve ekipmanları için yapsınlar istiyoruz. Sermayelerinin büyük bölümünü üretime dönük harcasınlar diye değerlendiriyoruz. Bu konuda da her türlü adımı atmayı sürdürüyoruz. Her sektörde olduğu gibi makine sektöründe de sanayicimizin önünü açmanın gayretinde olacağız” dedi.

YATIRIM ORTAMI İYİLEŞECEK
Milletvekili Şahin Tin, Denizli olarak Makine sektörü adına önemli bir hamle gerçekleştirdiklerini ve ihtisas organize sanayi bölgesi kurarak sanayicilerin yatırım ortamının daha da iyileştirileceğini söyledi.

Tin, “Denizli’miz her alanda olduğu gibi sanayi alanında da büyüme ve gelişimini sürdürüyor. Denizli’mizde makine sektörü de tekstil ve mermer sektöründe olduğu gibi hızla büyüme gelişme kaydediyor. Ancak makine üreticilerimiz, yatırım alanlarıyla ilgili ihtisaslarıyla ilgili herhangi bir sanayi bölgesi olmadığı için bir takım ciddi sıkıntılarla karşı kaşıya kalmaktalar. Bizler bu yaşanan sıkıntıları yakından biliyoruz. Özellikle Makine sektöründe hizmet veren sanayicilerimiz dar alanlarda hacmi büyük işler yapmak için büyük gayret sarf ediyorlar. Bize düşen çalışma koşullarının daha ferah ve yatırım ortamının daha iyi olacağı sanayi alanlarını kurmak. Bu konuda da ilk günden beri Bakanımız Nihat Zeybekci ile AK Parti Milletvekilleri olarak bizler, Sanayi Odamız ve Makine Sanayici İşadamları Derneği ile birlikte önemli kararlar aldık ve belli bir mesafe kat ettik. İnşallah bu birliktelik ruhuyla süratle Makine İhtisas Organize Sanayi bölgesinin kurulumunu sağlayıp sanayicilerimizin yatırım ortamını iyileştirerek modern işyerlerinin yapımını gerçekleştireceğiz” dedi.

Milletvekili Şahin Tin, TOKİ Başkanıyla görüşmesinde Denizli ilinde yapımı devam eden, proje aşamasında olan ve yer tespit çalışmaları süren konut projelerini de detaylı olarak ele aldıklarını belirtti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı