REKLAMI GEÇ

Ekonomi Bakanı Zeybekci görevi devraldı

Ekonomi Bakanı Zeybekci görevi devraldı

Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklanan 65. hükümette Ekonomi Bakanı olan Nihat Zeybekci, görevi Mustafa Elitaş’tan devraldı. 61. 62. ve 63. hükümetlerde Ekonomi Bakanı olan Nihat Zeybekci, 64. hükümette kabine dışında kalmıştı. Zeybekci, 6 ay aradan sonra yeniden aynı koltuğa oturdu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Mayıs 2016 Salı, 16:19

Başbakan Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a 65. hükümette yer alacak bakanların yer aldığı kabine listesini sunması ve onay alması, AK Parti Denizli Milletvekili, 61, 62 ve 63. dönemlerin Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’ye 6 ay aradan sonra yeniden Ekonomi Bakanlığı’nın dümenine geçmesini sağladı.

denizli-nihat-zeybekci-ekonomi-bakanligi-gorevini-devraldi-1

7 AY SONRA DEVRETMİŞTİ, GERİ ALDI
64. hükümetin kurulmasıyla yürüttüğü Ekonomi Bakanlığı’nı Mustafa Elitaş’a devreden Nihat Zeybekci, Binali Yıldırım Başbakanlığı’ndaki 65. hükümette yeniden Ekonomi Bakanı olmasıyla yeniden karşı karşıya geldi. Elitaş’tan 6 ay önce devrettiği görevi geri alan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Elitaş ile birlikte çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

Zeybekci, “Bundan sonraki dönemde politikalarımız, tarzımız, liderimiz bellidir. Bundan sonra ülkemizi, ekonomimizi bir adım daha ileri götürmek için, ülkemizin geleceğini daha müreffeh kılmak için yapmamız gereken şeyler çok çalışmaktır. Taş üstüne taş koymak, durmadan çalışmak, bütün dünya kazan biz kepçe Türkiye’mizin dünyada ticari anlamda, ekonomik anlamda etkinliğini artırmak, Türkiye’de de her noktada, yerde ülkemizi yatırımlarla buluşturmak için bize düşen görevleri yapmaya çalışacağız” dedi

denizli-nihat-zeybekci-ekonomi-bakanligi-gorevini-devraldi-1

Törene katılan milletvekilleri ve Denizli’den gelen hemşerilerine de teşekkür eden Zeybekci, eski çalışma arkadaşlarıyla bundan sonra çok iş yapacaklarını, Elitaş’tan aldığı bayrağı terleyerek, koşarak hep beraber taşıyacaklarını kaydetti.

ELİTAŞ: NÖBET DEĞİŞİMİ
Görevini devreden Mustafa Elitaş ise 65. Hükümet’in kuruluşu ile birlikte nöbet değişimi gerçekleştiğini belirtti. Bundan 6 ay önce Zeybekci’den görevi devraldığını hatırlatan Elitaş, şimdi ise görevi kendisine devrettiğini ifade etti.

Elitaş, ‘Ben Sayın Zeybekci’den eski binayı almıştım, şimdi kendisine yeni binayı teslim ediyorum. O kirasını vermişti, anlaşmasını imzalamıştı. Biz de bu binada inşallah, kendi zevkine uygun bir mekan, bir dekorasyon sağlamış olduk” dedi.

denizli-ramazanoglu-kabinede-zeybekciye-ikinci-sok-anons

denizli-sema-ramazanoglu-mkyk-da-yok-anons

 

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı