REKLAMI GEÇ

Ekonomi Bakanı Zeybekci’den kadro bekleyenlere kötü haber

Ekonomi Bakanı Zeybekci’den kadro bekleyenlere kötü haber

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği Denizli Şubesi tarafından düzenlenen “Yeraltı Kaynakları Türkiye’nin Serveti” başlıklı toplantıya katıldı. Bakan Zeybekci, maliye ve muhasebe meslek yüksekokulu mezunlarının atama beklentisine 3 kelimeyle yanıt verdi: “Yok kardeşim atama.”

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Mart 2018 Cumartesi, 19:00

DENİZLİ (AA)- Bakan Zeybekci, “Yeraltı Kaynakları Türkiye’nin Serveti” başlıklı toplantıdakonuştu. Zamanın birbirine laf yetiştirme değil, taş üstüne taş koyma zamanı olduğunu ifade eden Zeybekci, mesleki eğitimin önemine işaret etti.

Zeybekci, atölye, inşaat, fabrika görmeden, eline bir anahtar dahi almadan mezun olan mühendisler bulunduğunu, insan kaynağının mesleki eğitimle ihtiyaç duyulan alanlara doğru yönlendirilemediğini belirtti.

Zeybekci, “Benim fabrikam dahil olmak üzere bütün fabrikaların tamamında işçi, usta ve tekniker aranıyor. Diğer taraftan 5 milyon insan KPSS’ye giriyor devlette işe girmek için. Bir şeyi yanlış yapıyoruz. Birbirimizi alkışlamaktan vazgeçelim artık, yanlış yapıyoruz. Bazı şeyleri söylemek hoş ve iyi geliyor. Geçen gün bir milletvekilimiz iki yıllık maliye ve muhasebe meslek yüksekokulu mezunlarıyla onların derneğiyle bir araya gelmiş. Bununla ilgili bana söylüyor, ‘İşte derneklerle bir araya geldim, onların bazı notları var.’ diye. Sayın vekilim ne? ‘İşte bunlar da atanma ve kadro bekliyor…’ Yok kardeşim devlette böyle bir kadro. Bu milletin kaynakları ve imkanlarının emanetçisi olarak söylüyorum; devlette böyle bir kadro yok. Bu ülke Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği o muasır medeniyet seviyesine yürüyecekse, bırak namerde, merte bile muhtaç olmayacağı günlere yürüyecekse bunu özel sektör eliyle yapacak, devlet eliyle değil” dedi.

Bakan Zeybekci, “Sosyal medyada görüyoruz 400 bin işletme ve iktisat fakültesi mezunu kadro bekliyor. Yok kardeşim kadro. Bekleme boşuna. Özel sektöre gideceğiz. 28 milyon çalışanımızın yaklaşık olarak 3-4 milyonu kamuda, geri kalanı özel sektörde” diye konuştu.

İHRACAT VE YATIRIMIN FİNANSMANI
Kredi Garanti Fonu’nun bu yıl çok daha etkin bir şekilde kullanılacağını dile getiren Zeybekci, “Bunun içinde birçok şey var. Yakında Cumhurbaşkanımızın kapsamlı bir açıklamasıyla kamuoyuyla paylaşılacak. Finansmanla ilgili, yatırım finansmanında yatırımcıların maliyetleriyle ilgili destekler. Tüketimle ilgili finans ihtiyaçlarını destekleme konusuna pek sıcak bakmıyoruz ve bakmayacağız ama ihracatta ve üretim yatırımlarında finans maliyetlerinin yarıya inmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bunu da inşallah kamu kaynaklarıyla, destekleriyle yapacağız. Ekonomi Bakanlığı olarak madencilik yatırımlarımıza ülkenin neresinde olursa olsun 5. bölge destekleri veriyoruz” dedi.

“ANADOLU’DA UYUŞUK ADAMLAR DURMAZ”
Türkiye’nin zenginlikleri ve sürdürülebilirliğe değinen Zeybekci, şunları kaydetti:”Anadolu vahşi bir coğrafyadır. Vahşi derken hareketli bir coğrafyadır. Üzerinde uyuşuk adamlar durmaz. Hakkını veren insanları tutar. Bin yılı aşkın zamandan beri bu coğrafyadayız. ‘Bana ne devlet yapsın’ mantığıyla değil, devlet de devletliğini yapacak. Yoksa öyle olmuyor. Ondan sonra da leş kargaları deniyor işte ve denemeye de devam edecek, bitmeyecek. Bugün 2010 ve 2018 yılının Çanakkale’si Irak ve Suriye sınırının tamamı, bu ülkeye ve devlete tehdit hazırlığında olan, bizim başımıza çorap örmeye çalışan tüm zihniyetlerin olduğu sınırlardır. Dünyanın neresinde olursa olsun bize karşı husumet beslenilen yer Çanakkale’dir bizim için. Bu anlayış ve zihniyetle ülkemizi savunacağız”

Yorumlar

Ahmet   -  Bağlantı 26 Mart 2018, 08:48

O zaman icraaat yapın çocukları zorunlu askere gidesiye kadar okutuyorsunuz tabiki o saatten sonra herkes rahat iş memurluk isteyecek çırakda lazım ustada bu memlekete ama bu saçmalığı ben çıkarmadım siz yaptınız bide ağlayıp dert yanıyorsunuz yazık

Hüseyin Mercan   -  Bağlantı 25 Mart 2018, 15:19

Sayın Zeybekçi,1- Devlette kadro yoksa,o devlet zayıf,küçülmüş demektir.2-Devlet üreticinin önünü açmalıdır,süt ve et fiyatlarına destek olmalıdır.Bu alan sadece özel sektöre Bırakıldığında ki durum ortada, son 15 yılın sonunda et ve süt sıkıntısı

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı