REKLAMI GEÇ

Zeybekci’den gün içerisinde iki önemli çıkış

Zeybekci’den gün içerisinde iki önemli çıkış

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, bugün Hürriyet’e verdiği röportajda Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Kuzey Irak’a karşı ekonomik ambargonun tehlikeli bir söylem olduğunu açıkladı. Zeybekci aynı röportajda, ekonomi için OHAL’in kalkması gerektiği görüşünü yineledi. Zeybekci’nin açıklamalarını daha sonra AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal değerlendirdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Eylül 2017 Çarşamba, 18:04

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin bugün Hürriyet’e verdiği röportajda Kuzey Irak ve OHAL yorumları günün konusu oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Yaptırımlarımızı uygulamaya başlayınca ortada kalacaksın. Vanayı kapadığımız anda iş bitti. Tüm gelir ortadan kalkıyor. Yiyecek bulamayacaklar” sözlerinin ardından Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci röportajda, Kuzey Irak’a karşı ekonomik ambargonun tehlikeli bir söylem olduğunu açıkladı.

Kuzey Irak’ta Türk şirketlerinin alacaklarının 1.9 milyar dolar olduğunu söyleyen Zeybekci, “Bu konuda Bakanlar Kurulu’nda iki ayrı görüş mü var?” sorusuna da yanıt verdi. “İki ayrı değil, çok daha fazla görüş vardır. Herkesin farklı bir yaklaşımı var” diyen Zeybekci, “25 bakan varsa, o kadar çok görüş var demektir. Bu noktada Ekonomi Bakanlığı ‘duygusuz, kapitalist bakanlık’ olarak algılanabiliyor. Ama Ekonomi Bakanlığı olarak bizim görüşümüz sadece ve sadece Türkiye’nin menfaati. Ekonomik ambargo tehlikeli bir söylem.  Ambargo koyduğunuzda satışlarınız duruyor. Diyebilirsiniz ki, ‘Musul-Kerkük kustal davamız, sen hala ticaret’ diyorsun. Ama benim işim ticaret. Ben Ekonomi Bakanıyım. 8-9 milyar dolarlık bir ticaretten, Türkiye’nin menfaatinden bahsediyoruz” diye konuştu.
Ekonomi için OHAL’in kalkması gerektiği görüşünü yineleyen Zeybekci, OHAL’in gerekçelerinin tam olarak ortadan kalkmaması nedeniyle de bir ara formül bulunabileceğini söyledi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin IKBY’ye ambargo uygulanmasının “tehlikeli bir söylem” olduğu ve ilk fırsatta OHAL’in kaldırılması gerektiği yönündeki açıklamalarını sorulan AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, “Bu açıklamayı bir gazeteye yapmış ve daha sonra Anadolu Ajansı’na yaptığı açıklamada bunun şahsi fikri olduğunu, aslolanın sayın Cumhurbaşkanı ve Başbakan’ın açıklamaları olduğunu söylemiştir” cevabını verdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı