REKLAMI GEÇ

Bakan Zeybekci, Türkiye’nin yeni bir sürece girdiğini söyledi

Bakan Zeybekci, Türkiye’nin yeni bir sürece girdiğini söyledi

Bir dizi etkinlik için Denizli’ye gelen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, “Kabinede değişiklik sağlıklıdır ve normaldir” dedi.

Ferah Işık / DENİZLİHABER / 29 Nisan 2017 Cumartesi, 11:18

Başbakan Binali Yıldırım’ın geçtiğimiz günlerde, kabinede değişiklik yapılacağına dair açıklama yapması gözlerin Denizli’ye de çevrilmesine neden oldu. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, bakanlık koltuğunda kalacak mı, başka birisi mi atanacak? Herkes bu sorunun yanıtını merak ederken, Bakan Zeybekci gazetecilerin konuyla ilgili sorusunu yanıtladı.

Bir sivil toplum örgütünün düzenlediği söyleşiye katılan Zeybekci, etkinlik öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. “Kabinede değişiklik yapılacak olmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna Bakan Zeybekci şu yanıtı verdi:

“Kabinede değişiklik hep oldu. Normal bir durum. Her değişiklik sağlıklı oldu. Parti yönetimi ve kabinede değişiklik geçmişte olduğu gibi bugün de normal olacaktır. Partimiz kongre sürecine girdi. Kabine değişimi ve Cumhurbaşkanımızın AK Parti’nin başına geçecek olması beklenen gelişmeler. Türkiye, 16 Nisan referandumu ile siyasette istikrarı yakalamıştır ve 2019’un sonbaharına kadar da seçim yaşamayacaktır” dedi.

SPEKÜLATİF AMAÇLI FİYAT ARTIŞINA MÜDAHALE EDERİZ”
Bakan Zeybekci, tarım fiyatlarındaki oynaklığa, Ekonomi Bakanlığı olarak müdahale ettiklerini söyledi. Enflasyon artışını önlemek için fasülye, nohut gibi kuru bakliyat ve kuru gıdada gümrük vergisi oranlarını sıfırladıklarını ve müdahalede bulunduklarını ifade etti.

Bakan Zeybekci, “Gerekirse kırmızı ve beyaz et fiyatlarına da müdahale ederiz. Üreticiyi olduğu gibi tüketiciyi de korumak zorundayız. Türkiye tarımda, hayvancılıkta, ette ve sütte, tavukta bütün bu gıda ürünlerinde kendi kendine yetebilen bir ülkedir. Yurt dışından tarım ürünü gıda ürünü ithal ederek böyle bir gelenek ve alışkanlık olmaması için de çok özel gayret gösteriyoruz. Tarım ürünleri çok yüksek gümrük vergileri ile korunmakta. Spekülatif amaçlı bazı hareketlenmeler olduğunda da buna müdahale ediyoruz. Son dönemde domateste yaşanan fiyat artışlarını yakından izliyoruz. Fiyatların bir haftaya kadar normale dönmesini bekliyoruz. Diğer taraftan da biz sezonun en bol olduğu zamanlarda da çiftçimizin de üreticimizin de yanında olmak için tedbirler alıyoruz. Şu anda gıda komitesi olarak varmış olduğumuz kararlar sonucunda da Ekonomi Bakanlığı olarak üretimden tüketime kadar olan zincirin gerek depolama, gerek ambalajlama, gerek işleme, gerek onların soğuk zincirle taşınması ile ilgili tüm yatırımları da teşvik kapsamına alıyoruz” diye konuştu.

Yorumlar

Hüseyin Mercan   -  Bağlantı 30 Nisan 2017, 15:20

Tarım ülkesi olan Türkiye tarım ürünlerini ithal etmeye başladıysa vay halimize.Buna sebeb olanlar hala konuşuyor ve yakınıyor. yakınmayın ÜRETİM EKONOMİSİNE geçin. Üretiçiyi destekleyin. Ürün alım garantisi için TEKEL’i,Tariş’i yeniden destekle

ahmet albaş   -  Bağlantı 29 Nisan 2017, 14:02

SAYIN.ZEYBEKÇİ ET ÜRÜNLERİ TEZGAHLARDA 40-45 LİRADAN SATILIYOR SİZ FİYATLARI AŞAĞI ÇEKERİZ DİYORSUNUZ AMA ET FİYATLARI AYNEN DEVAM EDİYOR

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı