REKLAMI GEÇ

Erdoğan bir makasla 421 tesis açtı

Bir dizi açılış ve miting için Denizli’ye gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Denizli Belediyesi’nin yaptığı ve toplam 45 milyon YTL tutarındaki yatırımların açılışını, İstasyon Köprülü Kavşağı’nda gerçekleştirilen törenle yaptı.

/ DENİZLİHABER / 10 Temmuz 2007 Salı, 00:00

Uşak’tan Denizli’ye helikopterle gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Denizli’deki ilk durağı, İstasyon Köprülü Kavşağı oldu. Burada yapılan törende, Başbakan Erdoğan, Denizli Belediyesi’nin yaptığı 45 milyon YTL tutarındaki yatırımların ve kamu yatırımı olan 341 tesisin toplu açılışını yaptı.

‘Allah razı olsun’ diyorlar yetiyor

Vatandaşların da katıldığı törende, ilk konuşmayı yapan Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, “Görev süremiz içinde, Başbakanımızın, ‘Yalan söylemeyin, sözünüzü tutun ve emanete hıyanet etmeyin’den oluşan 3 altın kuralına hiç hilafımız olmadı. 3.5 yıl önce, Denizlililere destan gibi sözler vermiştik. Şimdi vatandaşlarımıza soruyoruz, ‘Sözlerimizden hiç tutmadığımız oldu mu’ diye, onlar da bize ‘Allah razı olsun’ diyorlar. Bu bize yetiyor” dedi.

‘Yıl sonuna kadar 140 milyon YTL’lik yatırım yapacağız’

Başbakan Erdoğan’ı, Sonbahar’da tekrar Denizli’ye Başbakan olarak davet edeceklerini belirten Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, “İstasyon ve Sümer Köprülü Kavşaklarının toplam uzunluğu < ?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />1140 metre. Böyle bir köprülü kavşak Ankara’da var ama İstanbul’da yok. ‘Denizli, Ege’nin vizyon kenti olacak’ demiştiniz, oldu. Bu köprülü kavşaklarımız, 16 milyon YTL’ye maloldu ve 100 günde bitti. 4 yaya üst geçidi, 4 milyon YTL’ye maloldu ve 75 günde bitti. Olimpik ölçülerde yaptığımız PAÜ’deki sentetik çim saha, 120 günde tamamlandı ve 1 milyon 900 bin YTL’ye maloldu. 55 mahallede, 70 tane basketbol ve voleybol sahasını yaptık. İncilipınar Parkı’nın üç misli büyüklükteki Çamlık Parkı’nı tamamladık. 60 dönümlük Sümer Park’ı halkımızın hizmetine sunduk. 15 bin metrekarelik Yenişehir Kapalı Pazaryeri’ni tamamladık. Bu yatırımlarımız toplam, 45 milyon YTL’ye maloldu” diye konuştu. Zeybekci, yıl sonuna kadar 130-140 milyon YTL civarında yatırım yapmış olacaklarını söyledi.

Bütünşehir teşekkürü, Büyükşehir isteği

Denizli’yi bölünmüş şehir olmaktan kurtardığı için Başbakan Erdoğan’a teşekkür eden Başkan Zeybekci, “Kanuna, bütünşehir ile ilgili kısmı Denizli için eklettiğinizi biliyoruz. Çok teşekkür ederiz. Bize büyükşehir olma imkanını tanırsanız ya da bizi büyükşehir olanaklarından faydalandırırsanız, bize hedef gösterin, isterseniz Zürih gibi yapalım” dedi. Zeybekci, “Denizlililer bizimle gurur duyduklarını söylüyorlar. Ben de 22 Temmuz seçimlerinde Denizli ile gurur duymak istiyorum” dedi.

Zeybekci’nin ardından kürsüye çıkan Vali Hasan Canpolat’ın konuşması ise yarım kaldı. Vali Canpolat kürsüye çıkalı henüzbir-iki dakika olmuştu ki ezan okunmaya başladı. Vali Canpolat, ezan sesini duyunca konuşmasına, ezan bitene kadar ara verdi. Vali Canpolat, kısa ve kesintili süren konuşması sırasında, son 4-5 yılda Denizli’de kamunun yaptığı yatırımları ele aldı. 
 
Törende kürsüye en son çıkan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, buradaki konuşmasını kısa tuttu. Denizlililerle miting alanında zaten buluşacakları için burada kısa konuşmayı tercih ettiğini belirten Başbakan Erdoğan, “Aydın-Denizli arası bir ucubeydi. Bu yolu, duble yol olarak söz verdiğimiz tarihte bitirdik. Çardak Havaalanı da bittiğinde çok farklı bir havaalanı olacak. Biz, Denizli’yi Nihat Bey’e teslim ettiğimizde, bugünkü gibi değildi. Denizli hiç böyle köprülü kavşak görmüş müydü. Tüm bunlar bir ufuk meselesidir. Ufkunuz varsa bunları yapabilirsiniz. Çağdaşlık, ilericilik lafla olmuyor, bunlar icraat gerektiriyor” diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, yatırımların bitmediğini, bundan sonra da devam edeceğini söyledi. Başbakan’ın konuşmasının ardından, Sümer ve İstasyon Köprülü Kavşakları, Çamlık ve Sümer Park, PAÜ’deki sentetik çim saha, 70 basketbol ve voleybol sahası, Yenişehir Pazaryeri ve 4 yaya üst geçidinin açılışını yaptı. Başbakan Erdoğan, açılış töreninin ardından Denizli Valiliği’ni ziyaret etti. Başbakan, yolda vatandaşları selamlayarak Demokrasi Meydanı’na gitti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı