REKLAMI GEÇ

Denizli’ye 96 milyonluk yatırım

Denizli’ye 96 milyonluk yatırım

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından hizmete alınan 2,9 milyar liralık yatırım arasında Denizli’deki 8 tesisin de bulunduğunu belirterek, “DSİ tarafından sulama ve taşkın koruma tesisleri için Denizli’ye 96 milyon liralık yatırım yapıldı” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Ocak 2016 Cuma, 09:46

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın, aralarında Denizli’de yapımı tamamlanan tesislerin de yer aldığı 2,9 milyar TL yatırım bedelli 175 tesisi hizmete aldığını söyledi. Bu tesisler arasında Denizli’deki 96 milyon lira tutarındaki 8 yatırımın da yer aldığını belirten Şahin Tin, ülke geneli baz alındığında Denizli’ye ayrılan kaynağın önemli olduğunu söyledi.

Denizli’nin AK Parti hükümetleri döneminde önemli yatırımlar aldığını ifade eden Tin, “Hizmete alınan DSİ’ye ait eserler sulama ve taşkın koruma tesislerinden oluşuyor. DSİ tarafından tamamlanan tesisler ile Denizli’de toplam 13.469 dekar zirai araziye sulama suyu sağlanarak, 4.102 dekar zirai arazi, 3 mahalle ve 1 ilçe taşkın zararlarından korunacak. Ayrıca bu açılış merasiminde Orman ve Su İşleri Bakanlığına bağlı Orman ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce Denizli’de yapımı tamamlanan tesis ve çalışmalar da hizmete alındı. Bu eserler arasında ise yeni orman yolları, yangın gözetleme kulesi, ağaçlandırma, orman köylüsüne destek, bal ormanı tesisi, fidan üretimi gibi çalışmalar ve otomatik meteoroloji gözlem istasyonları yer alıyor. 2,9 milyar liralık dev yatırımın 96 milyon liralık bölümünün Denizli’ye ait olması bizim için son derece önemli. Denizli’mizin hak ettiği hizmete kavuşması için elimizden gelen gayreti ortaya koymaya devam edeceğiz. İlimizi söz verdiğimiz gibi icraatlarımızla kuşatıp milletimizin beklentilerini üst seviyede karşılamaya devam edeceğiz” dedi.

denizli-yatirim-sahin-tin-ic

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı