REKLAMI GEÇ

Cahit Özkan’ın ‘Zeybekci’ açıklaması kafaları karıştırdı

Cahit Özkan’ın ‘Zeybekci’ açıklaması kafaları karıştırdı

Avusturya’nın Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin 15 Temmuz’da ülkeye girmesine izin verilmediğini Reuters duyurdu, Ekonomi Bakanlığı, böyle bir talebin olmadığını belirterek, yalanlama yayınladı. Ancak, AK Parti Milletvekili Cahit Özkan, “Zeybekci’nin programını iptal edilmesi manidardır. Avusturya’nın terör limanı olması kabul edilemez” çıkışı yaptı, kafaları karıştırdı. Özkan’ın açıklamalarının ardından “Reuters’in açıklamaları doğru mu?” sorusu gündeme geldi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Temmuz 2017 Pazartesi, 15:06

Bugün sabah saatlerinde Uluslararası Haber Ajansı Reuters, Avusturya Dışişleri Bakanlığı kaynaklarına dayanarak bir haber servis etti. Habere göre, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 15 Temmuz’un yıldönümü nedeniyle Avusturya’da düzenlenecek olan bir programa katılacaktı, ancak Avusturya hükümeti buna izin vermedi.

Öğle saatlerinde Ekonomi Bakanlığı’ndan yalanlama geldi, “Bakan Nihat Zeybekci’nin, Avusturya ya da başka bir dünya ülkesine giriş yapmak için izin istemesi söz konusu değildir. Avusturya’da 15 Temmuz’da her hangi bir etkinlik için de program yapılmamıştır” denildi.

CAHİT ÖZKAN’IN AÇIKLAMASI
Tüm bu gelişmelerden sonra AK Parti Milletvekili Cahit Özkan’dan gelen açıklama kafaları karıştırdı. Özkan, Avusturya Dışişleri Bakanlığı’nın, “güvenlik” gerekçesiyle Ekonomi Bakanı Zeybekci’nin Viyana’da düzenlenecek 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Etkinliği ‘ne katılmasını engellediğini açıkladı.

Cahit Özkan, bu kararın yüz kızartıcı olduğunu söyleyerek, “Sayın Bakanımızın nezdinde tüm milletimizi, özgürlüğümüzü ve demokrasimizi hedef alan bu düşmanca tavır kesinlikle kabul edilebilir değildir. Sadece bugün için değil aynı zamanda 15 Temmuz öncesinde ve sonrasında özellikle Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine ilişkin propaganda sürecinde Avrupa’nın tavrı, ne ürettikleri özgürlükçü, demokratik değerlerle, ne de iki dost ve müttefik ülke arasında olması gereken olağan ilişkilerle kabil-i telif değildir. Türkiye terör karşısında ulusal bütünlüğünü ve barışını muhafaza etmek için mücadele ortaya koyarken Avusturya’nın ve Avrupa’nın sürekli terör örgütlerine destek çıkması, teröristlerin sığındığı bir liman halin gelmesi asla ve asla kabul edilemez. Ekonomi Bakanımız Sayın Nihat Zeybekci’nin şahsında tek bir hedefleri vardır; Türkiye Cumhuriyetine, aziz milletimize ve demokrasimize olan düşmanlıklarıdır. 15 Temmuz’un birinci yıldönümünde Avusturya’nın bu yaklaşımı, FETÖ ihanetini her şeyi göze alarak, maalesef desteklediklerinin dolaylı ifadesidir. Avusturya’nın, her zaman FETÖ ihanetlerinin yanında yer aldığını maalesef üzülerek gördük” diye konuştu.

İZİN İSTENDİ Mİ? İSTENMEDİ Mİ?
Reuters’in iddiaları, ardından gelen Ekonomi Bakanlığı açıklaması ve son olarak AK Parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan’ın Avusturya’ya tepki açıklaması kafaları karıştırdı.

Denizli kamuoyu, “Reuters ve Özkan’ın açıklamaları mı, yoksa Ekonomi Bakanlığı’nın yalanmaması mı doğru?” sorusuna yanıt arıyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı