REKLAMI GEÇ

Denizli’nin gözü Ankara’da

Denizli’nin gözü Ankara’da

Denizli, AK Parti’nin 2. Olağanüstü Büyük Kongresi’ne kilitlendi. Bu kongreyle birlikte girilecek yeni döneme ilişkin iki soruya yanıt aranıyor: İlki, Aile ve Sosyal Poliikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu koltuğunu koruyabilecek mi? İkincisi de Nihat Zeybekci, 50 kişilik AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu’na (MKYK) 3. kez seçilebilecek ve kabineye girebilecek mi?

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 22 Mayıs 2016 Pazar, 12:23

Denizli’nin hafta sonundaki en önemli gündemi, Ankara’da yapılan AK Parti’nin 2. Olağanüstü Büyük Kongresi. Bu kongreden Binali Yıldırım, AK Parti’nin 3. Genel Başkanı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin 27. Başbakanı olarak çıkacak. Siyasi kulisler ise, partinin yeni Merkez Karar Yönetim Kurulu üyeleri ve Yıldırım başkanlığındaki yeni kabineye odaklanmış durumda.

BAKAN RAMAZANOĞLU’NUN DURUMU
Sema Ramazanoğlu ve Osman Nuri Filiz, AK Parti’nin 60 kurucusu arasında yer alan iki Denizlili olmuştu. Filiz, bir dönem milletvekilliği yaptıktan sonra köşesine çekilirken, Ramazanoğlu Erdoğan Ailesi’nin en yakınında oldu hep.

Ancak vitrinde yer alabilmek için 13 yıl beklemek zorunda kaldı. Önce kardeşi Selma Aliye Kavaf, milletvekili seçilde ve bakan oldu. Bir dönem sonra eşi Mehmet Yıldırım Ramazanoğlu, Kahramanmaraş milletvekili seçildi.

1 Kasım 2015 seçimlerine gelindiğinde sıra Sema Ramazanoğlu’na geldi. Ramazanoğlu, 2. sıradan Denizli milletvekili seçildi. Daha sonra da Ahmet Davutoğlu başkanlığındaki hükümette Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olarak görev aldı.

Şimdi, “Olağanüstü kongrede taşlar yeniden döşenecek. Binali Yıldırım başkanlığındaki hükümette Ramazanoğlu yerini koruyabilecek mi? bakanlık unvanına bir de MKYK üyeliği eklebilecek mi?” sorusu soruluyor.

ZEYBEKCİ ÜÇLEME YAPABİLECEK Mİ?
Nihat Zeybekci açısından bu kongre önem taşıyor. Erken genel seçim sonrası kurulan kabinede yer alamayan Zeybekci’nin bu kongrede yıldızının yeniden parlayabileceği ifade ediliyor. Zeybekci, kulislerde MKYK’ya seçilecek 50 kişi arasında gösteriliyor. Bunu gerçekleştirirse Zeybekci, 2012 ve 2015’den sonra üçüncü kez MKYK’ya girmiş olacak.

Zeybekci penceresinden bu kongrenin bir başka önemli tarafı bakanlık. Kulislerde kabineye girecek muhtemel isimler arasında sayılıyor. Ancak, “Hem Ramazanoğlu hem Zeybekci’nin aynı kabinede yer alması zor. Bu durumda tercih edilen hangi isim olacak?” soruları çokça soruluyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı