REKLAMI GEÇ

Tin: İkinci Kandil kurdurmayacağız

Tin: İkinci Kandil kurdurmayacağız

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Türkiye’nin, terör örgütü PKK’ya yönelik Sincar Dağı ve Karaçok’a hava operasyonu düzenlenmesini değerlendirdi. Tin, “Devletimiz, istikbalimize saldıran tüm şer odaklarına karşı meşru müdafaa hakkını sonuna kadar kullanacak ve hainlere hak ettikleri cevabı verecektir‬” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 30 Nisan 2017 Pazar, 11:00

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Türk Silahlı Kuvvetlerinin terör örgütü PKK ve uzantılarına yönelik Irak’ın kuzeyindeki Sincar Dağı’na ve Karaçok’a hava saldırısı düzenlemesine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Milletvekili Şahin Tin, “Terör örgütü PKK, Sincar’da Kandil’e alternatif ikinci bir üs kurmayı hedefliyor, biz bunun oluşmasına asla müsaade etmeyiz. Ülkemizin güvenliğini tehdit eden tüm unsurları ortadan kaldırmak için gerekli olan adımı meşru müdafaa haklarımız doğrultusunda bugüne kadar nasıl kararlılıkla attıysak bundan sonra da aynı kararlılıkla atmayı sürdüreceğiz. Türkiye olarak bölgeyi tüm teröristlerden temizleme konusunda kararlıyız” dedi.

“MÜSAADE ETMEYECEĞİZ”
Türkiye’nin daha önce hem Irak merkezi hükümetini hem de Kuzey Irak bölgesel yönetim lideri Barzani’yi bölgenin PKK’dan temizlenmesi için uyarıldığına işaret eden Milletvekili Şahin Tin, “Kandil’in etkisizleştirilmesiyle Sincar’a yerleşmeye çalışan terör unsurlarının bertaraf edilmesi Türkiye ve bölgede yaşayan Türkmen ve Arap kardeşlerimiz için son derece büyük önem taşıyor. Bu bölgeye yerleşen PKK ve uzantıları, Türkiye’nin güneydeki Araplar ve Türkmenlerle iletişimini kesmek istiyorlar. Türkiye buna müsaade etmeyecek. Sincar terör saldırılarının planlandığı en kilit noktalardan birisi. Ülkemiz içinde yaşanan terör saldırılarının emrinin verildiği ve terör eğitiminin yapıldığı önemli bir yer olarak bilinen Sincar’ın her ne suretle olursa olsun ülkemize tehdit oluşturmasının önüne geçilecektir” dedi.

“SORGULANMASI GEREKEN OPERASYON DEĞİL”
Türkiye’nin DAEŞ’le mücadele konusunda koalisyona destek verebilmesi için bölgedeki PKK engelinin ortadan kaldırılması gerektiğinin altını çizen Milletvekili Şahin Tin, “Türkiye sadece Kandil, Sincar ve Karaçok’a değil, bölgede terörün kökünü kazımak için tüm terör odaklarına operasyonlar gerçekleştiriliyor. Ülkemizin huzuruna yönelik gerek sınırımızdaki yerleşim yerlerine havan toplarıyla saldıranlar ve gerekse ülkemizin huzuruna kastedenler nerede olursa olsun hak ettikleri cevabı en ağır şekilde alacaklardır. Türkiye’nin bölgede yaptığı operasyonu sorgulayarak endişeli oldukları söyleyenler, operasyonu değil operasyon sonrası ABD askerleriyle birlikte bölgeyi dolaşan teröristlerin yer aldığı o talihsiz fotoğrafları sorgulamalılar” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı