REKLAMI GEÇ

Zeybekci: “Kadınların ekonomideki gücü arttı”

Zeybekci: “Kadınların ekonomideki gücü arttı”

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, “AK Parti’yle Türkiye’de kadınların iş gücüne katılım oranı yüzde 17-18’lerden yüzde 34’lere geldi. 15 yılda iki kat arttı ama daha gideceğimiz yüzde 34’lerden 65-70’lere kadar tam iki kat daha boşluk var. Kadınlarımızla yola çıktık, onlarla devam edeceğiz ve bu destanı yeniden yazacağız” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 31 Mart 2018 Cumartesi, 15:47

DENİZLİ (AA)
Zeybekci, partisinin il başkanlığında düzenlenen AK Parti Merkezefendi 2. Olağan İlçe Kadın Kolları Kongresi’nde yaptığı konuşmada, kongrede özellikle bulunmak istediğini, kentteki bütün kazanımlarının beraber yola çıktıkları kadın kardeşlerinin olduğunu, yazdıkları destanın ilk paragraf ve mısralarının yine kadınların eseri olduğunu söyledi.

İşlerinin çok ve yollarının uzun olduğunu anlatan Zeybekci, şunları dile getirdi:

“Artık en zor olan geride kaldı. Ne mücadeleler verildi. Onların örneklerini gördük. Elhamdülillah, bütün dünya tarafından parmakla gösterilen bir ülkenin, siyasi hareketin başarmış olduğu sonuçları tüm dünyaya anlatıyoruz. Elhamdülillah, bugün Türkiye her şeyiyle destan yazıyor. Bırak öyle kitap atmaları, şunları bunları. 15 Temmuz işgal girişiminden sonraki pazartesi günü Türkiye dimdik ayaktaydı çünkü millet hizmetkarlarına, adamlarına ve evlatlarına inanıyor artık. Onlar ne derse desin, ne derlerse boş. Milletin bir inandığı Türkiye var artık.”

Zeybekci, 7-8 kredi derecelendirme kuruluşunun geçen yıl bugünlerde Türkiye’nin 2017 büyüme oranıyla ilgili yüzde 2.3, 2.6 ve 2.9 olarak ağız birliği etmişcesine tahminde bulunduklarını anımsatarak, şöyle konuştu:

“Bu milletin evlatları, sevdalıları ve AK Parti’nin hizmetkarları o gün şunu dedik: ‘Türkiye, dünyadaki bütün büyümeleri zorlayacak ve yüzde 6 ve üzerinde büyüyecek.’ diye kayıtlara geçti ve yıl ortasından itibaren de şunu söyledik 2017’de: ‘Dünya rekoru kıracağız, dünyada bir numara olacağız.’ dedik. Birileri bıyık kenarından güldüler. Her şeye rağmen bakın Türkiye, 18 aydan beri üst üste durmadan ihracatını ve büyümesini arttırıyor.”

“AFRİN’DE EZANLAR DAHA GÜZEL OKUNUYOR ŞİMDİ”
Zeybekci, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Suriye’nin Afrin bölgesinde terör örgütlerine yönelik Zeytin Dalı Harekatı’na da değinerek, teröristlerin tırla, uçakla dağıtılan 3-5 bin silahı alamadan ve arkalarına bile bakmadan defolup gittiklerini söyledi.

Mehmetçik’in Afrin’de tarih yazdığına dikkati çeken Zeybekci, “Bakın, unutmayın Mehmetçik’imiz tarih yazıyor bugün. O topraklara 120 yıl sonra Mehmetçik bir daha girdi. Yine adalet, huzur ve refah götürdü. Ateist ve soysuzlara karşı ay yıldızlı bayrağımızı o topraklara yeniden, tekrar dikti oraya. Ezanlar daha güzel okunuyor şimdi oralarda” dedi.

Afrin operasyonuna rağmen ekonominin etkilenmediğini vurgulayan Ekonomi Bakanı Zeybekci, “Zerre miktarı bununla ilgili tereddüdü var mı Türkiye’nin? Destanlar yazmaya devam ediyor. Yeniden söylüyorum. Bakın, 2018 ile ilgili Türkiye yine onların tahminlerinin çok üzerinde dengeli, güvenli, öngörülebilir ve sürdürülebilir büyümesine, istihdama, ihracata devam edecek çünkü kadınlarımız geliyor artık iş gücünde. Türkiye’nin bugüne kadarki iş gücüne katılım oranında erkek nüfusta Avrupa Birliği’nin ortalamalarındayız. Avrupa’daki iş gücüne katılım oranında erkeklerin iş gücüne katılım oranları yüzde 72 seviyesinde. AK Parti’yle Türkiye’de kadınların iş gücüne katılım oranı yüzde 17-18’lerden yüzde 34’lere geldi. 15 yılda iki kat arttı ama daha gideceğimiz yüzde 34’lerden 65-70’lere kadar tam iki kat daha boşluk var. Erkeklerle gelebildiğimiz yer buraya kadar. Şimdi kadınlarımıza geldi sıra. Kadınlarımızla yola çıktık, onlarla devam edeceğiz ve bu destanı yeniden yazacağız” diye konuştu.

Konuşmaların ardından kongrede yapılan seçimde Öznur Şen, yeni ilçe başkanı seçildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı