REKLAMI GEÇ

Ramazanoğlu’ndan “Milli Anayasa” vurgusu

Ramazanoğlu’ndan “Milli Anayasa” vurgusu

AK Parti Denizli Milletvekili Sema Ramazanoğlu, 18 maddeden oluşan Anayasa değişikliği teklifi görüşmelerin başlamasını Türkiye için tarihi bir reformun ilk adımı olarak niteledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 11 Ocak 2017 Çarşamba, 15:50

Ramazanoğlu, AK Parti ve MHP’nin üzerinde uzlaştığı Anayasa değişiklik teklifi ile demokrasinin daha da güçleneceğini ifade etti.

Ramazanoğlu, “Siyasi istikrar, güçlü yasama, etkin yasama denetimi için kısaca istikrar, istikbal, istiklal için Milli Anayasaya evet, Cumhurbaşkanlığı Sistemi’ne evet” dedi.

Türkiye’nin günümüz şartlarına daha uygun bir Anayasaya ihtiyaç duyduğunu öne süren Sema Ramazanoğlu, “10 Ağustos 2015 tarihinde Recep Tayyip Erdoğan’ın milletin oylarıyla Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından Türkiye yeni bir döneme girdi. 1982 darbe Anayasası ile milletin iradesi söz sahibi olamazken, 10 Ağustos itibari ile bu durum değişti. İşte şimdi de diyoruz ki darbecilerin değil yüzde yüz milletimizin söz sahibi olduğu bir Anayasa’yı hayata geçirelim, bizden sonraki nesillere armağan edelim. Yeni Anayasa ile milletimiz kendini, geleneklerini, tarihini daha net görecek ve geleceğe doğru daha sağlam adımlar atacak. Ekonomisiyle, reformlarıyla şahlanan Türkiye’nin daha da güçlenmesi için gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı