REKLAMI GEÇ

Denizli-Kızıldeniz İş Platformu’na doğru

Denizli-Kızıldeniz İş Platformu’na doğru

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Sudan ile Denizli arasında köprü vazifesi oluşturmak ve ticareti güçlendirmek üzere Kızıldeniz eyaleti ile Denizli arasında iş platformu oluşturma kararı alındığını bildirdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 30 Kasım 2016 Çarşamba, 11:10

AK Parti Milletvekili Şahin Tin, Denizli de düzenlenen Sudan Bankalar Birliği zirvesinin ardından, Afrika Teknokent Başkanı’nın davetlisi olarak gittiği Sudan’da çeşitli ziyaret ve temaslarda bulundu. Sudan’ın başkenti Hartum ve Kızıldeniz eyaletinin merkezi olan Port Sudan ve Suakin’e ziyaret gerçekleştiren Tin, Sudan İktidar Partisi Başkanı ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı İbrahim Mahmud Hamid, Sudan Millet Meclisi Başkanı İbrahim Ahmed Ömer ve Kızıl Deniz Eyalet Valisi Ali Ahmed Hamid, Sudan Ziraat Bankası yönetimi, Suakin Valisi ve Belediye Başkanı Halid Sade, Sudan Enerji ve Tabii Kaynaklar Komisyon Başkanı Hayat El Mahi, Dışişleri Komisyon Başkanı Muhammed Ahmed, Sudan Madencilik Bakanlığı bürokratları ve Genel Müdür Muhammed Abdullah ile görüştü.

Sudan ziyaretiyle ilgili bir değerlendirme yapan Tin, “Sudan, Türk yatırımcılar için cazibe merkezi konumunda bir ülke. Bu ziyaretimizde önemli görüşmeler gerçekleştirdik. Bölgede Türk işadamlarına yatırım imkanı sağlayacak sektörlerin başında gelen beyaz eşya, mobilya, tekstil ve konfeksiyon gibi alanların alt yapısına dönük inceleme ve istişare fırsatımız oldu. Ayrıca yatırım merkezleri Port Sudan’da kurulması planlanan serbest bölge ve ticaret merkezleri ile ticaret alt yapısının oluşacağı liman, marina ve lojistik merkezlerde incelemelerde bulunduk. Kızıldeniz Eyalet Valisi ile yaptığımız görüşmede Kızıldeniz eyaleti ile Denizli arasında iş platformu oluşturma kararı aldık. Bu alınan karar çerçevesinde bölgenin doğal zenginlikleri ve Denizli ekonomisinin ana unsurları çerçevesinde karşılıklı ticari paylaşımlarda daha ekonomik bir zeminde işbirliği yapılabilmesinin önü açılmış olacak” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı