REKLAMI GEÇ

Eleştiri okları Ramazanoğlu’na yöneldi

Eleştiri okları Ramazanoğlu’na yöneldi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu’nun Karaman Ensar Vakfı’nda öğretmen Muammer B.nin çok sayıda çocuğa cinsel istismar ve tecavüz suçlamasıyla tutuklanmasının ardından yaptığı açıklamalara tepkiler sürüyor. Sosyal Medya’nın en önemli konularından biri haline gelen Ramazanoğlu’nun “Bir kere rastlanmış olması, hizmetleriyle ön plana çıkmış bir kurumumuzu karalamak için gerekçe olamaz” sözleri, siyasilerin de sert eleştirilerine yol açtı. CHP Parti Meclisi Üyesi Gülizar Biçer Karaca, Bakan Ramazanoğlu’nu istifaya davet etti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 23 Mart 2016 Çarşamba, 10:24

Karaman’da faaliyet yürüten Ensar Vakfı’nda görevli öğretmen Muammer B.nin 45 çocuğa cinsel istismar ve tecavüz suçlamasıyla tutuklanmasının ardından tüm gözler Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu’na çevrildi.

RAMAZANOĞLU AÇIKLAMALARIYLA TEPKİ ÇEKTİ
Toplumda oluşan tepkinin ardından skandal bir değerlendirme yapan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu tepkilerin odağındaki isim haline geldi.

Gazetecinin olayla ilgili sorusunu yanıtlayan Bakan Ramazanoğlu’nun, “Bu olay bizim hizmetleriyle her zaman gurur duyduğumuz vakıfla ilişkilendirilmek istendi ki bu vakfımızda bir süre görev yapmış onun da ne kadar olduğunu vakıf çalışanları açıkladı. Her zaman kötü niyetli insanlar, bazı işleri suistimal eden insanlar olabiliyor. Bu, bir kere rastlanmış olması, hizmetleriyle ön plana çıkmış bir kurumumuzu karalamak için gerekçe olamaz. Biz Ensar Vakfını da tanıyoruz, hizmetlerini de takdir ediyoruz” sözleri, tartışmaları farklı bir boyuta taşıdı.

SOSYAL MEDYADA GÜNÜN KONUSU OLDU
Bakan Ramazanoğlu’nun açıklamasının ardından tepkiler gecikmedi. Sosyal medya kullanıcıları yazıları ve capsleri ile Bakan Ramazanoğlu’nu ağır bir dille eleştirdi.

KARACA’DAN SERT TEPKİ
CHP Parti Meclisi Üyesi Gülizar BİÇER Karaca, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu’nun Karaman’da erkek öğrencilere yönelik cinsel istismar vakasının ardından Ensar Vakfı’na sahip çıkmasına sert tepki gösterdi, Bakan Ramazanoğlu’nu istifaya davet etti.

Karaca, “iktidarın, çarpık zihniyetin sözcülüğünü, yanlış politikalarını sürdürmekten öteye geçemeyen, yaşanan olayı münferit göstermeye çalışan Bakan Ramazanoğlu, kadın ve çocuklarımız için politikalar geliştirmek, kadına yönelik şiddeti, taciz ve tecavüzleri engellemek için neyi bekliyor? Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı’nın görevi Ensar Vakfı’nı korumaya kollamaya çalışmak mıdır? Çocuklarımızı bu zihniyet mi koruyacak? Tecavüzleri önlemeyi değil görmezden gelmeyi, yok saymayı nasıl içinize sindiriyorsunuz? ” diye sordu.

Karaca, “Karaman’da sekiz-on yaşlarındaki 45 erkek öğrenciye cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen öğretmen Muammer B.’nin tutuklanması, on çocuğa tecavüz ettiğinin polis raporuyla belgelenmesi, Ensar Vakfı’na yakın kişilerin kiraladığı evlerde ders verdiği haberlerde yer bulmuşken, bir yayın yasağı daha geldi. AKP iktidarı her sorunu örtbas etmeye, halktan gizlemeye çalışıyor. Kamuoyu istismarların önlenmesi için çağrı yapıyor, kadın örgütleri meydanlarda haykırıyor, aileler çocuklarının geleceğinden endişe ediyor. Bakanın ‘Bir kere yaşanmış olması Ensar Vakfını karalamak anlamına gelemez’ açıklaması kabul edilemez. Bakan Ramazanoğlu bilsin ki Denizli’yi bu anlayış temsil edemez, çocuklarımız bu anlayışa emanet edilemez, kadınlarımız sizin anlayışınıza geçit vermez” dedi.

SANCAR’DAN İSTİFA ÇAĞRISI
CHP İl Başkanı Teoman Sancar da açıklamasında, “Çocuklarımızın, gençlerimizin ve kadınlarımızın tek güvencesi ve gelecek garantisi olması gereken Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı’nın Karaman’da meydana gelen çocuk tecavüzleri ile ilgili dehşet verici açıklamasıyla şok içindeyiz” diyerek, şunları kaydetti:

“Sayın Bakan’ın, Karaman da yaşanan bu ahlak ve edep dışı çocuk tecavüzleri ile ilgili ‘buna bir kere rastlanmış olması hizmetleri ile ilgili ön plana çıkmış, bir kurumumuzu karalayamaz’ sözleri toplumda infial yaratmıştır. Sayın Bakan, tecavüze uğrayan 45 mağdur çocuğumuzun bu acı günde yanlarında değil, adeta tecavüzü yapanların savunucusu gibi davranmaktadır. Her kesimde tepki yaratan bu söylem aslında karanlık zihniyetlerinin aynasıdır. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı’nın görevi bu mağduriyetin karşısında dik durmak ve bu ahlaksız suçu işleyenlerin en ağır cezaya çarptırılması adına hakkın ve haklının yanında olmaktır. O çocuklar o yurtlara verildiği günden itibaren ana ve babaları devlettir. Yani sizlerin himayesinde ve denetiminizde olması gerekmektedir. Unutmayın ki, oradaki mağdur evladımız herkesin ve hepimizin evladı olabilirdi.

Yaşanan bu skandal maalesef Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının Yetiştirme Yurtları, Çocuk Yuvaları ve Kadın Sığınma Evlerinde yaşamak ve barınmak zorunda kalan mağdur kardeşlerimizin nasıl himaye edildiği ve edileceği konusunda kafalarımızda soru işareti bırakmaktadır. Sayın Bakan bu görevde kaldığı sürece de milletimizin kafasında devamlı bir tereddüt ve evham devam edecektir.
Bu sebeple Sayın Bakan’ın, Aile ve Sosyal Politikalardan anladığıyla bizlerin anladığı maalesef uyuşmamaktadır. Kendilerinin bu görevden istifa ederek savundukları vakfın yönetimine geçmeleri en isabetli karar olacaktır.”

BAKANLIKTAN “ÇARPITILDI” AÇIKLAMASI
Kamuoyunda oluşan tepkilerin ardından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı konuya ilişkin bir açıklama yaptı ve Bakan Ramazanoğlu’nun sözlerinin çarpıtıldığını öne sürdü.

Açıklamada, “Karaman’da meydana gelen olay her yönüyle insanlık dışı ve kabul edilemez bir olaydır. Bakanlık hukuki sürecin başından itibaren büyük bir hassasiyetle konuyu takip edip, bu aşağılık olayın failinin en ağır şekilde cezalandırılması için davaya müdahil olmuştur. Sayın bakan ve bakanlığın, bu ve benzer tüm olaylara yaklaşımı mağdurların kişilik haklarının korunması, suçluların da en ağır şekilde cezalandırılması şeklindedir. Dava sürecinde mağdur çocukların ve ailelerinin psikolojik ve sosyal durumlarıyla ile ilgili gerekli çalışmalar sayın bakanın talimatıyla titizlikle sürdürülmektedir. Ailelere her türlü destek verilmektedir. Başta çocuklarımız ve tüm toplumu olumsuz yönde etkileyen böyle bir olay üzerinden, çarpıtma ve yönlendirmelerle siyaset yapan bazı çevreler, Sayın Bakanın yaptığı açıklamaları da bağlamından kopararak ve çarpıtarak ülkemize yönelik sürdürülen karalama kampanyasına alet etmektedir” denildi.

ARSLAN: BAKANIN DEMECİNİ BAKANLIK ÇARPITTI
CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan ise, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu’nun Karaman’da tecavüz soruşturmasıyla ilgili skandal demecinin üzerine açıklama yapan Bakanlığın, Bakanın demecini çarpıttığını savundu ve Bakan Ramazaoğlu’nun siyasetle, ENSAR Vakfı ile çocuk hakları arasına sıkışmış gündeminde Bakanlığın günü kurtarmaya çalıştığını öne sürdü.

Arslan, “Daha sağlıklı bir toplum kurmak, çocuklarına sorunsuz bir eğitim ve gelişim hakkı tanıyan iradeyi elbirliğiyle ortaya koymak varken, tecavüzcüyü ve tecavüzün olduğu yeri güya ‘bir kere’ olmuş diye olağan karşılayan bir bakanla, ensest suçunu fetvayla normal karşılatma mesaisi güden bir Diyanet’le, cehaleti övüp okumaktan korkutan bir rektör yardımcısıyla karşı karşıyayız. Ülkemizi ne hale getirdiklerine bir bakar mısınız? Siz, Aile ve Sosyal Politikalardan sorumlu olacaksınız ama tecavüz suçu karşısında insani duruşunuzu, siyasi sorumluluğunuzu unutup, önce partiyi ve partiyle ilişkileri ayyuka çıkmış olduğu bir noktada ENSAR Vakfı’nı kurtarmayı deneyeceksiniz. Bu büyük bir cesaret, çok büyük gaftır!

Yaşananların ENSAR Vakfı’ndaki ilk vukuat olmadığın öne süren Arslan, “Daha önceleri de Çorum’da bu vakfın şube başkanı iki kız öğrenciye tecavüzden ceza almıştır. Ayrıca Rize Şube başkanlığı da yapmış bir kişi iki erkek çocuğa cinsel istismar suçundan tutuklanmıştır. Demek ki bu tecavüz ve istismar konuları, vakıfta ilk defa olan bir olay değildir. Bakan başka, Bakanlık başka dilden konuşuyor… Sayın Bakanın tüm uğraşı Ensar Vakfı’nı kurtarmak olmuş, tecavüz mağduru çocuklar gündeminden çıkmıştır. Aileden sorumlu bir bakanlığın böylesine temel bir sorunda, çocuk tecavüzü karşısında Bakanı neredeyse yalanlayan, telaş içinde kalan bir açıklama yapacak konuma düşürülmesi çok yanlıştır. Bakanlığın açıklaması bir düzeltmeden öte, Bakan Ramazanoğlu’nu yalanlama açıklamasıdır ama iş işten çoktan geçti. Tarih, ENSAR Vakfı’nı koruyan bu Bakanı da kaydetti” dedi.

Yorumlar

Ziya Tıkıroğlu   -  Bağlantı 24 Mart 2016, 09:36

Bakanlığını, şunu bunu bırakın bir yana, Baba Şoför Niyazi sağ olup işitseydi kızının bu sözlerini, ne yapardı acaba? Kurum ENSAR değil de başka olsaydı söyler miydi bu saçmalıkları? Babaya da rahmet dileklerimle.

vatandaş osman   -  Bağlantı 24 Mart 2016, 08:17

bir zamanlar feto amcanın gülen cemaatini göklere sığdıramıyorlardı,şimdi paralel oldular.yakın zamanda da ensarcılarlada üçgen olurlar.aileden sorumlu bir bakanın kalkıp tecavüz gibi iğrenç bir olayı sıradan olay görüp,ensar vakfına sahip çıkması…

Gizli   -  Bağlantı 24 Mart 2016, 01:18

Rezil bir acıklama derhal istifa etmeli.

Tolga   -  Bağlantı 23 Mart 2016, 19:34

Bakan derhal istifa etmelidir. Aileden sorumlu bir bakan bunu diyorsa ne noktaya geldiğimizi görün artık. Şu yandaşcılık ve korumacılığı bir bırakamadılar gitti. Kendi yakınlarından birinin başına gelse yine aynı şekilde konuşacak mı?

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı