REKLAMI GEÇ

AK Parti Siyaset Akadamisi’nde son ders

AK Parti Siyaset Akadamisi’nde son ders

AK Parti İl Teşkilatı tarafından düzenlenen “Siyaset Akademisi”nin son dersi verildi. Son derse katılan tiyatro sanatçısı Ahmet Yenilmez, sinema ve dizilerde verilen mesajlara ilişkin geniş bir değerlendirme yaptı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 4 Aralık 2016 Pazar, 12:53

AK Parti İl Başkanlığı tarafından düzenlenen “Siyaset Akademisi”nin son dersine tiyatro sanatçısı Ahmet Yenilmez ve Prof. Dr. Betül Ulukol katıldı.

AK Parti İl Başkanı Necip Filiz’in de katıldığı ve partililerin yoğun ilgi gösterdiği “Siyaset Akadamesi”nin son dersinde katılımcılara seslenen tiyatro sanatçısı Yenilmez, amacının yaşanan sorunlara reçete yazmak değil, ayna tutmak olduğunu söyledi.
1985 yılında Denizli’de katıldığı Fetih kutlamasında Mehter Marşı’nda okunan duadan dolayı sahnede zikir çekmekten Devlet Güvenlik Mahkemesine (DGM) sevk edildiğini hatırlatan Yenilmez, Türkiye’nin şu an geldiği durumun çok sevindirici olduğunu, her alanda gelişme gösterdiğini dile getirdi.

Yenilmez, “Özellikle medya iletişim, sanat, kültür alanındaki geri kalmışlığımız zaman zaman bizi maalesef acılarla karşılaştırıyor. Ne zaman ki bir dizi film veya bir sinema filminde sahtekar, düzenbaz bir karakter olacak olsa birinci şartı sakallı olacak, ikinci şartı isminin önünde ya imam, ya hoca, ya hacı olacaktı. Öyle bir itibarsızlaştırdılar ki, Kur’an kursları tartışıldı” dedi.

Bazı sinema yapımlarında uyuşturucunun ön plana çıkarıldığını savunan Yenilmez, bir filmdeki karakterlerin adının, hep uyuşturucu jargonu ile kullanılan esprilerle dolu olduğunu ifade ederek, “Devamında çekilen filmde yaklaşık 12 dakika uyuşturucu alemi gösterilir. Şimdi dördüncüsü çekilen filmde resmen kokain reklamı yapıyor. Buna karşı mücadele edecek film çekiyorsunuz, sinema salonları verilmiyor. Öyle çarpık şeyler var ki bu filmlerin oyuncuları, uyuşturucu ile mücadelenin ekran yüzü olarak kullanıldı. Bir uyuşturucu operasyonunda baktım bunların hepsi içeri alınıyor. En azından bu hatalara düşmememiz lazım. Dünyanın hiçbir yerinde uyuşturucunun, alkolün reklamının yapıldığı bir eser bu kadar rahat seyirci ile buluşmuyor. Burada bir tezgah var, bu tezgahın görülmesi lazım” diye konuştu.

Ahmet Yenilmez’in konuşmasının ardından AK Parti İl Teşkilatı tarafından düzenlenen”Siyaset Akademisi”nin son dersini Prof. Dr. Betül Ulukol verdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı